به گزارش تجارت گردان ، «مسیح کشاورز» در گفتوگو با ایرنا نیاز سالانه کشور به برنج را بیش از سه میلیون تن دانست و افزود: سالانه نزدیک دو میلیون تن برنج از محل تولید داخلی و بین یک تا ۱.۵ میلیون تن از محل واردات تامین می شود و این امری اجتناب ناپذیر است در غیر اینصورت کسری بازار قابل جبران نیست.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج اظهارداشت: سال گذشته ۸۵۰ هزارتن برنج از محل واردات تامین شد که ۵۰ درصد کاهش نسبت به سال ۹۸ داشته است که کاهش میزان واردات نیز می تواند در قیمت بازار برنج موثر باشد.
وی تصریح کرد: با وجود این حجم کم از برنج وارداتی در ابتدای سال ۱۴۰۰ و کاهش واردات سال گذشته، ممکن است در صورت کسری، بازار نامتعادل شود.
کشاورز گفت: اکنون به دلیل نوسان نرخ ارز، واردکنندگان نیز توان پرداخت هزینه های جانبی انبارداری را ندارند زیرا دیگر نمی توانند برای چهار ماه دوره ممنوعیت واردات، محصول برنج را خریداری و هزینه انبارداری آن را متقبل شوند.
وی اضافه کرد: همچنین تشدید خشکسالی و کم آبی به طور حتم در کاشت و برداشت برنج داخلی نیز می تواند تاثیرگذار باشد بنابراین به نظر می رسد باید در بحث واردات و تامین کسری برنج کشور با دقت عمل کنیم تا بازار وضعیت متعادل خود را حفظ کند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: امروز مسئولان باید برای ماه های آتی بازار برنج تصمیم گیری کنند تا کشور دچار کمبود و بحران نشود که این امر نیازمند کاهش مدت زمان ممنوعیت واردات برنج است.
اقبال برنج تولید داخل به دلیل همترازی قیمت ها
کشاورز گفت: طی سالهای اخیر با حمایت دولت و ایجاد قانون ممنوعیت واردات در فصل برداشت محصول، برنج ایرانی قیمت خود را پیدا کرده و سهم بخشی از بازار را بدست آورده است زیرا حتی اقشار متوسط جامعه که به دلیل مناسب بودن نرخ برنج خارجی از آن مصرف می کردند به دلیل همترازی قیمت برنج وارداتی و داخلی به سمت مصرف برنج داخلی رو آوردهاند که این اقبال خوبی برای برنج تولید داخل است.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد برای جلوگیری از حذف برنج از سفره اقشار کم درآمد جامعه و جلوگیری از افزایش قیمت ها نیاز است دولت تدبیری دراین خصوص بیاندیشد.
به گزارش ایرنا، طبق قانون هر ساله از ۳۱ تیرماه به مدت چهار ماه ممنوعیت واردات برنج اعمال می شود که در سال ۱۴۰۰ نیز اعمال می شود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج که پیش از این اعلام کرد: ذخایر کنونی برنج کشور بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن است که ۲ تا ۳ ماه آینده تمام میشود و به دلیل تشدید خشکسالی ها بدون شک با کاهش تولید داخلی و همچنین محدودیت در واردات با کمبود شدید برنج در کشور روبرو خواهیم شد که امری نگران کننده است.
به تازگی گمرک جمهوری اسلامی اعلام کرد: برخلاف برخی ادعاها، واردات و ترخیص برنج در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۸۲ هزار تن برنج به ارزش ۱۶۳ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد در وزن و ۳۴ درصد در ارزش رشد داشته است و ۱۲ هزار تن برنج اکنون در جریان ترخیص است و پس از انجام تشریفات گمرکی وارد بازار میشود.
در دو ماهه مشابه سال ۹۹ نیز حدود ۱۳۹ هزار تن برنج به ارزش ۱۲۲ میلیون دلار از گمرکات ترخیص شده بود.