گروه : نفت و انرژی
به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت نیرو (پاون)، تامین برق کافی برای صنایع به رغم افزایش ۶.۶ درصدی رشد کل مصرف کشور آن هم با وجود اینکه در سال گذشته میزان رشد کل مصرف کشور ۳.۲۸ درصدی بود، در حالی است که گزارشها نشان میدهد صنعت برق در سال جاری موفق شد به میزان ۲۲.۵۵ درصد در بازه مدیریت مصرف، انرژی برق بیشتری به صنایع کشور تحویل دهد.
توضیح اینکه بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت شبکه برق ایران در فصل تابستان سال جاری صنایع بزرگ تحت مدیریت دیسپاچینگ ملی در مجموع ۱۶٫۳۸ میلیارد کیلوولت ساعت برق مصرف کردند که این مقدار ۴٫۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
همچنین در این بازه زمانی بسیاری از صنایع نسبت به سال گذشته با افزایش میزان مصرف برق رو به رو شدند که از جمله آنها میتوان به صنعت آلومینیوم اشاره کرد که در دوره مدیریت مصرف در مجموع ۶٫۰۷ درصد انرژی برق بیشتری دریافت کرد.
افزون بر صنعت آلومینیوم، صنایع دیگر نیز مانند خودروسازی و سیمان به ترتیب ۶.۵۴ و ۳.۶۱ درصد انرژی برق بیشتری تحویل گرفتند و در مجموع کلیه صنایع فلزی نیز در بازه مدیریت مصرف برق سال جاری نسبت به سال گذشته ۸.۴۲ درصد برق بیشتری دریافت کردند، رقم قابل ملاحظهای که البته نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۲۲.۵۵ درصدی را نشان میدهد.
افزایش میزان مصرف برق تحویلی به صنایع بزرگ با وجود افزایش رشد کل مصرف شاید برای بسیاری این پرسش را ایجاد کند که تحقق همزمان این دو رخداد آن هم در شرایطی که کشور با ناترازی شدیدی میان میزان تولید و مصرف برق مواجه است و در تابستان سال جاری دست کم ۳۶ بار رکورد اوج بار شکسته شد، چگونه ممکن است؟
پاسخ اینکه گزارشها نشان میدهد به دنبال اجرای طرح اعطای پاداش صرفه جویی مصرف برق در بخش خانگی بالغ بر ۴۰ درصد از مشترکان بخش خانگی مشمول پاداش شدند و رقمی معادل ۲۲۰۰ میلیارد تومان به آنها پاداش پرداخت شد.
اتفاقی که سبب شد تا میزان مصرف برق در بخش خانگی به شکل چشمگیری کاهش یابد و در نتیجه امکان تامین برق بیشتر برای صنایع و روشن نگاه داشتن چرخ تولید کشور تا حد ممکن افزایش یابد.
همچنین در این بازه زمانی و به دنبال اجرای طرح جابجایی ساعت کار ادارات چیزی حدود ۸۵۰ مگاوات در مصرف برق کشور صرفه جویی شد که این میزان برق صرفهجویی شده در بخش اداری نیز به افزایش میزان انرژی برق تحویلی به صنایع بزرگ کمک کرد.
در کنار این موارد وزارت نیرو از مدتها قبل دو برنامه کلیدی افزایش ظرفیت نیروگاهی، ارتقاء توان و نیز احداث نیروگاههای جدید را در دستور کار قرار داده بود که در نتیجه این سه اقدام نیز در مجموع چیزی بالغ بر ۷۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد و امکان تحویل برق بیشتر به بخشهای مختلف فراهم شد.
نتیجه اینکه در فصل تابستان سال جاری با وجود افزایش شدید دما، شکسته شدن مکرر میزان مصرف برق کشور و وجود ناترازی کلی در این صنعت شاهد پایداری شبکه سراسری، تامین بدون محدودیت برق در بخشهای خانگی، تجاری، صنایع کوچک و اداری و نیز تحویل ۲۲.۵۵ درصد برق بیشتر به صنایع بزرگ کشور بودیم.
https://tejaratgardan.ir/?p=262899