به گزارش تجارت گردان، حبیب اسدالله نژاد در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه وزارت صمت اعلام کرده است که نیازمند ۷۰ هزار تن مرغ برای تامین ذخایر استراتژیک هستیم، اظهار کرد: این وزارتخانه واردات ۴۵ هزار تن مرغ را تصویب کرده است.
وی ادامه داد: تصویب واردات مرغ در حالی است که با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور امکان تولید ۸۰۰ هزار تنی مرغ برای صادرات داریم.
اسدالله نژاد در پاسخ به این پرسش که وزارت صمت، تولید ناکافی داخلی را دلیل تصویب واردات مرغ عنوان کرده است، گفت: بیبرنامهگی در تولید و عرضه موجب شده بازار مرغ همیشه دچار نوسان و ناهماهنگی باشد.
وی با تاکید بر اینکه اقدام به صادرات پاک کردن صورت مسئله است، افزود: وزارت صمت همیشه به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک کرده است و این موضوع درباره بخش کشاورزی بیشتر خود را نشان میدهد.
اسدالله نژاد خرید مرغ با قیمت مناسب برای تامین ذخایر استراتژیک را راهکار جایگزین واردات دانست.
وی اظهار کرد: اگر شرکت پشتیبانی امور دام کشور اقدام به خرید مرغ مطابق با هزینه تمام شده تولید با در نظرگرفتن درصد مناسبی از سود کند، امکان تامین ذخایر استراتژیک از منابع داخلی و حتی صادرات فراهم میشود.
اسدالله نژاد دلیل خودداری مرغداران از تحویل مرغ خود به شرکت پیشتیبانی را قیمت غیرواقعی خرید و قراردادهای غیرمنصفانه عنوان کرد.
اسدالله نژاد از انباشت مرغ در واحدهای مرغداری خبر داد و اظهار کرد: انباشت مرغ در مرغداریها موجب شده در برخی موارد دلالان هر کیلوگرم مرغ را ۵۰۰ تومان زیر قیمت تمام شده از مرغدار خریداری کنند.
وی تاکید کرد: در صورتی که قیمت خرید مرغ از مرغداران مناسب و قراردادهای شرکت پشتیبانی منصفانه باشد بدون شک آنها تمایل به فروش تولید خود این شرکت دارند.
به گفته وی؛ برای واردات مرغ باکیفیت از منابع قابل اعتماد حداقل ۳ ماه زمان نیاز است، این زمان برای سامان دادن به تولید و تامین نیاز ذخایر استراتژیک از منابع داخلی کافی است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور با اشاره به انتقال قانون انتزاع به وزارت صمت، افزود: از همان زمان مرغداران کابوس واردات مرغ برای تنظیم بازار با تصمیم وزارت صمت را داشتند که اکنون در حال تعبیر است.
اسدالله نژاد با تاکید بر اینکه تصمیم برای واردات به معنی خروج ارز از کشور در شرایط سخت کنونی است، افزود: ما این توان را داریم یک کشور صادرکننده و ارزآور در بازار صادراتی مرغ باشیم، اما با تصمیم برای واردات خروج ارز از جیب کشور را انتخاب کردهایم.
https://tejaratgardan.ir/?p=28713