×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از سنا، شاپور محمدی عنوان کرد: یکی از مهمترین عوامل پویایی امروز بازار سرمایه ایران، نقدشوندگی حداکثری است. در اوایل سال ۹۵ و در هر ماه، بطور میانگین بین ۶۰ تا ۷۰ نماد معاملاتی متوقف بود، اما درحال حاضر میانگین نمادهای متوقف به ۱۰ نماد کاهش یافته است.

سخنگوی سازمان بورس با تاکید به اهمیت نقدشوندگی افزود: کاهش توقف نمادها نشان می دهد، نقدشوندگی که یکی از خواسته های اصلی فعالان بازار بود، تا حد قابل مطلوبی تامین شده است. با این وجود نهاد ناظر به همین میزان اکتفا نمی کند و در تلاش هستیم تعداد نمادهای متوقف را کاهش داده و در کنار افزایش سهام شناور آزاد، نقدشوندگی بازار را افزایش دهیم.

دبیر شورای عالی بورس یکی از بحث های مهم بازار سرمایه را در خصوص چالش های عرضه های اولیه دانست و گفت:  در عرضه های اولیه روش ثبت سفارش با BookBiulding تا حد زیادی از مشکلات اهالی بازار را برطرف کرد. روش ثبت سفارش جدید در عرضه های اولیه مسیر ارتقای فضای عادلانه در بازار سرمایه را هموار کرد.

وی ابزارهای مالی جدید را عامل دیگر پویایی بازار سرمایه دانست و ادامه داد : موضوع دیگر که در مطالبات اهالی بازار، بارها شنیده شد، ورود ابزارهای مالی جدید بود. خواسته فعالان بورسی این بود که باید شرایطی فراهم شود تا به غیر از سهام، ابزارهای قابل معامله نیز در بورس وجود داشته باشد. در کنار ابزارهای مرسوم و کلاسیک دنیا، ابزارهای مالی اسلامی نیز با موافقت کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار به خانواده بازار سرمایه وارد شد. در این میان ابزار اجاره سهام، یکی از دستاوردهای مهم در این زمینه بود. اوراق مرابحه؛ اوراق منفعت؛ اوراق وکالت، اوراق جعاله از جمله مهم ترین اوراقی است که طی یکی دو سال اخیر به مرحله عملیاتی وارد شدند.

وی در خصوص اوراق فروش استقراضی بیان داشت:  بحث فروش استقراضی Short selling در دستور کار سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت. اما این ابزار با مبانی شرعی و بومی کشور همخوانی نداشت بنابراین ابزار جدیدی با عنوان فروش تعهدی جایگزین آن می شود.

 محمدی با اشاره به اینکه پس از بحث نقدشوندگی، تکمیل جعبه ابزار های بورسی کشور عامل پویایی است، افزود: خلق فرصت سودآوری بالاتر برای سرمایه‌گذاران در عین ثبات‌آفرینی از ویژگی های ابزار “فروش تعهدی” است. در مواقعی که بازار متاثر از عوامل روانی است و فضای آن با عوامل بنیادی همخوانی ندارد، ابزارهایی همچون فروش تعهدی در نقش تثبیت کننده به میدان می آیند و  به تعادل بیشتر بازار کمک می‌کنند.

سخنگوی سازمان بورس در ادامه با اشاره به پیشرفت ها در زمینه زیرساخت بازار سرمایه عنوان کرد: در حوزه آی تی سازمان بورس برنامه های خوبی را اجرایی کرده است. جدایی هسته معاملات بورس و فرابورس؛ یکی از مهمترین اقدامات در این حوزه بود. این موضوع کمک کرد ریسک های حول این سامانه تا حد زیادی کاهش یابد.

 محمدی گفت: به روز رسانی سامانه معاملات، فرصتی بود که در اختیار سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت. سامانه معاملاتی که حدود یک دهه، به روزرسانی نشده بود، به روزرسانی شد و بسیاری از مشکلات آن برطرف شد. سامانه رصد نیز در این مدت راه اندازی شد. این سامانه با هدف چابک سازی فعالیت های اداری تأسیس شد.  

دبیر شورایعالی بورس، بحث تعیین حد اعتبار کارگزاری ها را یکی دیگر از اقدامات مهم دانست و دسترسی به این مهم را مدیون همت معاونت نظارت بر نهادهای مالی و کانون کارگزاران قلمداد کرد و گفت: Credit limit   یکی از کارهایی بود که ریسک بازار سرمایه را تا اندازه بسیار زیادی کاهش داد.

وی ادامه داد: در دو سال و نیم اخیر بحث امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا)، اتفاق افتاد. در حال حاضر ممیزی امنیت اطلاعات در بازار سرمایه به خوبی پیگیری می شود. بخش عمده ای از ارکان و فعالان بازار سرمایه اعم از کارگزاری ها، تامین سرمایه ها، شرکت های تامین سرمایه  از نظر امنیت اطلاعات، ممیزی می شوند و این یکی بهترین اقدامات در زمینه زیرساختی بود. این قابلیت جدید کمک می کند شاهد بازار سرمایه ای با خحداقل آسیب پذیری باشیم. در حال حاضر همه سرویس ها در شرایط مطلوبی قرار دارند.

رئیس سازمان بورس با موشکافی اقدامات انجام شده در حوزه قضایی خاطرنشان کرد: در حوزه اقدامات قضایی و حقوقی، اداره پیشگیری  و حمایت های قانونی در سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شد.

سهامدارانی که نتوانستند سود سهام خود را دریافت کنند؛ سهامدارانی که به هرنحوی شکایت دارند می توانند شکواییه خود را به این نهادها ارسال کنند تا از این مجرا پیگیری شود. در اداره پیشگیری قرار است تا کدهای رفتاری برای مدیران شرکت های بورسی تنظیم شود. در برخی مواقع استراتژی مدیر شرکت بورسی از نظر مدیران ناظر خطا و نامناسب است. اما ابزار قانونی برای برخورد با چنین تصمیماتی وجود ندارد. کدهای رفتاری که در نظر گرفته شده و ابلاغ می شود کمک می کند تا اندازه زیادی این حوزه بهبود پیدا کند.

رییس سازمان بورس  یادآور شد: سیگنال فروشی، نشر اطلاعات غلط و کذب، از دیگر مواردی بود که از سوی نهاد ناظر پیگیری شد. سازمان بورس در خصوص این موارد پرونده های قضایی تشکیل داد و بسیاری از سایت ها و شبکه های سیگنال فروشی به این ترتیب، مسدود شده اند. بعضی افراد در بورس، دستکاری قیمتی انجام می دادند، در همین راستا، پرونده قضایی در محاکم قضایی تشکیل و علیه این افراد شکایت شد و نتیجه این اقدامات بازار سرمایه ای پویا است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.