به گزارش تجارت گردان به نقل از ایلنا، نبی اله خونمیرزایی امروز در نشبت خبری به مناسبت آغاز دهه فجر به پرسش خبرنگاران در حوزه پرورش آبزیان و صید پاسخ داد اظهار کرد: یکی از مسائلی که همیشه ذهن رسانهها و مردم را مشغول کرده است مربوط به صید ترال میشود که کمیسیون کشاورزی مجلس نیز به آن ورود کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر صید فانوس ماهیان توسط چهار ناوگان فردوس، کیش، طبس و فانوس متوقف شده و این توقف تا پایان تحقیقات ما در حوزه منابع و ذخائر دریاها ادامه پیدا خواهد کرد.
خونمیرزایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر روش جایگزینی برای صید ترال ندارم افزود: ما از مراکز تحقیقاتی میخواهیم که روشهای جدیدی را برای صید ترال پیشنهاد دهند.
وی تصریح کرد: ابهاماتی نیز در مورد هویت ناوگانهای صید ترال وجود دارد که باید گفت همان طور که قبلا اعلام کردهایم این ناوگانها در اختیار شرکتهای داخلی هستند و هیچ یک مالکیت خارجی ندارند.
خونمیرزایی همچنین از بکارگیری راهکارهایی همچون اجرای طرح مشاغل جایگزین برای افراد مشغول در صید ترال خبر داد و گفت: برای کاهش صید ترال برنامههایی مانند طرح مشاغل جایگزین در نظر داریم که بر اساس آن صید در آبهای دور جایگزین صید ترال در نزدیکی خطهای ساحلی میشود.
وی در پاسخ بهاین پرسش که گفته میشود که صید ترال موجب کاهش ذخائر آبزیان در دریای جنوب شده است اظهار کرد: کاهش ذخائر آبزیان در دریاهای جنوب عوامل مختلفی دارد که مهمترین آنها فعالیت کشتیهای صیادی غیرمجاز ، تغییرات اقلیمی است که موجب احساس خطر برای ما شده است.
خون میرزایی ادامه داد: یکی از دلایلی که صید فانوس ماهیان را به روش ترال متوقف کردیم نیز همین احساس خطر نسبت به تغییرات ذخائر آبزیان به دلیل عوامل متعدد تاثیرگذار بر آن است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود درباره تغییرات و نوسانات قیمت کنسرو تن ماهی و دلایل مربوط به آن اظهار کرد: در ۱۰ ماهه اول سال جاری بیش از سه میلیون قوطی تن ماهی روانه بازار شده است که نشان دهنده عدم کمبود در تامین آن است.
خون میرزایی تصریح کرد: در قیمت تمام شده یک کالا عوامل متعددی تاثیر گذار هستند که باید همه آنها مورد بررسی قرار بگیرد درباره تن ما هی نیز مهمترین این عوامل قیمت ماهی است.
وی با اشاره به توافق سندیکای کنسرو کشور برای خودداری از عرضه تن ماهی با قیمت بیش از ۳۰ هزار تومان گفت: عرضه عمومی تن ماهی ۱۸۰ گرمی در روغن گیاهی در شش ماهه اول ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است و در سه ماهه سوم سال با یک روند کا هشی به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
خون میرزایی ادامه داد: در حال حاضر تن ماهی در فروشگاههای زنجیرهای ۲۶ هزار و ۵۰۰ توامان عرضه میشود که متوسط قیمت عرضه عمومی آن در همان حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان در سه ماهه اول سال است.
وی یادآور شد: در قیمت کنسرو تن ماهی عوامل دیگری نیز از جمله روغن و قوطی فلزی دخیل هستند که تولیدکنندگان در م اههای اخیر با مشکلاتی در تهیه و افزایش قیمت آنها روبرو بودهاند.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی در مقطعی تولیدکنندگان کنسرو تن ماهی در مقطعی تولیدکنندگان کنسرو تن ماهی با کمبود روغن مورد نیاز برای تهیه فرآورده روبرو بودند که عرضه آنها را کاهش و قیمتها را بالا بردیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ا دامه سخنان خود در پاسخ به خبرنگارا ایلنا درباره آخرین وضعیت تولید گوشت و خاویار ماهیان خاوری اظهار کرد: آمار ما نشان میدهد در ۱۰ ماهه امسال میزان تولید گوشت و خاوریار ماهیان خاویاری بسیار بیشتر از سال گذشته است اما برای ارائه آمار و جمع بندی نهای یباید منتظر پایان سال باشیم.
خون میرزایی افزود: برآورد ما در این زمینه ۱۰ تن بوده که به نظر میرسد میزان آن بیش از میزان تولید گوشت و خاویار ماهیان خاوریای در سال جاری بیش از برآوردها باشد.