×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳
نصیرزاده: حق پخش در فوتبال ایران معنا ندارد

«هوشنگ نصیرزاده» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت:‌ اگر بخواهم یک ارزیابی کلی از مسابقات ادوار لیگ برتر داشته باشم باید گفت که این لیگ در حال نزدیک شدن به استانداردهای فوتبال جهان و نظم برگزاری مسابقات نیز مثال‌زدنی است.  قبلا برابر نام هر تیم، عددی متفاوت به معنای شمار بازی‌های قرار داشت اما اکنون دیگر اینگونه نیست و نظم مثال‌زدنی دارد. همچنین شیوه برگزاری لیگ برتر و قراردادها نیز به سمت و سوی حرفه‌ای شدن حرکت می‌کند. در یک نگاه کلی باید گفت که لیگ برتر ایران در بیستمین سال خود به بلوغ فوتبالی رسیده است و باشگاه ها در جذب، نگهداری  و انتقال بازیکنان برنامه منسجم دارند. 
نصیزاده با اشاره به مشکلات بدهی باشگاه‌ها به بازیکنان و مربیان خارجی افزود: یکی از نقاط ضعف لیگ برتر انباشت بدهی است که از مدیری به مدیر دیگر منتقل می‌شود. دلیل این کار نیز درآمدزا نبودن فوتبال ایران است. فوتبال ایران به چهار دلیل درآمد زا نیست. در فوتبال حرفه‌ای دنیا درآمد بر روی چهار مقوله بلیت فروشی، حق پخش، فروش محصولات و اسپانسر است که در ایران این مولفه‌ها آن‌گونه که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد. 
 مدیرعامل سابق باشگاه ماشین‌سازی تبریز با اشاره به سهم باشگاه‌ها از این مولفه‌ها، گفت: در دنیا حق‌پخش یک منبع درآمد مهم به شمار می‌رود اما این مهم در ایران به گونه‌ای است که انکار حق پخش اصلا مفهومی ندارد و بلیت فروشی نیز به گونه‌ای است که ۶۰ درصد باشگاه‌ها از آن منتفع نخواهد شد. 
داور اسبق فوتبال همچنین گذری بر فروش محصولات باشگاه‌ها زد و عنوان کرد: زمانی که پیراهن رئال مادرید در منیریه فروخته می‌شود چه انتظاری وجود دارد که محصولات تیم‌های ایرانی به صورت ساختارمند در بازار عرضه شوند. در ایران حق کپی رایت ورزشی معنا ندارد. درآمد زایی فوتبال ایران نه تنها از این چهار مولفه نیست بلکه تمام تمرکز بر روی درآمدزایی از ۲ اپراتور تلفن همراه است. 
وی که سابقه مدیریت باشگاهی در فوتبال ایران را در کارنامه دارد با اشاره به تاثیر مشکلات اقتصادی کشور و شیوع ویروس کرونا بر فوتبال گفت: این تاثیر تنها برای فوتبال ایران نیست بلکه در سطح جهان به خوبی دیده می‌شود زمانی که تیم فوتبال بارسلونا از بازیکنان خود می‌خواهد تا قراردادها را کاهش دهند چه انتظاری از فوتبال ایران وجود دارد. ما باید قبول کنیم که شیوع ویروس کرونا تاثیر بدی بر روی اقتصاد ورزش گذاشته و بازیکنان باید با این مساله کنار بیایند. 
نصیرزاده در پایان تصریح کرد: تا زمانی که درآمدزایی در فوتبال ایران وجود نداشته باشد همواره بدهی به بازیکنان داخلی و خارجی وجود خواهد داشت و باید منتظر رای فیفا به اشکال گوناگون باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.