×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر کشور در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در قانون ایجاد اشتغال پایدار برای مناطق روستایی و عشایری تاکید ویژه ای به ایجاد اشتعال در مناطق عشایری شده به طوری که وزارت کار سامانه ای برای ارائه تسهیلات به این بخش در نظر گرفته است و در سال اول ۴۰۰ میلیارد تومان سهم عشایر کشور بود.

وی افزود: عشایر کشور حتی بیشتر از مبالغ تسهیلات دریافتی، طرح به سامانه وزارت کار معرفی کردند به طوری که بر اساس اطلاعات به دست آمده ۳۰۰ میلیارد تومان از آن رقم جذب شده است، اطلاعات مابقی متقاضیان بهره مندی از این تسهیلات نیز در سامانه ثبت شده و منتظر راه اندازی مجدد است. 

قبول پروانه چَرا و یارانه به جای وثیقه بانکی

رئیس سازمان امور عشایر کشور ادامه داد: با راه اندازی دوباره سامانه وزارت کار، علاوه بر اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان به طرح قبلی، برای طرحهای مرحله دوم نیز اعتبارات جدید پرداخت می شود.

وی تصریح کرد: بر اساس اصلاح قوانین و دستور العملهای که  برای ارائه تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری در حال انجام است، سعی شده، شفافیت بیشتری در حوزه روستا و عاشیر حاصل شود تا بتوان عملکرد بهتری داشته باشیم، به طوری که برای تامین وثیقه، پیشنهاد پروانه چرا و یارانه داده شده و در جلسات اولیه نیز تصویب شده است. 

قندالی افزود: یکی از مشکلات عشایر در حوزه جذب تسهیلات مالی تامین وثیقه بوده که تامین آن برای عشایر دشوار است که با تصویب نهایی این پیشنهاد قدرت نهایی جذب تسهیلات مالی را در جامعه عشایری بالا میبرد.

اعتقادی به بوم‌گردی در حاشیه اتوبان ها نداریم 

این مقام مسئول اظهار داشت: عشایر در حوزه های مختلفی از جمله دامپروی، زراعت، بوم گردی، گلخانه و گیاهان دارویی ظرفیتهای مناسبی برای اشتغالزایی در کشور دارند به طوری که در حال حاضر تعداد زیادی از عشایر کشور در حوزه کاشت گیاهان دارویی فعالیت میکنند.

وی با بیان اینکه  عشایر کشور در سطحی بالغ بر ۱۰ هزار هکتار تولید گیاهان دارویی دارند گفت: با توجه به گسترش کشت گیاهان دارویی در جامعه عشایری، پیش بینی می شود که تولید عشایر در این بخش حرف اول تولید را در کشور بزند و تولیدات آنها در این بخش افزایش چشمگیری داشته باشد .

عشایر تنها ۴ درصد بیکار دارند/ بیکاران تحصیل کرده اند

رئیس سازمان امور عشایر گفت: بوم گردی در جامعه عشایری باید در عمق جوامع عشایری باشد تا خود عشایر بتوانند از این فعالیت سود ببرند و مردم نیز با واقعیت های زندگی عشایری آشنا شوند و به بوم گردی هایی که در حواشی بزرگراه ها اتفاق می افتد، اعتقادی ندارم.

وی اظهار داشت: تکیه و تاکید سازمان عشایر ایران در بخش بوم گردی بر سامانه عرفی است و نیازی به ساخت و ساز در بخش بوم گردی عشایری وجود ندارد.

قندالی در پاسخ به اینک در جوامع عشایری بیکار نیز وجود دارد گفت:میزان بیکاری در جامعه عشایری تنها ۴ درصد است که آن نیز مربوط به افراد تحصیل کرده است که شغلی متناسب با تحصیلات خود در جوامع عشایری نیافته اند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.