به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، همایون حائری، گفت: شرکتهای برق و گاز، واحدهای خدماتی هستند که مسئول تأمین برق و گاز مردم هستند.
وی با اشاره به اینکه در تابستان رشد برق و در زمستان رشد گاز در کشور ۲ برابر میشود ادامه داد: مصرف گاز خانگی و تجاری در زمستان ۳ برابر تابستان است و مصرف گاز خانگی و تجاری بیش از ۸ برابر گازی است که به نیروگاهها اختصاص میدهند. رشد مصرف گاز خانگی و تجاری، نسبت به سال گذشته افزایش داشته و بیش از ۲۵۰ میلیون متر مکعب بوده است.
به گفته حائری با توجه به اینکه سهم تولید گاز افزایش داشته و گاز بیشتری در اختیار کشور بوده، اما مسئله این است که نسبت به سال گذشته، مصرف در بخش خانگی و تجاری، بیشتر شده است. بطوری که در سال گذشته، میانگین مصرف گاز خانگی و تجاری ۴۹۰ میلیون متر مکعب بوده که امسال این رقم به ۶۴۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
رئیس ستاد مدیرت سوخت نیروگاهها گفت: با همکاری شرکت گاز اقدام مشترکی در رابطه با کاهش مصرف انرژی انجام داده ایم بطوری که با مراجعه به مراکز و ادارات تعطیل، خاموشی سیستم گرمایشی و روشنایی آنها را رصد میکنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه نیروگاههای ما توان تولید ۲ برابر ظرفیت برق مصرفی کنونی را در کشور دارند اظهار داشت: اکنون به اندازه نیاز مصرف کنندگان، نیروگاه در مدار است و نیروگاههایی که در مدار قرار دارند با تأمین گاز، برق مصرفی را تولید میکنند. تاکنون نیاز مصرف برق ۳۸ هزار و ۸۰۰ مگاوات بود که به همین اندازه، نیروگاه در مدار وجود دارد ضمن اینکه ظرفیت نیروگاههای ما کامل است و مطابق نیاز کشور در حال تولید هستند.
وی درباره تأثیر رمز ارزها در رابطه با خاموشیهای اخیر گفت: استخراج رمز ارزها به دو صورت مجاز و غیر مجاز در کشور انجام میشود؛ در استخراج رمز ارزهای مجاز، حدود ۱۸۰ مگاوات برق مصرف میشود که بسیار ناچیز است که البته برای کمک به مدیریت مصرف، از مدار خارج شدند و تعدادی که به صورت غیر مجاز فعالیت میکنند محدود است که آن هم با رصد و نظارت بیشتر، از فعالیت آنها ممانعت میشود.