×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲۱ دی , ۱۴۰۳
ناترازی انرژی، چالش اصلی صنعت فولاد کشور است

به گزارش تجارت گردان ، رضا وکیلی، معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان ، در حاشیه نمایشگاه متافو  اظهار دافزود: پیش از بروز این مشکلات، نرخ بهره‌برداری تولید فولاد در کشور از استانداردهای جهانی بالاتر بود. اما در حال حاضر این نرخ کاهش یافته و کمتر از میانگین جهانی است. با ادامه روند فعلی ناترازی انرژی و طبق پیش‌بینی‌های ارائه‌شده، این نرخ در سال ۱۴۰۴ ممکن است به کمتر از ۶۰ درصد برسد.

وکیلی بر لزوم توجه جدی مسئولان به این معضل تاکید کرد و خواستار اقداماتی برای رفع محدودیت‌های انرژی در صنعت فولاد شد.

کاهش تولید و رقابت منطقه‌ای، چالش‌های پیش‌روی صنعت فولاد ایران

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان با اشاره به مشکلات تولید در صنعت فولاد کشور، اظهار داشت: فعالیت اقتصادی در فضایی با ظرفیت تولید پایین بسیار دشوار است و این وضعیت بدون شک به صنعت فولاد و مردم کشور آسیب وارد خواهد کرد. طی دو دهه گذشته، طرح جامع توسعه صنعت فولاد تدوین شد، اما زیرساخت‌های لازم برای اجرای آن فراهم نشد. امروز ظرفیت تولید فولاد کشور به ۴۹ میلیون تن رسیده، اما تولید واقعی از ۳۰ میلیون تن فراتر نمی‌رود.

وی در ادامه به رقابت منطقه‌ای اشاره کرد و افزود: در حالی که کشورهای منطقه مانند عربستان، عمان و امارات متحده عربی برنامه‌های جدی برای افزایش ظرفیت تولید فولاد دارند، این وضعیت کار را برای ما در زمینه فروش و صادرات دشوارتر خواهد کرد.

وکیلی همچنین بر اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی ابزاری جدید است که می‌تواند سرمایه‌گذاری‌ها را بهینه کند. خوشبختانه در برخی شرکت‌های زیرمجموعه، مانند شادگان، اقدامات مثبتی در این راستا آغاز شده و گزارش‌هایی نیز منتشر شده است. قطعا توسعه فعالیت‌ها در این حوزه از اولویت‌های ما خواهد بود.

عدم توجه به ناترازی گاز، چالش اساسی در طرح توسعه برق کشور

رضا وکیلی، معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان، با انتقاد از عدم توجه به ناترازی گاز در برنامه‌های توسعه برق کشور، اظهار داشت: چند ماه پیش تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت صمت و وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی برق امضا شد، اما در این تفاهم‌نامه به ناترازی گاز توجه نشده است. نیروگاه‌های سیکل ترکیبی برای فعالیت به تأمین گاز نیاز دارند و بدون گاز، این نیروگاه‌ها به نیروگاه‌های فصلی تبدیل می‌شوند که در تمام طول سال نمی‌توانند با ظرفیت کامل فعالیت کنند. این نوع سرمایه‌گذاری، غیرعملیاتی به نظر می‌رسد.

وی افزود: حتی برخی از شرکت‌هایی که برای احداث نیروگاه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در دوره‌های بحرانی مانند تابستان، از دسترسی به برق تولیدی نیروگاه‌های خود محروم شده‌اند. این وضعیت به معضل جدی تبدیل شده و نیازمند توجه ویژه است.

وکیلی در ادامه به تلاش‌های صنعت فولاد برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: بسیاری از شرکت‌ها، از جمله فولاد خوزستان، در زمینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی (سولار) اقداماتی انجام داده‌اند. امیدواریم ظرف یک سال آینده بخشی از ظرفیت‌های جدید ایجادشده، به چرخه تولید برق کشور افزوده شود و به کاهش فشار بر صنعت فولاد کمک کند.

کاهش تولید ۱۵ درصدی، ضربه‌ای جدی به درآمد و نقدینگی شرکت وارد کرده است

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان، با اشاره به تأثیرات منفی کاهش تولید بر عملکرد شرکت، گفت: فولاد خوزستان در شش‌ماهه اول سال ۷۵۰ هزار تن از ظرفیت تولید خود را از دست داد که این رقم بیش از ۱۵ درصد از ظرفیت تولید شرکت را شامل می‌شود. این کاهش، خسارت جدی به چرخه نقدینگی، درآمد و سودآوری شرکت وارد کرده است.

وی افزود:کاهش تولید در اقلام مختلف مانند گندله، آهن اسفنجی و شمش، افت درآمدی بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان برای شرکت به همراه داشته است. این مشکل نه‌تنها محدود به فولاد خوزستان نیست، بلکه سایر شرکت‌های صنعت فولاد نیز با آن روبه‌رو هستند، اگرچه تأثیرات بر فولاد خوزستان به مراتب شدیدتر بوده است.

وکیلی توضیح داد : کاهش درآمد و نقدینگی، شرکت‌ها را مجبور به تأمین مالی با نرخ‌های بهره بالا می‌کند که به‌نوبه خود افت سود بیشتری در پایان سال به همراه دارد. وی هشدار داد: با توجه به سهم بالای صنعت فولاد در بورس کشور، این وضعیت بر سهامداران نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت و زیان‌های وارده به آن‌ها منتقل خواهد شد.

او خواستار توجه ویژه به این معضلات شد و تاکید کرد که مدیریت چالش‌های فعلی برای جلوگیری از آسیب بیشتر به شرکت‌ها و بازار سرمایه ضروری است.

ادامه ناترازی انرژی، صنعت فولاد را به آستانه بحران می‌کشاند

رضا وکیلی، معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان، با ابراز نگرانی از وضعیت انرژی در کشور، گفت: گزارش‌های مسئولان نشان می‌دهد که ناترازی انرژی در حال افزایش است. ما امیدواریم قطعی برق در زمستان رخ ندهد، زیرا تاب‌آوری صنعت فولاد در شرایط فعلی به وضعیت خطرناکی رسیده است.

وی با اشاره به کاهش تولید در تابستان، افزود: زیان‌های ناشی از افت تولید در تابستان برای صنعت فولاد قابل توجه بود و اگر این شرایط در زمستان نیز تکرار شود، ممکن است صنعت فولاد با بحرانی روبه‌رو شود که جبران آن بسیار دشوار خواهد بود.

وکیلی تاکید کرد : جلوگیری از تشدید بحران انرژی و تأمین پایدار برق و گاز برای صنعت فولاد، نیازمند برنامه‌ریزی فوری و اقدامات اساسی است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.