نیازمند برخی اصلاحات در نظام رفاه و تامین اجتماعی هستیم

به گزارش تجارت گردان به نقل از  اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، دکتر مصطفی سالاری در مراسم اختتامیه همایش ایران ۱۴: رفاه و تامین اجتماعی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: مهمترین بحث ما در حوزه رفاه و تامین اجتماعی لزوم ایجاد سازوکار موثری برای تنظیم‌گری نظام رفاه اجتماعی است. در شرایط فعلی بیمه های مختلف ذیل وزارت خانه‌های متعدد قرار دارند و در حوزه اجرا آثار آن را می‌بینیم.

وی افزود: با قوانین و مققرات جاری کشور برای ایجاد پوشش بیمه ای برای گروههای مختلف، دولت سالانه حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تعهد دارد. در جاهایی ۱۰۰ درصد تعهد کارفرما برعهده دولت قرار گرفته است بدون اینکه نیاز باشد و از سوی دیگر در برخی حوزه‌ها نیاز به حمایت بیشتر از سوی دولت هستیم.

سالاری تداوم شرایط فعلی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: انباشت بدهی دولت و عدم امکان پرداخت آن می‌تواند در آینده بن بست‌هایی ایجاد کند که کیفیت و پایداری خدمات را با چالش مواجه می‌کند و اصلاحات پارامتریک برای پیشگیری از این چالش‌ها از الزامات قطعی است.

وی با بیان اینکه سن افراد باید ملاک بازنشستگی باشد، اظهار داشت: در اکثر کشورها چیزی به عنوان سنوات برای بازنشستگی مطرح نیست و افراد بر اساس سن بازنشسته می‌شوند و در زمان بازنشستگی بر اساس سنوات بیمه پردازی حقوق متفاوت می‌گیرند.

سالاری با تأکید بر اینکه بازنشستگی در سنین حدود ۴۰ سال هیچ گونه توجیه اقتصادی و اجتماعی ندارد، گفت: در اصلاحات پارامتریک نیازمند تغییرات اساسی هستیم و اگر چنین اصلاحاتی را اجرا نکنیم در میان مدت و بلند مدت با مشکلات اساسی مواجه خواهیم شد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به وضعیت برخی از صندوق‌های بازنشستگی که دولت عهده دار تعهدات آنها است، گفت: بازنشستگان بسیاری از صندوق‌ها حقوق بگیر دولت هستند و ادامه وضعیت فعلی این افق را پیش روی سازمان تأمین اجتماعی نیز قرار خواهد داد که با توجه به حجم تعهدات تأمین اجتماعی انجام این کار از عهده دولت خارج خواهد بود.

سالاری انجام اصلاحات پارامتریک و پذیرش ضرورت این اصلاحات را از مسائل بسیار برای نظام تصمیم گیری کشور دانست و گفت: منافع گروههای مختلف نباید ما را از تصمیم گیری ملی باز دارد و باید اصول و منطق فعالیت اقتصادی و مدیریت صندوق‌های بیمه گر را پیاده‌سازی کنیم.

وی افزود: اگر افراد در سن منطقی بازنشسته شوند و از بازنشستگی زودهنگام و غیر منطقی جلوگیری شود، افزایش منابع تأمین اجتماعی می‌تواند باعث تسهیل در مقررات از کارافتادگی و ارتقای خدمات درمانی شود.

سالاری گفتمان سازی و پذیرش اجتماعی برای اصلاحات پارامتریک را از ضروریات دانست و تصریح کرد: موضوع زمان نیز در اینگونه اقدامات اهمیت زیادی دارد و اصلاحات نباید زمانی انجام شود که دیگر دیر شده باشد.

وی با تأکید بر اینکه تامین اجتماعی هنوز وارد شرایط بحرانی نشده است، گفت: این سازمان با شرایط خطرناک فاصله دارد اما باید به درستی و با دید بلند مدت برای این سازمان تصمیم گیری شود.

روزبه کردونی، رئیس موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی نیز در این مراسم گفت: استفاده از تجربیات یک قرن گذشته در حوزه رفاه و تامین اجتماعی موضوعی مهم و مورد نیاز برای موفقیت در برنامه‌ریزی‌های جاری و آینده است.

وی افزود: همایش ایران ۱۴: رفاه و تامین اجتماعی به مدت ۳ روز برگزار شد و شرکت کنندگان در ۷ پنل تخصصی به طرح دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند. مقالات متعددی نیز به این همایش ارسال شده است که به زودی منتشر می‌شود.

فتحنایی

Recent Posts

پیام تسلیت مدیرعامل فولاد سنگان به مناسبت شهادت دبیرکل حزب الله لبنان

علی امرایی مدیرعامل فولاد سنگان، با صدور پیامی شهادت دبیرکل حزب الله لبنان را تسلیت…

16 ساعت ago

پنج روز عزای عمومی در ایران اسلامی اعلام شد

رهبر معظم انقلاب و دولت جمهوری اسلامی ایران در پی شهادت سید حسن نصرالله دبیر…

17 ساعت ago

مدیرعامل پتروشیمی ایلام شهادت سید حسن نصرالله را تسلیت گفت

مدیرعامل پتروشیمی ایلام، با صدور پیامی شهادت دبیرکل حزب الله لبنان را تسلیت گفت.

20 ساعت ago

پیام تبریک دکتر کفایتمند مدیرعامل شرکت پتروشیمی فارابی به مناسبت روز ملی ایمنی و آتش نشانی

دکتر کفایتمند مدیرعامل شرکت پتروشیمی فارابی در پیامی این روز را به همه آتش نشانان…

21 ساعت ago

مدیر عامل‌ پتروشیمی ایلام، روز آتش نشانی و ایمنی را تبریک گفت

داود جعفری‌فر؛ مدیر عامل شرکت پتروشیمی ایلام با صدور پیامی هفتم مهرماه روز آتش‌نشانی و…

21 ساعت ago

مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان، روز آتش نشانی و ایمنی را تبریک گفت

مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان به مناسبت روز ایمنی و آتش نشانی پیام تبریکی به شرح…

21 ساعت ago