نیاز به سازوکارهای پیشرفته تنظیم‌گری برای همگامی با تحولات فناوری

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)؛ امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ضمن حضور در میزگرد روزنامه فرهیختگان، گفت: سندباکس در دنیا یک نهاد نوآور است و در حوزه‌هایی به کار می‌رود که تنظیم‌گری دولت و حکمرانی هنوز به سرعت فناوری نرسیده است.

پیشی‌گرفتن سرعت تحولات فناوری از سرعت تنظیم‌گری دولت
وی در ادامه افزود: به عبارتی، وقتی سرعت تحولات فناوری از سرعت تنظیم‌گری دولت پیشی می‌گیرد، دولت برای جبران این عقب‌ماندگی، نهادهای موقتی با شرایط آزمایشی ایجاد می‌کند تا بتواند اثربخشی ضوابط و مفید بودن آن برای کسب‌وکارها را در محیطی کنترل‌شده آزمایش کند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به کارکرد سندباکس، تصریح کرد: اگر این آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز بود، می‌توان آن‌ها را به قوانین و مقررات تعمیم داد. به‌این‌ترتیب، به‌جای اینکه دولت به طور فوری مقررات جدیدی وضع کند و سپس آن را لغو کند، ابتدا در یک فضای کوچک و آزمایشگاهی با نظارت ویژه امتحان می‌کند و پس از ارزیابی مثبت، این تجربه را به کل اکوسیستم تعمیم داده و این مکانیسم در حوزه‌هایی استفاده می‌شود که هنوز مقررات خاصی برای آن‌ها تعریف نشده است.

بررسی مدل‌های نوآورانه کسب‌وکارها در سندباکس
وی در ادامه، گفت: به‌عنوان‌مثال، در کشور ما هنوز برای حوزه‌هایی مانند «توکن‌های طلا»، «رمزارزها» یا «صرافی‌ها» مقررات روشنی وجود ندارد. یا مثلاً اجاره طلا در فضای مجازی، اعتباردهی بر اساس طلا و سرمایه‌گذاری‌های تولیدی مبتنی ‌بر طلا، همچنان پیش‌بینی نشده‌اند.
کلاهدوزان با اشاره به کسب و کارهای نوآور، اظهار داشت: در این حوزه‌ها، اگر شرکتی مدل کسب‌وکار نوآورانه‌ای داشته باشد و بخواهد از روش‌های جدیدی استفاده کند که هنوز در ضوابط سال ۱۳۹۹ وجود ندارد، می‌تواند این پیشنهادها را در قالب سندباکس مطرح کند.
وی در ادامه این گفتگو، افزود: سندباکس یک مکانیسم آزمایشی است که در آن مدل‌های نوآورانه کسب‌وکارها بررسی شده که معمولاً بین ۶ الی ۱۸ ماه طول می‌کشد و بیشتر از ۱۸ ماه برای یک دوره سندباکس نخواهیم داشت و کمتر از ۶ ماه نیز امکان‌پذیر نیست.

طلا؛ اولین خروجی سندباکس تخصصی تجارت الکترونیکی
وی با اشاره به اولین خروجی سندباکس تخصصی تجارت الکترونیکی، تصریح کرد: اولین شرکتی که وارد سندباکس شد، شرکت داریک بود. مجوز فعالیت در سندباکس این شرکت در تیرماه امسال به طور رسمی ابلاغ شد و در مردادماه، موافقت‌نامه عقد شد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در ادامه، گفت: در حال حاضر، علاوه بر شرکت داریک، چهار شرکت دیگر نیز در سندباکس پذیرفته شده‌اند و برای امضای موافقت‌نامه در حال مذاکره هستند.

وی در پایان، اظهار داشت: فرایند سندباکس «مورد محور» است، به این معنی که شرکت‌ها باید متقاضی باشند و دلایل خود را برای اعمال متفاوت تنظیم‌گری (از ضوابط موجود) ارائه دهند، بنابراین، فرایند سندباکس مبتنی بر پیشنهادهای خود شرکت‌هاست.

فتحنایی

Recent Posts

لزوم بازنگری در حقوق دولتی و بهره‌های مالکانه شرکت‌های معدنی

همزمان با آخرین روز از ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران امیر توکلی‌رودی عضو…

11 ساعت ago

احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰۰مگاواتی توسط گهرزمین و ۳۵۰ مگاواتی توسط گل گهر

مدیرعامل شرکت‌های معدنی‌و‌صنعتی گهرزمین و گل‌گهر به همراه جمعی از مدیران فولادی کشور شامگاه چهارشنبه…

11 ساعت ago

زمان‌بندی پرداخت حقوق دی ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی اعلام شد

سازمان تأمین‌اجتماعی زمان‌بندی پرداخت حقوق دی ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان را اعلام کرد.

11 ساعت ago

مرتضی لطفی، رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی شد

بر اساس دو هزار و دویست و سی امین صورتجلسه هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی…

11 ساعت ago

تاکید بر تکمیل پروژه‌های نیمه تمام با کمک شستا

علیرضا سیاسی راد، مدیرعامل جدید شرکت صدر تأمین وابسته به شستا در مراسم معارفه خود…

11 ساعت ago