×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
نمایشگاه گردشگری تهران در روزگار بیم و امید

سال های گذشته به ماه آخر سال که نزدیک می شدیم بسیاری از افراد و خانواده در حال برنامه ریزی برای نوروز بودند؛ یکی آماده سفر به شمال می شد و دیگری جنوب و برخی دیگر که وسعشان می رسید مقدمات سفر به خارج را مهیا می کردند؛ این ۱۳ روز عید اوج سفر ایرانی ها بودند. سیاست وزارت گردشگری برای توزیع سفر و شاید مهمتر از آن تغییر نگرش مردم به مقاصد سفر و تاسیس بیش از ۲ هزار بوم گردی در سراسر کشور رونق زیادی به صنعت گردشگری کشور داد. همچنین ورود بیش از ۸ میلیون گردشگر خارجی در سال ۹۸ چشم انداز خوبی برای گردشگری ایران پیش بینی می کرد.

اما ورود کرونا در بهمن ماه سال گذشته همه معاملات را به هم زد. دولت برای جبران خسارات ناشی از این ویروس تا کنون ۲ بسته حمایتی برای بخش های آسیب دیده در نظر گرفته است که در مرحله اول بسته حمایتی حوزه گردشگری امهال مالیاتی حق بیمه کارفرمایی بود که به شرط حفظ اشتغال و با لحاظ کد بیمه به واحدها اختصاص پیدا می‌کرد.

دولت در مجموع ۵۰ هزار میلیارد تومان بسته حمایتی برای بخش های مختلف آسیب دیده از کرونا تخصیص داده که ۲۰ هزار میلیارد آن به وزارت بهداشت و مابقی بین بخش های دیگر توزیع شد. در بسته دوم تسهیلات با نرخ چهار درصد برای حمایت از مشاغل آسیب دیده در نظر گرفته شد که در این مرحله داشتن کد بیمه‌ای از سوی کارفرمایان مانند مرحله اول لحاظ نشده تا واحدهای گردشگری برای دریافت کمک‌های جبرانی مشکلات کمتری داشته باشند.

 در بودجه سال آینده نیز هفت هزار میلیارد تومان برای حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا در بخش گردشگری در نظر گرفته شده است؛ البته مسئولان در مقابل شدت زیان وارد شده به گردشگری این حمایت ها را تنها مسکن و اقدامی موقت در نظر می‌گیرند. چرا که در نهایت بخش گردشگری باید رونق بگیرد تا شاهد تداوم کسب و کار در این بخش باشیم.

وزارت  گردشگری اما تلاش دارد تجربه سخت نوروز ۹۹ در سال ۱۴۰۰ برای صنعت گردشگری اتفاق نیفتد در این راستا نیز اقدام به ارائه مدل های سفر کرد. همچنین می خواهد نمایشگاه گردشگری تهران را برگزار کند.

ولی تیموری معاون گردشگری با بیان این مطلب افزود: نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی امسال به دلیل شیوع کرونا به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود و به‌منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، برنامه‌ریزی‌ها و تمهیداتی اندیشیده شده که تمام شیوه نامه های بهداشتی رعایت شود.
او افزود: به همین منظور و با هدف حفظ سلامت مردم و بازدیدکنندگان، مراسم افتتاحیه با حضور تعداد اندکی برگزار خواهد شد و تمهیداتی نیز اندیشیده شده که در طول برگزاری نمایشگاه تجمعی شکل نگیرد.
تیموری گفت: در این دوره از نمایشگاه وزیر گردشگری و تجارت ونزوئلا حضور می‌یابد و هیئتی از بخش خصوصی این کشور نیز در این نمایشگاه حضور خواهند یافت تا ظرفیت‌های گردشگری ایران و ونزوئلا بررسی می‌شود.
معاون گردشگری کشور در ادامه گفت: نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی سه‌شنبه ۵ اسفند ۹۹ افتتاح می‌شود و تا ۸ اسفند ادامه دارد، در این نمایشگاه غرفه‌ها نسبت به سال‌های قبل کمتر شده و امیدواریم با پایان کرونا، گشایشی در کسب و کارهای حوزه گردشگری ایجاد شود.
او در ادامه به سفرهای احتمالی نوروزی اشاره کرد و گفت: در این خصوص جلساتی با ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شده و در آن نشست‌ها به صورت مفصل موضوعات را بررسی کردیم. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده ما دو مدل سفر را پیشنهاد دادیم که می‌تواند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور اجرایی شود.

مدل اول سفر با تور است؛ در این مدل از سفر گردشگران از خدمات تور استفاده می‌کنند و حتما در مراکز اقامتی مجاز اقامت خواهند کرد که تحت نظارت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.
 در مدل دوم سفر افراد تور خریداری نمی‌کنند اما در سفر به شهر مقصد حتما باید در مراکز اقامتی مجاز و تحت نظارت این وزارتخانه اقامت کنند تا تمام پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود و سلامتی مردم حفظ شود.

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: به‌منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، در نوروز ۱۴۰۰ ایجاد کمپ‌های گردشگری، چادر ‌زدن، اقامت گردشگران در اماکنی مانند مدارس، زائرسراها، حسینیه‌ها ممنوع است و این موضوع به استانداران اعلام شده است.
تیموری خاطرنشان کرد: در نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران مدل‌های سفرهای احتمالی نوروزی تشریح خواهد شد و فرصت‌ها و ظرفیت‌های گردشگری و همچنین صنایع‌دستی استان‌های مختلف معرفی می‌شود.

اخبار رسیده حاکی از آن است که مهمان امسال نمایشگاه گردشگری، ونزوئلا است؛ قرار است وزیر گردشگری این کشور روز افتتاحیه به نمایشگاه بیاید و تفاهنامه ای برای توسعه گردشگری بین ایران و این کشور آمریکای جنوبی منعقد شود. همچنین یکی از چهار سالن امسال نمایشگاه، به صنایع دستی با مشارکت بیش از ۱۶۰ شرکت فعال این حوزه اختصاص دارد.

مسئولان برگزار کننده این نمایشگاه تاکید دارند که رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی از موارد قطعی در این نمایشگاه خواهد بود و نمایندگانی از وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در این نمایشگاه حضور دارند و در صورت رعایت نشدن پروتکل ها از ادامه برگزاری نمایشگاه جلوگیری می کنند و البته موضوع دیگر این که نمایشگاه با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار می شود.

جمعیت سالن های نمایشگاه بر اساس وسعت آن مرتب پایش می شود و در صورت شلوغی، جلوی ورود افراد جدید برای جلوگیری از تجمع و احتمال شیوع ویروس گرفته می شود؛ همچنین سنجش دمای بدن افراد در هنگام ورود به نمایشگاه یکی دیگر از برنامه ها برای جلوگیری از شیوع کرونا است.

البته نمایشگاه گردشگری امسال محدود به شکل حضوری نیست و علاقمندان می توانند به صورت مجازی در آن حضور پیدا کنند.

معاون گردشگری در تشریح چگونگی برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی گفته است: در حال حاضر پلتفورمی (محیط) به صورت دو بعدی و سه بعدی برای شرکت‌کنندگان در قالب غرفه‌دار و بازدیدکننده در نظر گرفته شده است و همانند نمایشگاه حقیقی، امکان ثبت‌نام، آشنایی با تعرفه‌ها، طراحی و غرفه‌آرایی، تبادل اطلاعات، امکان گفتگوی آنلاین و غیره مهیا شده است.

هر ساله نمایشگاه گردشگری در بهمن ماه برگزار می‌شود؛ سال گذشته سیزدهمین نمایشگاه گردشگری تهران و سی‌وسومین نمایشگاه صنایع دستی از ۲۳ تا ۲۶ بهمن‌ماه برگزار شد و پنج کشور برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کردند.

امسال به دلیل شیوع کرونا در کشور و جهان تغییراتی در روند و زمان برگزاری این نمایشگاه انجام شده که پیشنهاد مجازی و فیزیکی این رویداد از جمله آنهاست.

,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.