×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۲۵ دی , ۱۴۰۳
نشست مشترک و امضای تفاهم‌نامه میان دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و سازمان توسعه تجارت ایران

به گزارش تجارت گردان به نقل از فرینا، عصر یکشنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ نشست بررسی همکاری‌های مشترک دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران برگزار و تفاهم‌نامه‌ی همکاری میان «رضا مسرور» و «محمدعلی دهقان دهنوی» به امضاء رسید.

مسرور در این نشست بر ضرورت تهیه یک سند مشترک توسعه صادرات برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های صادرات محور و همکاری‌های بیشتر در تصویب و اصلاح آئین‌نامه‌های هیئت وزیران در خصوص خودرو و کالاهای مسافری اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات این تفاهم‌نامه این است که محدودیت‌های ثبت آماری خودرو و کالاهای همراه مسافر و کالاهای مصرفی و تولیدی مناطق آزاد که بعضاً با ضوابط و مقررات داخل کشور محدود و ممنوع می‌شوند مانند خدمات نمایندگی، خدمات پس از فروش و شناسه کالا با همکاری سازمان توسعه تجارت رفع گردد.

وی یکی دیگر از خواسته‌های دبیرخانه از سازمان توسعه تجارت را همکاری بیشتر در پاسخ به استعلامات مناطق در خصوص وضعیت نمایندگی، خدمات پس از فروش، ثبت برند و تسهیل در تأیید آمار خدمات فنی و مهندسی اعلام کرد و خواستار همکاری بیشتر دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در بازگشایی کد تعرفه کالایی گروه ۴ اعلامی از دبیرخانه جهت ارائه مشوق به سرمایه‌گذاران این مناطق جهت صیانت از قوانین و مشوق‌های مناطق شد.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بر ضرروت حمایت از صدور مجوز شرکت‌های مدیریت صادرات EMC در مناطق آزاد ویژه و همچنین ایجاد کنسرسیوم‌های تخصصی توسعه صادرات به کشورهای هدف تأکید کرد و افزود: این شرکت‌ها نقش کلیدی در فروش و بازاریابی خواهند داشت.

وی مجدداً تأکید داشت که: مناطق آزاد ظرفیت‌های قابل توجهی دارند و از سازمان توسعه تجارت می‌خواهیم با سیاست های اعلامی همراهی کند تا بتوانیم با همکاری هم باعث سربلندی ایران اسلامی شویم.

مسرور از پیگیری برای فعال‌سازی رایزنان بازرگانی سفارتخانه‌ها خبر داد و افزود: رایزن‌های بازرگانی نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در راستای جلب و جذب سرمایه‌گذاران خارجی ایفا می‌کنند و دبیرخانه آمادگی و ظرفیت معرفی و اعزام این افراد به عنوان رایزن و فعال اقتصادی به کشورهای هم مرز با مناطق را دارد.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بر ضرورت تدوین تقویمی مشترک برای اعلام برنامه‌ها و رویدادهای تجاری و نمایشگاهی همراه با مشخص کردن مجریان آن تأکید کرد و از فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم با هدف رونق‌بخشی به رویدادها و نمایشگاه‌های مشترک خبر داد.

وی در پایان از پیگیری برای «توریسم حلال» و گردشگری صادرات در مناطق آزاد به عنوان یکی از ابزارهای توسعه صادرات خبر داد و گفت: برای اجرایی کردن مفاد تفاهم‌نامه و نشان دادن عزم و اراده جدی دبیرخانه برای عملیاتی کردن آن معاون اقتصادی و مدیریت گمرک و معاونت حقوقی و مدیرعامل یک منطقه را برای کارگروه بررسی موضوعات معرفی می‌کنم.

«محمدعلی دهقان دهنوی» نیز در این نشست مهمترین موضوع را مزیت‌های از بین رفته مناطق آزاد برشمرد و گفت: مهمترین بهانه‌ای که برای گرفتن این مزیت‌ها اعلام می‌شود این است که این مناطق جایگاهی برای واردات شده‌اند. به نظر من واردات جزء وظایف مناطق آزاد است و این نکته بدی نیست، اگر واقعا منطقه‌ای بتواند سکوی اصلی واردات شود چند اتفاق مهم به همراه دارد که یکی از مهمترین آن‌ها تمرکز واردات در یک نقطه و کاهش هزینه‌ها است.

وی ادامه داد: تمرکز واردات در یک منطقه باعث تخصص و تجربه و شکل‌گیری زیرساخت‌های می‌شود و اگر بخواهیم تولید کنیم هم آن منطقه بهترین محل برای آن خواهد بود.

دهقان دهنوی افزود: دولت و همه مجموعه‌ها برای خدمت‌رسانی به مردم هستند، واردات کالاهای مصرفی برای مردم رفاه می‌آورد و اگر با مصرف یک کالایی رفاه آن‌ها تأمین می‌شود باید این کار را بکنیم.

وی با اشاره به مدیریت توانمند و پیگیر و اجرایی خوب دکتر مسرور از آمادگی کامل سازمان توسعه تجارت جهت همکاری و همراهی و همفکر با دبیرخانه خبر داد و گفت:  در متن این تفاهم‌نامه نکات خوبی آمده است که انشالله برای کشور مثمر ثمر خواهد بود.

وی افزود: در مورد تجارت خارجی حوزه صادرات برای ما اهمیت بالایی دارد و گفت: اگر تراز تجاری غیرنفتی مثبت شود بسیاری از دغدغه‌ها کاهش می‌یابد و از بین می‌رود.

وی با اشاره به نقش مناطق به عنوان بازیگر فعال در تجارت خارجی، از مدیران مناطق خواست تا بر اساس پتانسیل‌های هر استان با کشورهای دارای ظرفیت هماهنگ شوند و یکی از راه‌های ارتباطات خارجی را پیشنهاد برگزاری و شرکت در نمایشگاه‌های خارجی و پیوندهای خواهر خوانده‌گی دانست.

وی در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به اوراسیا اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ این تفاهم رسماً اجرا خواهد شد و در آن ۷۸ درصد کالاها تعرفه آن‌ها صفر می‌شود که این هم فرصت است و هم تهدید. فرصتی است که می‌توانیم صادرات کنیم و تهدید است که واردات بیشتر شود.

وی از اعلام آمادگی برای صدور مجوز مراکز تجاری در کشورهای هدف خبر داد و گفت: این مجوزی است به بخش خصوص داده می‌شود و می‌توانید بخش خصوصی در مناطق آزاد را در این خصوص ترغیب نمایید.

در این نشست نیز مدیران عامل و معاونین و مدیران دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و سازمان توسعه تجارت ایران به بیان نکات و موضوعات مربوطه در حوزه خود پرداختند.

در انتهای این نشست «رضا مسرور» و «محمدعلی دهقان دهنوی» تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و سازمان توسعه تجارت ایران را امضاء نمودند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.