×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
نقش کلان داده در جام جهانی ۲۰۲۲/ رقبای تیم ملی دست به کار شده‌اند

به گزارش ایسنا، مرتضی محصص، مدرس بین‌المللی فوتبال ایران و رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال در یادداشتی، به ورود تکنولوژی و فناوری به دنیای فوتبال و نقش پررنگ آنالیز و اطلاعات در دنیای امروز پرداخته است. او در این یادداشت به در پیش رو بودن جام جهانی و استفاده رقبای تیم ملی از تمام فناوری‌ها و آنالیزها برای شناسایی رفتارها و عملکرد بازیکنان تیم ملی اشاره کرده است که در ادامه می‌خوانید:

«نقش کلان داده ها (Big Data)  و آنالیز عملکرد تیم  (Performance Alaysis) در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲- فیفا

دنیای فوتبال با گذشت زمان به طور مداوم در حال تغیر و پیشرفت  بوده و یکی از عوامل این تغییرات بدون شک پیشرفت در پدیده فناوری، آنالیز و تحلیل دقیق و درک بهتری از فوتبال بوده؛ هرچند فوتبال نسبت به سایر رقابتها در استفاده از  تکنولوژی کند بوده است اما در دهه گذشته فناوری‌های مختلف در فوتبال با سرعت بیشتری مورد استفاده مدیران، مربیان، داوران و متخصصان قرار گرفته است. پلتفورم‌های آنالیز بازی نظیر وای اسکات (Wyscout) و پروزون (prozone) از محبوبیت خاصی برخوردارند و مشترکان این دو کمپانی به آمار، داده‌ها، آنالیز و  کشف استعداد اکثر تیمهای معتبر دنیای فوتبال دسترسی را خواهند داشت.
آرسن ونگر سرمربی سابق آرسنال و مدیر فعلی توسعه جهانی فوتبال فیفا، زبان فوتبال فیفا را تحولی بزرگ در آنالیز رقابت‌های بزرگ نظیر جام جهانی نوجوانان تا بزرگسالان می‌داند.

(FIFA Football Language) یا زبان فوتبال فیفا طرح اولیه (Blue Print) برای نحوه تجزیه و تحلیل مسابقات در آینده خواهد بود. از این نرم افزار در تقسیم  دقیق جزییات مسابقات استفاده می‌شود، که شامل تعاریف عملیاتی و چندین مثال ویدیویی (clips) با هدف روشن نمودن حرکات بازیکنان در طول بازی و عملکرد تیم‌های شرکت کننده در  نظر گر فته شده است. با استفاده از تکنولوژی زبان فوتبال فیفا، نه تنها آنچه در فضا نزدیکی توپ اتفاق می‌افتد؛ بلکه شرایط دور از توپ نیز مورد بررسی قرار می‌دهد.

فیفا این پروژه را در رقابت‌های عرب کاپ در سال ٢٠٢١ در قطر به شکل آزمایشی برگزار کرد.

کلان داده‌ها (Big Data) به انواع و حجم‌های بسیار بالای اطلاعات گفته می‌شود که جمع‌آوری و پردازش می‌شوند و نقشی اساسی در موفقیت این پروژه دارند. دیدگاه فیفا و چشم انداز فنی آرسن ونگر و گروه مطالعات فنی فیفا در استفاده از از آنالیز کلان داده‌ها و تحلیل عملکرد تیم‌های حاضر در جام جهانی، همراه با تفسیر فنی کارشناسان و مربیان با تجربه ترکیبی مناسب در بوجود آوردن درک و آگاهی بهتر از بازی فوتبال، اطلاعات، آمار و آنالیز فنی رقابتهای ٢٠٢٢ خواهد بود.

تجهیزات مختلفی نظیر رد یاب GPS، تکنولوژی خط دروازه، اسپری ناپدید شونده، همگی حاکی از آینده‌ای بسیار متفاوت با دنیای کنونی فوتبال هستند.

زبان فوتبال فیفا در حقیقت سیر تکامل در  فوتبال و پیدایش و استفاده از آخرین دستاوردهای فناوری در تجزیه و تحلیل فوتبال حرفه‌ای و کمک به آمادگی تیم‌های شرکت کننده در بالاترین و مهم‌ترین رقابت‌های فیفا است.

با استفاده از این نرم افزار، تاکتیک‌های پیشرفته تهاجمی مانند عبور از لایه‌های دفاعی حریف، تحت فشار گذاشتن زود هنگام در نیمه حریف، ضعف در سختار دفاعی و ضربات شروع مجدد تحت بررسی قرار می‌گیرند.

رافال هونگشتین(Raphael Honigstein) نویسنده و خبرنگار مشهور آلمانی در کتاب فوق‌العاده با ارزش (Das Rebbot) یا راه‌اندازی و احیا مجدد فوتبال آلمان، یکی از فاکتورهای موفقیت نمایش فراموش نشدنی تیم ملی این کشور در جام جهانی  ٢٠١۴ برزیل را تاثیر استفاده از فناوری مدرن آلمان و کلان داده‌ها و آمار و آنالیز پیش از شروع و در طول رقابت‌ها می‌داند.

بدون تردید حریفان تیم ملی کشورمان در جام جهانی ٢٠٢٢ با  استفاده از مدرنترین فن آوری در جهت تهیه آنالیزی بسیار دقیق از نقاط ضعف و قدرت تیم ملی کشورمان، آماده روبرو شدن با ایران خواهند بود.

مرتضی محصص/ خرداد –  ١۴٠١»

انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.