×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۳
نشست هم اندیشی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با فعالان گردشگری کیش

 به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، درنشست هم اندیشی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با فعالان عرصه گردشگری کیش که صبح امروز شنبه ۲۵ اردیبهشت  باحضور جعفرآهنگران مدیر عامل و رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش ، جمعی از سرمایه گذاران ، نمایندگان جوامع، صنوف و اصحاب رسانه درسالن رازی مرکز همایشهای بین المللی کیش برگزارشد ،

برخی مسائل حوزه گردشگری کیش عنوان شدکه مهمترین آن تاثیرات منفی دریافت ارزش افزوده درمناطق آزاد بر رونق صنعت گردشگری و درخواست تاخیر یک ماهه در اجرای این مصوبه و همچنین اعطای تسهیلات حمایتی به فعالان عرصه گردشگری درکیش بود.

در این جلسه علی اصغر مونسان از پیگیری جدی برای تاخیر در اجرای طرح مسئله مالیات برارزش افزوده در مناطق آزاد و تلاش برای حل این مشکل خبر داد.

وی افزود: تمام تلاش خود را در جهت تمدید اقساط‌وام‌ها، حمایت از گردشگری کیش و پیگیری موضوع مالیات بر ارزش افزوده خواهد کرد.

وی با اشاره به پایان مهلت بیست ساله معافیت مالیاتی منطقه آزادکیش در دوران مدیرعاملی‌ خود دراین منطقه گفت: در آن زمان باوجود فشار های دستگاه های ذیربط ، در برابر اجرای این طرح ایستادگی کردیم و معافیت مالیاتی به عنوان یک مزیت عالی در کیش حفظ شد.

وی با اشاره به اینکه قانون گرفتن مالیات بر ارزش افزوده تصویب شده و بازگرداندن آن کار دشواری است گفت: با مسئولان مربوطه در این زمینه گفتگو خواهیم کرد و بخش خصوصی و سرمایه گذاران هم باید از مدیر عامل منطقه حمایت کنند و برای حذف مالیات بر ارزش افزوده تلاش کنند.

مونسان با اشاره به نگاه ویژه به کیش در اتخاذ تصمیمات گردشگری تاکید کرد: پشتیبانی از کیش مانند عوارض خروج از کشور همواره در دستور کار وزارت بوده است.

وی با اشاره به قیمت بالای ملک را در کیش گفت: مدیران ارشد حاکمیتی نیز در این خصوص نگران هستند و این معضل از چالش‌های اصلی مدیریت کنونی سازمان منطقه آزاد کیش است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه گردشگری در دنیا به اقتصاد سوم تبدیل شده و با توجه به هوشمندسازی تمامی حوزه‌ها پیش‌بینی رو به رشد سریعی را دارد، اظهار داشت: در فرایند برنامه‌ریزی کشور همچنان تمرکز بر صنعت و کشاورزی است و خدمات آن حوزه‌ها  قابل قیاس با گردشگری نیست.

علی‌اصغر مونسان با اشاره به اینکه در وزارتخانه حق رای وجود دارد، گفت: ارتقای بودجه و در نظر گرفتن منابع خوب مالی در احکام بودجه از نتایج تلاش‌های این مدت گردشگری بوده است که با حمایت فراکسیون گردشگری مجلس تامین شده است، و این اعتبار مانع لزوم دریافت‌ وام‌های ارزی و نرخ فزاینده بازپرداخت آن شد.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که در گردشگری کشور اتفاق افتاد، ارتقای تعداد گردشگر و رکورد آن در سال۹۸ با وجود تمامی اتفاقات آن سال مانند سیل، شهادت سردار سلیمانی و حادثه هواپیمای اوکراین می‌باشد.

مونسان با بیان این مطلب که لغو روادید یک طرفه با بسیاری از کشورها نیز از جمله تمهیداتی بود که در راستای ارتقای گردشگری انجام شد؛ افزایش واحدهای بوم‌گردی، تنوع محصولات گردشگری ، ایجاد گردشگری طبیعت در کنار گردشگری تاریخی و فرهنگی، هتل‌کاروانسراها، گردشگری معدن و گردشگری صنعتی و برگزاری رویدادهای بین‌المللی مانند تبریز و همدان ۲۰۱۸ را از دیگر اقدامات گردشگری در سال‌های اخیر عنوان کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرارداد با چین را به سود کشور و مناطق آزاد دانست .

مونسان در خصوص توزیع واکسن نیز، این چالش را سراسری دانست و گفت: تلاش خود را برای جلب رضایت وزارت بهداشت برای توزیع واکسن در کیش هم‌راستا با سند ملی خواهم کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز با اشاره به تامین نظر ریاست‌جمهوری برای خرید واکسن توسط بخش خصوصی، یکی از شانس‌های مدیران کیش را همراهی اصناف و فعالان اقتصادی کیش دانست و اظهار کرد: حسن‌نظر، همراهی و تشریک مساعی این افراد که دغدغه‌ی اجتماعی دارند، ستودنی است.

جعفر آهنگران نگاه به جزیره را نگاه به کل مناطق آزاد و کشور عنوان کرد و گفت: هر تلاشی که در این منطقه می‌شود برای جلب منفعت عمومی و ملی می‌باشد.

آهنگران تاکید کرد: تمام نگاه و دغدغه فعالان اقتصادی و گردشگری کیش، ملی است و این کار و مسیر را بسیار آسان می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت گردشگری سلامت، گفت: باتوجه به ظرفیت‌های کیش واهمیت گردشگری سلامت ، هنوز برای رسیدن به جایگاه شایسته این منطقه و ارائه خدمات مطلوبو استاندارد به هموطنان عزیز راهی طولانی پیش روداریم.

آهنگران ادامه داد: ۶۰ هتل در دست ساخت بودند که به علت نوسانات ارزی و قوانین جدیدی چون مالیات بر ارزش افزوده به مشکل خورده‌اند.

آهنگران با اشاره به اینکه ۶۰ هتل در دست ساخت بودند که به علت نوسانات ارزی و قوانین جدیدی چون مالیات بر ارزش افزوده با مشکلاتی مواجه شده اند از وزارت میراث فرهنگی خواست تا با اعطای وام بانکی جهت توسعه بوم‌گردی و رونق گردشگری منطقه، یاریگر بخش خصوصی باشند.

وی طرح جامع کیش را بسیار مهم تلقی و ابراز امیدواری کرد به زودی و پیش از نشست حاکمیتی بعدی، طرح جامع تاییدشده در دست ارائه باشد.

آهنگران بر نگرش در سطح ملی تاکید کرد و گفت: اتصال کیش به شبکه سراسری برق ضروری است و می‌تواند به علت تضمین فروش، نظر سرمایه‌گذار خصوصی را نیز جلب خواهد کرد.

دشتی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، نیز بی‌اطلاعی نمایندگان مجلس از بسیاری موارد و معضلات مناطق آزاد را پیامد کم‌کاری فعالان اقتصادی و ارتباط ضعیف آنها با نمایندگان عنوان کرد و افزود: مالیات بر ارزش افزوده باعث کاهش اقبال مسافران به سفر مناطق آزاد مانند کیش و رغبت ایشان به سفرهای خارجی و درنهایت خروج ارز خواهد شد.

رئیس فراکسیون گردشگری مجلس در پایان به تعامل این حوزه با فعالان اقتصادی و گردشگری مناطق آزاد تاکید کرد.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش، بیشترین سهم را از آنچه در چشم‌انداز گردشگری کیش می‌گذرد، حضور بخش خصوصی عنوان و اظهار کرد: در بخش صنایع دستی نیز وزارتخانه نقش حمایتی دارد و برعکس در بخش میراث فرهنگی بیشترین سهم از آن حاکمیت است.

خسرو نشان با اشاره به تعداد هتل‌ها، آژانس‌های گردشگری و اماکن پذیرایی و تفریحی و گردشگری با عدد ۵۶۸ و اشتغال بالغ بر ۲۰هزار نفر از جمعیت کیش در حوزه گردشگری تصریح کرد: اقتصاد کیش، تک‌محور است و جزیره به قطب اول گردشگری در کشور تبدیل شده است و برای قوام بیشتر با توجه به افزایش ظرفیت فرودگاه و گردشگر برای قوام بیشتر نیاز به تنوع بیشتری دارد.

وی منابع جزیره کیش را منابع اصلی دانست و گفت: سهم جزیره از صندوق ذخیره ملی نیز باید درنظر گرفته شود.

ابوالحسنی نایب رئیس جامعه پذیرایی و رئیس جامعه بازاریان کیش نیز  با اشاره به اینکه دریافت خدمات کشوری برای کل کشور بوده و جزیره کیش نیز باید ازاین حق بهرهمند باشد  ادامه داد: ویروس ارزش افزوده از ویروس کرونا خطرناک‌تر است. تصویب و ابلاغ ناگهانی این ماده قانونی در کیش، مشکلات فراوانی را به وجود آورده و فعالیت اقتصادی را تحت‌الشعاع قرار داد.

وی افزود: این مسئله  همراه با ناآگاهی مودیان باعث تبلیغات سوء علیه کیش شده است و درنهایت به رغبت مسافران به سفرهای خارجی و حتی تغییر مقاصد سرمایه‌گذاری برای فعالان اقتصادی خواهد انجامید.

وی تصریح کرد: این قانون بر فرض لزوم اجرا، نیاز قطعی به تنفس زمانی برای آموزش صنوف دارد.

همچنین رئیس جامعه هتلداران کیش با تاکید بر اینکه تنها گردشگری می‌تواند اقتصاد را از وابستگی به فروش نفت برهاند، اظهار داشت: برخی محدودیت‌های اعمال شده مانع جذب گردشگر خارجی است و باید در مجلس مطرح و رفع شود.

مسیح‌الله صفا با اشاره به تصمیمات غلط ارزش افزوده ادامه داد: زیر مجموعه وزارت دارایی قرار گرفتن مناطق آزاد، بدترین ضربه‌ای بود که می‌توانست به این مناطق وارد شود.

نماینده آژانس‌های گردشگری کیش، جزیره را اصلی‌ترین قطب گردشگری کشور عنوان و تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده بزرگترین معضلی است که اکنون با آن دست به گریبان هستیم و امیدواریم این ماده واحده‌ مغایر با قانون به زودی حذف شود.

خدادادی کروناهراسی را پیامد بی‌توجهی به فرمول‌های صحیح سلامت دانست و گفت: در کیش با این مشکل روبه‌رو هستیم و باید برای آینده با فرمول مراقبتی بهتر با آن مقابله شود.

نوری، سرمایه‌گذار فعال و قدیمی کیش نیز، با اشاره به گران شدن سفر کیش گفت: با شرایطی که دولت برنامه‌ریزی کرده است، آینده روشنی رانمیتوان برای کیش متصورشد.

وی با انتقاد از برخی عملکردهای دولت از جمله  اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده درمناطق آزاد ادامه داد: اگر اکنون کیش به چنین جایگاه ارزشمندی رسیده است، مرهون تلاش بخش خصوصی است.

خواب‌نما، فعال گردشگری کیش نیز واکسیناسیون در کشورهای دیگر را از عوامل رشد گردشگری در این مناطق عنوان کرد و گفت: هتل‌های جزیره کیش، آبروی کشور هستند و ارتقای گردشگری نیازمند حمایت‌هایی است که در تمام سرزمین اصلی ارائه می‌شود.

طهمورث قاسمی، دبیر کل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش اظهار داشت: وضعیت گردشگری جزیره با شرایط موجود و افزایش فزاینده‌ هزینه سفر بدتر خواهد شد و مالیات بر ارزش افزوده مهم‌ترین دلیل برای بروز این مشکل می‌باشد.

وی با اشاره به آثار تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده که اکنون درحال بررسی است تصریح کرد: متقاعدکردن قانونگذاران برای اتخاذیک تصمیم صحیح ، حمایت جمعی و نقش‌آفرینی مسئولان را می‌طلبد.

شیرازی‌منش، سرمایه‌گذار کیش نیز با اشاره به حضور یکی از معتبرترین کارخانه‌های داروسازی کشور در کیش، گفت: بخش خصوصی آمادگی کامل خود را برای مشارکت در خرید و واردات واکسن و کمک به اجرای این طرح در چارچوب سند ملی واکسیناسیون اعلام کرده است .

بیگی سرمایه‌گذار هتل آسمان کیش هم در ادامه نشست، کروناهراسی بدون توجه به الگوی صحیح سلامت را اصلی‌ترین معضل کنونی کیش دانست و گفت: سفر به خودی خود عامل شیوع ویروس کرونا نیست و باید بر رعایت ضوابط بهداشتی تاکید کرد .

خاتمی، از سرمایه‌گذاران قدیمی کیش هم این جزیره را با منابع طبیعی کم‌نظیرش، مروارید خلیج فارس عنوان کرد و گفت: کیش در کشور الگو بوده است، توقع داریم با حمایت دولت در جهت توزیع واکسن، در این حوزه نیز نمونه شده و باری هم از دوش دولت بردارد و با انتفاع شهروندان از این طرح،  کیش را نه تنها به شهر بدون کرونا تبدیل کند، بلکه موجب استمرار کسب و کارها شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.