نرخ پیشنهادی برای خرید تضمینی گندم

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، شفیع ملک زاده در نشست خبری امروز اظهار داشت: همچنین قیمت پیشنهادی جو ۴ هزار و ۵۰ تومان، کلزا ۱۰ هزار و ۲۲۷ تومان، چغندر قند هزار و یک تومان است.
وی گفت: این نرخ‌ها براساس هزینه‌های تولید کشاورزان تعیین شده است.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور افزود: قیمت نهاده‌ها در چند ماه گذشته افزایش چشمگیری داشته است و بر این اساس هزینه‌های تولید کشاورزان افزایش یافته که این موضوع باید در محصول نهایی کشاورزان دیده شود.
آقای ملک زاده گفت: انتظار داریم دولت در زمان مقرر و پیش از آغاز کشت گندم قیمت این محصولات را اعلام کند تا کشاورزان با توجه به قیمت اعلام شده تکلیف کشت خود را مشخص کنند.
وی افزود: قانون خرید تضمینی مصوب سال ۶۸ دولت را مکلف کرده تا قبل از شروع فصل کشت یعنی پایان شهریور قیمت‌های خرید تضمینی را اعلام کند تا تولید کننده‌ها درباره کشت تصمیم بگیرند و انتظار داریم امسال این زمان تعیین شده رعایت شود.رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور گفت: تعیین قیمت با لحاظ نمودن هزینه‌های تولید و تورم باشد به شکلی که کشاورز برای کاشت گندم رغبت پیدا کند.
آقای ملک زاده افزود: در قیمت گذاری این محصولات استراتژی انتظار این است که عدالت در نرخ خرید تضمینی رعایت شود تا تأمین امنیت غذایی کشور دچار مشکل نشود و همه باید کمک کنیم که دسترنج کشاورزان بر باد نرود.
وی با اشاره به این که کشاورزان اگر در بحث کشت محصولات اساسی حمایت نشوند به سمت محصولات آب بر مثل هندوانه و پیاز می‌روند گفت: این موضوع باعث افزایش تولید محصولاتی، چون پیاز و هندوانه می‌شود که هم منابع آبی و هم خاکی زیادی را مصرف می‌کند و هم در نتیجه کشت بیش از نیاز روی دست کشاورزان می‌ماند.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور با اشاره به این که در یک سال گذشته ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش قیمت در نهاده‌های کشاورزی پدیده آمده افزود: میزان کود مورد نیاز به کشاورزان نمی‌رسد و قیمت سموم افزایش چشمگیر داشته و در بازار کمبود این محصول نیز احساس می‌شود.
آقای ملک زاده گفت: همچنین قیمت ماشین آلات کشاورزی مثل تراکتور از ۱۳۰ میلیون به ۳۰۰ میلیون رسیده و باید تمامی این افزایش قیمت در قیمت محصول نهایی دیده شود.
وی افزود: در یک هکتار ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم کود اوره برای خاک نیاز است در حالی که در حال حاضر به دلیل کمبود این محصول ۱۷۰ کیلو به کشاورزان داده می‌شود و نیاز کود اوره کشاورزان بسیار بیش از آن چیزی است که در حال حاضر در اختیارشان قرار دارد.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور همچنین گفت: کشاورزان در تأمین کود فسفات و پتاس هم مشکلات بسیاری دارند.
آقای ملک زاده افزود: امسال ۱۴ میلیون تن گندم تولید شده که کشاورزان از قیمت تعیین شده رضایت ندارند و به این ترتیب ترجیح می‌دهند محصول خود را به عنوان خوراک دام استفاده کنند و به دولت نفروشند.
وی با اشاره به این که نگاه به بخش کشاورزی باید جدی‌تر شود گفت: انتظار می‌رود در تعیین نرخ محصولات کشاورزی از نظر تشکل‌ها نیز استفاده شود.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور با اشاره به این که به دلیل کمبود کمباین برای کشت کلزا از کمباین ویژه برداشت گندم استفاده می‌شود افزود: همین موضوع افزایش ضایعات ۱۰ درصدی محصولات کشاورزی را به همراه داشته است.
آقای ملک زاده گفت: ۹۹ درصد مطالبات کلزا کاران پرداخت شده و مشکلی در این باره وجود ندارد.

فتحنایی

Recent Posts

دریافت شماره شبا از طریق تلفن گویا و صفحات سایت بانک ملی ایران

مشتریان گرامی برای دریافت شناسه شبا با شماره‌گیری تلفن گویای ۰۹۶۲۲ و وارد کردن شماره…

4 ساعت ago

معرفی جدیدترین محصولات و خدمات بانک ملت در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه

جدیدترین محصولات و خدمات بانک ملت در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به بازدیدکنندگان از…

4 ساعت ago

روانکارها در جاده هموار سودسازی +فیلم

طبق صورت‌های مالی روانکارهای بورسی، صنعت روانکار با وجود رشد سنگین بهای‌تمام شده، کاهش سودآوری…

4 ساعت ago

رشد درآمد حاصل از فروش محصولات فولاد هرمزگان در بازار داخلی/ توسعه سبد محصول در دستور کار است

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان از رشد درآمد حاصل از فروش بالای ۹ درصدی در ۷…

5 ساعت ago

ارائه طرح‌ها و پروژه‌های گروه مپنا در «کیش اینوکس ۲۰۲۴»

گروه مپنا با حضور در یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک، بینه (کیش اینوکس ۲۰۲۴) به منظور…

5 ساعت ago