×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : پنج شنبه, ۴ بهمن , ۱۴۰۳
واردات بدون ارز باعث افزایش قیمت در بازار می‌شود

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایسنا، در ماه‌های گذشته یکی از اصلی‌ترین خواسته‌هایی که از سوی برخی اعضای اتاق بازرگانی مطرح شده، بحث واردات بدون انتقال ارز یا استفاده از راهکارهایی مانند ارز متقاضی بوده است. موضوعی که بانک مرکزی با قرار دادن یک شرط مهم صدور مجوز در آن را ممکن دانسته بود و آن تعیین دقیق منشا ارز این واردات بود.
 با این وجود در روزهای گذشته با توجه به برگزاری جلسات فعالان بخش خصوصی با وزیر صمت، چند راهکار جدید از سوی مقامات دولتی ارائه و نهایی شد. امکان پذیر شدن دوباره واردات در ازای صادرات، مجوز تهاتر کالا در صادرات و واردات و واردات کالا با استفاده از ارز متقاضی بخش اصلی راهکارهای جدید دولت برای سرعت دادن به ترخیص کالا از گمرک به حساب می‌آید.
با این وجود در شرایطی که چند روز قبل محمد لاهوتی – عضو اتاق بازرگانی تهران و رئیس کنفدارسیون صادرات با دفاع از این مصوبه اعلام کرد که این دستورالعمل به نفع سرعت گرفتن ترخیص کالاها از گمرک تمام خواهد شد و تاثیر منفی در نرخ ارز ندارد اما به نظر می‌رسد در کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران، نگاه دیگری به این مصوبات وجود دارد.
در نامه‌ای که به دست ایسنا رسیده، محسن حاجی بابا – رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران  در نامه‌ای خطاب به غلامحسین شافعی – رئیس این اتاق از او خواسته، تذکراتی را نسبت به اجرای مصوبه جدید به دولت ارائه کند.
او در ابتدای نامه گفته است: این کمیسیون با واردات بدون انتقال ارز به شدت مخالف است و معتقد است که در شرایط فعلی واردات بدون انتقال ارز به سرعت نرخ ارز را در بازار افزایش داده و تاثیر آن در کالاهای مصرفی و سبد خانوار وحشتناک خواهد بود.
حاجی بابا در ادامه نامه خود پیشنهاداتی را برای تفکیک میان کالاهای وارداتی اعلام کرده است. او گفته در رابطه با کالاهای اساسی شامل جو، روغن، گندم، ذرت، کنجاله، برنج، لاستیک و ماشین آلات خط تولید در صورت نیاز می‌توان از واردات بدون انتقال ارز استفاده کرد. در غیر این صورت پیشنهاد این است که واحدهای تولیدی بخش خصوصی در سال حداکثر مجوز واردات بدون انتقال ارز تا سقف ۵۰ هزار یورو به منظر تامین قطعات یدکی و مواد ضروری اولیه داشته باشند.
او هم چنین گفته واردات بدون انتقال ارز فقط به صورت برات‌های دو و سه ساله و برای مواد اولیه واحدهای تولیدی بخش خصوصی و کالاهای اساسی تصمیمی صحیح به شمار می‌رود. در غیر این صورت قیمت ارز به شدت بالا رفته و در شرایطی که کالاهای اساسی با سرعت بیشتری وارد نشده‌اند، خطر افزایش قیمت سایر کالاها در بازار نیز وجود خواهد داشت.
این کمیسیون در نهایت مخالفت صریح خود را با واردات بدون انتقال ارز اعلام کرده و از رییس اتاق بازرگانی ایران خواسته این موضع گیری را به مقامات دولتی اطلاع دهد.
انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.