×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳
نبود مدیران تخصصی فروش، مشکل اقتصاد فرش ایران است

 به گزارش تجارت گردان به نقل از ایرنا، معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت امروز چهارشنبه میزبان فرح ناز رافع رییس مرکز ملی فرش ایران به منطور هم اندیشی و همفکری برای انجام برخی اقدامات عملیاتی جهت رفع مشکلات موجود در صنعت فرش کشور بود.

چراکه به گفته رییس مرکز فرش ایران ، وجود بیش از ۱۱۵ دبیرستان کار و دانش، یک دانشکده فرش در تبریز و تدریس رشته فرش در بسیاری از دانشگاه های کشور و همچنین تحصیل بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ نفر در این رشته  هیچگونه خروجی برای حوزه فرش کشور نداشته و  هنوز حوزه فرش در کشور با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند.

رافع، در این نشست براینکه در حال حاضر فرش کشورمان در قسمت هنر بسیار قوی اما در بخش اقتصاد و بازاریابی مشکلات عدیده ای دارد، تاکید کرد.

او با اشاره به مزیت های اقتصادی فرش در کشور اظهارکرد: در حال حاضر بیش از ۲ میلیون نفر در حوزه زنجیره فرش اشتغال دارند و اگر این عدد در چهار ضرب شود می بینیم ۸ میلیون نفر معادل تقریبا یک دهم جمعیت ایران را شامل می شود.

وی حمایت نشدن این جمعیت بزرگ را سبب بروز تهدیداتی همچون امنیت غذایی و عدالت اجتماعی دانست و حل مشکلات حوزه فرش که بر پایه اقتصاد درون زا شکل گرفته  است را گام بسیار مهمی در راستای اقتصاد مقاومتی و در مسیر تاکیدات رهبر معظم انقلاب است.

نافع گفت: به دلیل حمایت نکردن از زنجیره اقتصاد فرش در حال حاضر ابریشم و بخشی از نخ های مورد نیاز  این صنعت از خارج وارد می شود.

وی با تاکید براینکه، هنر فرش ایران از ریشه های فرهنگی و هویتی و تاریخی برخوردار است افزود: به همین دلیل نیز فروش این محصول بسیار  راحت تر از سایر محصولات و کالاهاست و ترغیب مردم جهان برای خرید فرش ایرانی سخت نیست، اما متاسفانه این حوزه فاقد برنامه ریزی و سیاست گذاری لازم بوده است.

رییس مرکز فرش، سرانه اشتغال در حوزه فرش  برای هر یک نفر را ۲۵ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: در صنعت خودرو سرانه اشتغال برای هر یک نفر حدود یک میلیارد تومان است.

فرش ایرانی از ظرفیت جایگزینی ۵۰ درصد از درآمد نفتی برخوردار است

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ، معدن و تجارت نیز در این نشست گفت: اگر با عزم ملی و استفاده از یافته های علمی و دانش روز در حوزه فرش ورود و سرمایه گذاری کنیم به طور حتم این بخش از اقتصاد، ظرفیت پرکردن حداقل ۵۰ درصد از درآمدهای نفتی کشور را دارد.

برات قبادیان  افزود: به طور حتم حمایت و سرمایه گذاری ویژه در هنر فرش بافی، اشتغالزایی و ارزآوری فراوان را برای کشوربه دنبال خود خواهد داشت.

وی با اشاره به ظرفیت های موجود وزارت صمت برای حمایت از صنعت فرش در کشور گفت: در حوزه صادرات فرش می توان از تجربیات و دانش سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد – یونیدو که وزارت صمت مسوولیت آنرا عهده دار است بهره مند شویم.

او همچنین دفتر حمایت از مالکیت صنعتی، دفتر توسعه کاربرد آی تی در وزارت صمت که کار فرابخشی انجام می دهد، مدیریت بخش آموزش و پژوهش و فناوری و مرکز توسعه صنایع پیشرفته که بحث های فناوری های روز دنیا را دنبال می کند و همچنین دانشگاه صنایع و معادن وزارت صمت را از جمله واحدهای وزارت صمت نام برد که مرکز فرش ملی ایران می تواند از خدمات آنها بهره مند شود.

وی با تاکید براینکه، حوزه فرش یکی از هنرهای خاص ایرانیان در طول تاریخ بوده است و بسیاری از گذشته های دور ایران را با فرش یاد می کردند،  گفت: بر همین اساس نیز انتظار این بوده است که در طول سالیان گذشته این حوزه به صورت ویژه و خاص مورد توجه قرار گیرد.

قبادیان با اشاره به اینکه محصولات فرش، خاویار و ز عفران از سرمایه های بسیار اساسی و بنام ایران محسوب می شوند، افزود: آمار ارائه شده از سوی رییس مرکز فرش  در خصوص میزان اشتغالزایی این صنعت نشان از اهمیت بسیار بالای این حوزه در کشورمان دارد.

وی اظهار داشت: فرش از ملزومات جداناشدنی زندگی ما ایرانیان است و افتخار بسیاری از خارجی ها نیز این است که بر دیوار منازل شان یک قالیچه دست باف ایرانی نصب شده باشد یا در اتقاق هایشان از فرش های دست باف ایرانی استفاده کنند.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت گفت: ما در این جلسه قول می دهیم که در زمینه توسعه و  ارتقاء همه جانبه  فرش ایران که از سرمایه های سنتی و ملی کشور محسوب می شود هیچگونه کوتاهی نداشته باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.