به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از سازمان مالیاتی ایران، امیدعلی پارسا در نشست هم اندیشی با مدیران فناوری اطلاعات مالیاتی کشور که در سالن اجتماعات سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد، با تأکید بر امر هوشمندسازی سیستم و فرایندهای مالیاتی تصریح کرد: باید به سمتی برویم که در چارچوب یک سیستم نوین و هوشمند و البته با رعایت اصل ساده و قابلفهم بودن فرایندها، بهترین خدمات را ارائه دهیم و بهجایی برسیم که بتوانیم مالیات عادلانه و واقعی را وصول کنیم که این امر ضمن جلب رضایت ذینفعان، به ارتقای تمکین داوطلبانه مودیان مالیاتی نیز بینجامد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور به ضرورت اصلاح نظام درآمدی کشور و دستیابی به یک اقتصاد پایدار و درونزا با اتکای کامل بر درآمدهای مالیاتی تأکید کرد و گفت: تحقق چنین هدفی با حمایت همهجانبه ارکان مختلف نظام، مشارکت حداکثری مردم و کارآمدسازی نظام مالیاتی امکانپذیر است.
وی تحقق اهداف کلان ترسیمشده در حوزه توسعه اقتصادی کشور را منوط به وجود یک نظام مالیاتی مدرن، عدالت محور و قابلاعتماد دانست و گفت: مهمترین رویکرد نظام مالیاتی، تغییر قواعد بازی بهگونهای است که اقدامات و برنامهها و قوانین و مقررات این دستگاه، برای بنگاههای اقتصادی، قابلفهم، قابلاطمینان، پایدار و تضمین شده باشد و یقین دارم که با عقلانیت و تدبیر و توجه ویژه به خرد جمعی، امکان تحول در قواعد و فرایندها وجود دارد و با این رویکرد، میتوانیم فضایی جدید با عملکردی مطلوب و متفاوت از قبل ایجاد کنیم.
معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: راه اصلی نجات اقتصاد کشور، حرکت در مسیر مالیات هوشمند بوده و سازمان امور مالیاتی به عنوان موتور محرکه این جریان، زمانی یک سازمان محبوب خواهد بود که منصفانه، عادلانه و بر پایه علم و آگاهی عمل نماید.
وی با بیان اینکه نظام مالیاتی هوشمند باید بر سیستمی یکپارچه، مودی مدار و داده مبنا استوار باشد، گفت: نظام مالیاتی مطلوب و محبوب باید شاخصهایی همچون مورد اعتماد ذینفعان، هوشمند، مقتدر، قانون مدار و ایمن را دارا باشد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور بر اهمیت توسعه نظام مالیاتی با تکیه بر فناوریهای نوین اطلاعاتی تأکید کرد و گفت: توسعه نظام مالیاتی صرفا به معنای افزایش درآمدهای مالیاتی و یا مکانیزاسیون صرف نیست بلکه باید منجر به توسعه پایدار اقتصاد کشور شود.
پارسا در پایان خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر تلاش ها و خدمات بسیاری در سازمان امور مالیاتی انجام شده و برخی از ایرادات و نواقص آن طرحها در حال اصلاح و تکمیل میباشد که میتوان از آن به عنوان گام اول یاد کرد و آنچه امروز در قالب نظام مالیاتی هوشمند مبتنی بر ریزدادهها دنبال میشود، میتوان گام دوم تعبیر کرد و ماحصل این دو، نظام مدرن مالیاتی است که مطلوب حاکمیت، مودیان و بطورکلی آحاد جامعه می باشد.
هادی خانی، معاون فناوری های مالیاتی سازمان نیز در این نشست، ضمن تبیین و تشریح برنامه های حوزه فناوری اطلاعات مالیاتی سازمان و تاکید بر تکمیل و شتاب بخشی به سامانه های در دست اجرا جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی افزود: اقدامات سازمان امور مالیاتی در راستای تکمیل سامانه های یکپارچه مالیاتی موجب کشف و شناسایی فرار مالیاتی، کاهش هزینه های وصول، تکریم مودیان، سیستمی شدن فرایندهای مالیاتی، تسهیل و تسریع امور مودیان و رضایتمندی ارباب رجوع و ذینفعان شده است.
وی در ادامه به شیوه عملکرد نظام های نوین مالیاتی نیز اشاره کرد و گفت: در کشورهای توسعه یافته، اساس کار بر این است که کلیه ریزدادههای مربوط به فعالیت اقتصادی شهروندان و همچنین اطلاعات هویتی افراد، در اختیار سازمانهای مالیاتی قرار می گیرد و مبتنی بر این اطلاعات و با تکیه بر شیوهها و فرایندهای مدرن و ابزارها و فناوریهای پیشرفته و حتی با در نظرگیری میزان مصرف کالاها و خدمات از سوی افراد، مالیات عادلانه تعیین و وصول می شود.
وی در خاتمه گفت: با تکمیل سامانه های یکپارچه مالیاتی و استقرار نظام مالیاتی هوشمند، سازمان به سمت شفافیت حداکثری اطلاعات به پیش خواهد رفت تا بتواند با اطلاعات شفاف کار کند; رسیدگی کند و محاسبات خود را در حوزه وظایف و مأموریتهایش انجام دهد.