×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۱۹ دی , ۱۴۰۳
میزان عوارض صدور پروانه از امروز به صورت سیستمی اعلام می‌شود

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایلنا، عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری شهرسازی شهرداری تهران در نشست خبری که با حضور پیروز حناچی شهردار تهران و صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه معماری و شهرسازی رسالتی که بر عهده این معاونت گذاشته شد با رهنمودهای شهردار و شورای شهر تهران به دنبال بازگرداندن حوزه شهرسازی به جایگاه اصلی خود بود.

وی ادامه داد: این معاونت وظایف ذاتی دارد که در طی سال‌های گذشته با مدیریت‌های مختلف در شهر این وظایف به فراموشی سپرده شده بود.

گلپایگانی تاکید کرد: باید بستری مناسب برای پایداری شهر ایجاد شود و در این چارچوب ماموریت‌هایی برای رسیدن به عدالت‌های اجتماعی در حوزه شهرسازی در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر اینکه در این دوره برای حفظ دارایی‌های شهر تلاش شده است، گفت: در حوزه شهرفروشی اقدامات متعددی انجام شده که این اقدامات ناظر بر رسیدن به شهر مطلوب، حفظ ارزش‌های تاریخی و عدالت اجتماعی است.

معاون معماری شهرسازی شهرداری تهران افزود: فعالیت‌های ما منجر به این شده است که شهر را در اختیار افراد خاص قرار ندهیم.

گلپایگانی با بیان اینکه در ابتدای دوره ۶۰۰ طرح موضعی مورد بررسی قرار گرفت، یادآور شد: نزدیک به ۱۰۰ طرح نیز در دستور کار است و از سال ۹۱ تا سال ۹۷ حدود ۲۰ طرح موضعی به تایید کمیسیون ماده ۵ رسیده است.در ۳۰ ماه اخیر ۴۰ طرح به تصویب رسیده است.

معاون معماری شهرسازی شهرداری تهران با اشاره به اهمیت این ۴۰ طرح ادامه داد: تقریبا از ۶۰ سال گذشته حفظ معماری همواره جزو قوانین ما بوده است اما نمونه‌های واقعی اجرایی شده این قوانین بسیار نادر است. در تمام قوانین بر حفظ معماری ایرانی اسلامی تاکید شده است. طرح نفرآباد با نگاه آماری ایرانی اسلامی در کمیسیون ماده ۵ به تصویب رسیده است و اجرای آن با همکاری سازمان نوسازی و با کمک معاونت فنی و عمرانی آغاز شده است.

گلپایگانی در ادامه در خصوص خیابان ولیعصر اظهار داشت: خیابان ولیعصر که به ثبت ملی رسیده است و مقرر شد در محور ولیعصر ساختار محلات پیرامون از راه‌آهن به تجریش به هم متصل شوند.

وی با تاکید بر اینکه این خیابان بخشی از هویت شهر تهران است، ادامه داد: حفظ این خیابان در دستور کار قرار دارد و طرح تفصیلی آن نیز تهیه شده است.

معاون معماری شهرسازی شهرداری تهران در ادامه با اشاره به ذخیره زمین‌های نوسازی گفت: نزدیک به ۷۰۰۰ هکتار متر زمین در تهران به عنوان ذخیره نوسازی در نظر گرفته شده بود که چارچوب آن در طرح جامع تهیه و ۷ یا ۸ طرح بر اساس طرح‌های کوچک‌مقیاس به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسیده است بر این اساس مقرر است ۴۰ درصد از قطعات متناسب با شرایط به توسعه خدمات هفتگانه در شهر اختصاص پیدا کند. حدود ۳۰۰۰ هکتار نیز برای زمین‌های شهری در نظر گرفته شده است.

گلپایگانی ادامه داد: در آینده به صورت تدریجی ۳۰ میلیون متر مربع به سرانه‌های خدمات شهر تهران افزوده خواهد شد که این ارقام طی یک سال گذشته به تصویب رسیده است.

وی در ادامه در خصوص صدور پروانه در سطح شهر تهران یادآور شد: صدور پروانه ابزار قدرتمندی برای تحقق طرح‌های شهری است. با استفاده از زیرساخت‌ها هیچ پروانه‌ای خلاف ضوابط شهرسازی صادر نمی‌شود چرا که با این زیرساخت‌ها امکان کنترل نقشه‌ها را فراهم کرده‌ایم. نقشه‌ها از منظر طرح تفصیلی و سیستمی کنترل می‌شوند و امکان تخلف وجود ندارد.

معاون معماری شهرسازی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تهیه دفترچه ارزش ملک اقدام دیگری است که انجام شده و در عوارض سال ۱۴۰۰ اعمال شده است.

گلپایگانی در ادامه گفت: برای دره اسلام‌آباد مطالعات مفصلی انجام شده و این طرح آماده ورود به کمیسیون ماده ۵ است. دره اسلام‌آباد و اوین درکه به یکی از محورهای تفریحی تبدیل خواهند شد.

وی با اشاره به مساحت زمین‌های مشمول تخصیص بافت فرسوده بیان داشت: در پایان سال۹۹ حدود ۸۰۰ هکتار به این زمین‌ها اضافه شد، درواقع شهرداری در ۸۰۰ هکتار از گرفتن عوارض صرفنظر کرد تا به نوسازی بافت فرسوده تحرک بیشتری بدهد.

معاون شهردار تهران در خصوص سرانجام پادگان ۰۶ گفت: پیگیر مسئله پادگان ۰۶ هستیم. دو محور اساسی در محور آن مطرح شده است که یکی تداوم حضور ارتش در بخش‌های تاریخی برای حفظ و پاسداشت ارزش‌های تاریخی و دوم اینکه بتوانیم تراکم مصوب شده را کاهش دهیم. در این دو زمینه با ارتش در حال مذاکره هستیم و امیدواریم مذاکرات هرچه سریعتر به نتیجه برسد.

گلپایگانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره دریافت دستی عوارض از شهروندان و درخواست عضو شورا برای ورود نهادهای نظارتی به این مسئله بیان داشت: دریافت عوارض علی‌الاحساب یکی از برنامه‌های این معاونت بود و برنامه‌ریزی‌ها با فاوا انجام و از امروز عوارض به صورت قطعی و سیستمی به ارباب رجوع اعلام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در خارج از این چارچوب اقدام دیگری انجام نخواهد شد، افزود: این اقدام نیاز به مقدماتی داشت که طی شده است. کاری که برای کمیسیون داخلی انجام دادیم، با ورود استانداری و سازمان بازرسی با وقفه روبه‌رو شد. تعیین تکلیف و شفافیت عوارض در دریافت فرم پایان کار است و با تصویب شورای شهر تهران این اقدام در دستور کار قرار گرفت تا  گرفتن پایان کار را سیستمی کنیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: چهره تهران حاصل یک فرایند طولانی مدت شاید ۵۰ساله است. اصلاح آن البته به ۵۰ سال نمی‌رسد.  تهران می‌تواند به یکی از زیباترین شهرهای غرب آسیا تبدیل شود.

او افزود: با توجه به ارزش‌های تاریخی که در شهر تهران وجود دارد روی ضوابط طرح تفصیلی بازبینی کردیم. ضابطه طرح تفصیلی را بازبینی کردیم و قرار است سیمای شهر تهران و ساخت و ساز شهر تهران سازماندهی شود. امیدوارم با تصویب این طرح در شورای عالی شهرسازی اجرایی شود.

گلپایگانی گفت: با حضور استادان دانشگاه، جامعه مهندسان مشاور و… روی نمای هر ساختمان نظر می‌دهند. ضوابط طراحی و ضوابط نما نیز در ۳ منطقه انجام شده که به ۲۲ منطقه تسری پیدا می‌کند. برج باغ‌ها نیز تبدیل به معضل شده بودند که از آن جلوگیری شده است. زمینه‌سازی برای بهتر شدن حال سیمای شهر در آینده است و الگوی ایرانی – معماری در منطقه ۲۰ اجرا می‌کنیم.

گلپایگانی در مورد حریم شهر تهران گفت: شهرداری تهران مدعی این موضوع است. نهادهایی که در حریم شهر تهران مجوزهای ساخت و ساز خارج از ضوابط می‌دهند شهرداری با دادستان در این زمینه مکاتبه کرده است. در ستاد جدی مطرح شد و بحث حفاظت از بیت المال به صورت جدی در حریم شهر تهران اجرایی و عملیاتی شود. طرح ساختاری حریم شهر تهران نیز در دستور کار قرار گرفته است و گام‌های نهایی را طی می‌کند.

گلپایگانی درباره طرح فاز ۲ برج میلاد گفت: طرح فاز ۲ برج میلاد با کاهش بارگذاری انجام شده است. با تسویه حساب با بنیاد تعاون نیز نهایی شده است و به این نتیجه رسیده‌اند که کل کار به شهرداری داده شود. با تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی کل عملیات آن انجام خواهد شد.

او افزود: آنجا تبدیل به بام فرهنگ و هنر شهر تهران  و مرکزی برای تبادل کالاهای فرهنگی کل کشور می‌شود که شامل آثار هنری، صنایع دستی و… است که ریشه در فرهنگ و تاریخ ایران دارد.

معاون شهردار تهران در خصوص دریافت عوارض ساختمانی گفت: وظیفه شهرداری در مقابل عوارض تامین سرانه‌های خدماتی است. البته این رقم نسبت به وظیفه شهرداری عدد قابل توجهی نیست. تقریبا به طور متوسط در شهر تهران به نسبت قیمت آپارتمان ۳ یا ۴ درصد عوارض گرفته می‌شود.

او افزود: بخشی از این عوارض در حوزه نگهداشت شهر و بخش دیگر خدمات شهری هزینه می‌شود. زمانی که یک زمین ۵ طبقه بارگذاری می‌شود بابت سه طبقه اضافه شهرداری وظیفه دارد شبکه معابر را کامل کند و عوارضی که شهرداری می‌گیرد بسیار پایین است.

گلپایگانی گفت: شهرداری تهران ظرف ۲۰سال گذشته عوارضی از مالکین گرفته است که در قبال خدمات انطباق ندارد. ارزش افزده ناشی از طرح‌های شهری است که در قبال آن باید خدمات ارائه کنیم. کسانی که از ساخت و ساز منفعت می‌برند باید هزینه نگهداشت را بدهند نه مردم عادی.  

معاون شهردار تهران افزود: ظرف ۳۰ ماه گذشته برای عدالت اجتماعی تلاش کردیم و عوارض را تغییر دادیم. در مناطق بالای شهر عوارض گرانتر و در مناطق جنوبی کمتر شده است. در منطقه شمال شهر ۱۲۰ درصد قیمت تغییر پیدا کرده تا به سمت عدالت اجتماعی نزدیک شویم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.