به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدحسن مرادی مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کرد:در فاصله بهمن ماه سال گذشته تا بهمنماه سال جاری دستکم هشت اقدام مهم در بانک مسکن و در زیرمجموعه مدیریت طرح و برنامه بانک انجام شده است.
وی در تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: اولین و مهمترین اقدام انجام شده در این زمینه «افزایش سقف تسهیلات خرید و جعاله از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن» است. بر اساس مصوبه مورخ سوم دی ۹۸ شورای پول و اعتبار و در راستای اثربخشی تسهیلات مسکن نسبت به ارزش املاک مسکونی و تسهیل در شرایط خانهدار شدن هموطنان سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در شهر تهران، مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و سایر مناطق در تسهیلات انفرادی به ۱۰۰، ۸۰ و ۶۰ میلیون تومان و در تسهیلات زوجین بهترتیب ۲۰۰، ۱۶۰، ۱۲۰ میلیون تومان تعیین شد.
وی همچنین «امکان اعطای تسهیلات مشارکت مدنی تا سقف ۸۰ درصد هزینه اجرای طرح» را از دیگر برنامهها و سیاستهای بانکمسکن در بازه زمانی بهمن سال گذشته تا بهمنماه امسال را برشمرد و توضیح داد: اعطای تسهیلات مشارکت مدنی جهت ساخت مسکن از محل اوراق گواهی حقتقدم استفاده از تسهیلات مسکن فارغ از سقفهای تسهیلاتی به ازای هر واحد و حداکثر به میزان ۸۰ درصد هزینه کل اجرای طرح (مشروط به عدم تجاوز از هزینه باقیمانده پروژه و همچنین کسب پیشرفت فیزیکی پروژه حداقل به میزان ۲۰ درصد) با رعایت ضوابط و مقررات تعیین شده از جمله اعطای تسهیلات به سازندگان حرفهای، رعایت الگوی مصرف و … در صورت تصویب در کمیتههای اعتباری مدیریتهای شعب مناطق و استانها و شعبه مستقل مرکزی تهران امکانپذیر است.
«افزایش قدمت ساختمانهای مشمول دریافت تسهیلات خرید» از دیگر اقدامات انجام شده در این بازه زمانی است. مرادی در تشریح جزییات این اقدام به هیبنا، گفت: بر اساس مصوبات جدید حداکثر قدمت ساختمانهای مشمول سقف تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در حالات انفرادی و زوجین از۲۰ سال به ۲۵ سال افزایش یافت.
وی همچنین در تشریح چهارمین اقدام انجام شده در بازه زمانی بهمنماه سال گذشته تا بهمن امسال تصریح کرد: «ابلاغ سیاستهای تسهیلگر در حوزه اعتباری» از دیگر فعالیت های انجام شده طی ۱۲ ماه منتهی به بهمن ماه امسال است. بر این اساس اولاً اعطای تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در مقطع تغییر و یا تعویض وثیقه علاوه بر انتقال مانده بدهی قبلی و همچنین اعطای تسهیلات جعاله مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به استناد اجرای مصادیق کاهش صرفهجویی انرژی یا ایمنسازی ساختمان، در دستور کار قرار گرفت.
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن افزود:در قالب سیاست پنجم طراحی شده، «افزایش سقف تسهیلات حساب پسانداز مسکن جوانان» نیز در دستور کار قرار گرفت. به این ترتیب، مطابق نامه شماره ۹۸/۱۷۲۹۸۷ مورخ ۲۲ مرداد ۹۸ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سقف تسهیلات حساب پسانداز مسکن جوانان برای افتتاحکنندگان حساب در سال ۱۳۹۸ پس از گذشت ۵ سال به ۱۱۰، ۱۵۰، ۸۴ میلیون تومان به ترتیب در شهر تهران، شهرهای بزرگ و سایر شهرها افزایش یافت. سقف تسهیلات ۱۵ ساله از محل حساب نیز به مبالغ ۲۵۰، ۲۱۰ و۱۸۴ میلیون تومان تعیین شد. لازم به توضیح است که حداقل مبلغ سپردهگذاری نیز ۵۰ هزار تومان تعیین شده است.
مرادی همچنین راه اندازی «سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی و بلندمدت یکساله طرح رها ۲»، «سپرده کوتاهمدت طرح ۲ و ۱» و «سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی ممتاز آینده (سما)» را از دیگر اقدامات انجام شده در بازه زمانی بهمنماه سال گذشته تا بهمن ماه سال جاری اعلام کرد.
سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی و بلندمدت یکساله طرح رها ۲، جهت فک رهن از وثایق ملکی گیرندگان تسهیلات به میزان ۱۳۰ درصد مانده بدهی تسهیلات پس از کسر سود سالهای آتی با تخصیص ۱ درصد نرخ سود بالاتر نسبت به سپردههای مشابه افتتاح میشود.
همچنین در قالب سپرده کوتاهمدت طرح ۲ و ۱ نیز افراد نسبت به افتتاح سپرده کوتاهمدت عادی با نرخ سود ۲درصد اقدام میکند. صاحبان این سپرده، علاوه بر دریافت سود علیالحساب به شرح فوقالذکر، امکان دریافت تسهیلات به میزان حداکثر ۸۵ درصد از مبلغ سپردهگذاری شده را در قالب عقد مرابحه با نرخ سود ۱ درصد به روش اقساطی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و مدت بازپرداخت حداکثر ۵سال خواهند داشت. مطابق طرح، سپرده موصوف به عنوان وثیقه تسهیلات اعطایی مطابق شرایط و ضوابط مربوطه مسدود شده، مجموع اصل تسهیلات اعطایی به پشتوانه این حساب نباید از ۸۵ درصد مبلغ سپرده بالاتر برود.
همچنین حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی ممتاز آینده(سما)، از نوع حساب کوتاهمدت عادی با نرخ سود در حال حاضر ۱۰ درصد بوده و تخصیص اوراق ممتاز به حسابهای اشخاص حقیقی و حقوقی بر طبق درصدهای تعیین شده (۳۵ درصد) در سررسیدهای یکساله از تاریخ افتتاح حساب منتهی به پایان روز پانزدهم ماه توسط بانک مادامی که مانده حساب از حداقل تعیین شده توسط بانک کمتر نشده یا حساب فسخ نشود، تداوم خواهد یافت. این محصول مشکل مراجعه ماهانه مشتریان را به منظور فروش اوراق متعلق به خود تا حدودی حل کرده و سپردهگذار صرفاً لازم است سالی یکبار به شعب بانک مراجعه کند.