×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
واکنش سرپرست وزارت کشاورزی به شایعه آفلاتوکسین

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از  ایسنا، عباس کشاورز در حاشیه هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی در پاسخ به اینکه محصولات کشاورزی و دامداری چقدر از سلامت برخوردار هستند؟ گفت: همان قدر که مراقب تولید هستیم، بیشتر از آن مراقب کیفیت تولیدات هستیم. موسسات ما از طرف وزارت جهاد کشاورزی و بیشتر از ما وزارت بهداشت همه‌چیز را تحت کنترل دارد. اطمینان می‌دهم که هیچ تولیدی خارج از استانداردهای تعیین شده نیست و مردم با خیال راحت محصولات تولید شده را مصرف کنند.

وی با بیان این که محصولات غذایی که وارد کشور یا در داخل تولید می‌شوند توسط وزارت بهداشت کنترل می‌شود، گفت: ما به سلامت جامعه حساسیت نشان می‌دهیم و سلامت جامعه تحت کنترل است و نمی‌دانم چرا برخی افراد به خود اجازه می‌دهند جامعه را بی‌دلیل نگران کنند.

 کشاورز با بیان اینکه استانداردهایی که در کشور تدوین می‌شود سخت‌گیرانه است، گفت: حتی یک کیلوگرم از ذرت‌های آلوده نیز وارد کشور نشده است و نباید جامعه را بی‌دلیل نگران کرد و این صحبت‌ها خوب نیست، زیرا جامعه نیازمند توجه و آرامش بیشتر است.

 وی همچنین به سرانه مصرف نهاده های کشاورزی در کشور اشاره و اظهار کرد: حدود ۳۰ هزار تن به طور متوسط مصرف آفت کش داریم و بیش از ۸۰ درصد این نهاده‌ها در داخل کشور تولید می شود.

کشاورز خاطر نشان کرد: هرزمان سازمان حفظ نباتات تشخیص دهد که ظرفیت تولید داخلی آفت‌کش ها به اندازه رفع نیاز کشور است، واردات آن را ممنوع می کنیم. در یک مورد نیز این اقدام صورت گرفت.

وی ادامه داد: مصرف کود نیز، نزدیک به سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن است و بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزارتن در داخل کشور تولید می شود.

کشاورز همچنین در پاسخ به اینکه در تولید نهاده بذر چقدر خودکفا هستیم؟ گفت: غیر از بذر سبزی و صیفی، در تولید بقیه بذرها خودکفا هستیم.

به گفته وی، اقدام مشترکی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شده است که این بذرهای مورد نیاز نیز تولید داخل شوند.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی طی سخنرانی خود در این نمایشگاه به نهاده های کشاورزی اشاره کرد و گفت: طبق برآوردهای موسسه گیاه پزشکی و گزارشات فائو ضایعات ناشی از ضعف  مدیریت عوامل خسارت زا بالاست و این نشان می دهد که باید بیشتر به این موضوع بپردازیم.  

وی با بیان اینکه از تنوع کم آفت کش ها خسارت‌های ناحق می بینیم، گفت: فضا برای انتقال دانش بسیار زیاد است و تولیدکنندگان باید این فضا را مدیریت کنند و ضمن توجه به تولیداتشان، تنوع آن را نیز بیشتر کنند. موسسه گیاه پزشکی نیز پای کار است و مشکل علمی هم وجود ندارد؛ بنابراین بایستی برای هر عامل خسارت چندین آفت کش وجود داشته باشد.

به گفته وی، وابستگی در این بخش، کار ما را سخت می‌کند و به تلاطم می‌اندازد. توصیه من این است که برای ایجاد اشتغال، مدیریت قیمت، انتقال تکنولوژی، ایجاد ارزش افزوده کمک کنیم و تولیدات آفت کش ها را به داخل کشور منتقل کنیم.

کشاورز افزود: برای مصرف خوب آفت کش ها بایستی سرمایه‌گذاری انجام شود تا زمان مصرف،نوع و…افت کش ها مدیریت شود. همچنین  باید از آفت کش‌هایی استفاده شود که آب کمتری مصرف می کنند.

او تصریح کرد: تمایل ما به مصرف آفت کش هایی است که دوست دار طبیعت هستند. به طور مثال  بایستی مراقب زنبور عسل و حشرات مفید باشیم. باید در این زمینه مدیریت کنیم و از آفت کش های اختصاصی، کم خطرتر و کاراتر استفاده شود. همچنین بایستی از ظرفیت آفت کش های زیستی که در کشور وجود دارد نیز بهره ببریم.

وی در ادامه به وضعیت کود در کشور اشاره کرد و گفت: وضعیت کود در کشور بسیار بهتر شده است. در خصوص کیفیت آن نیز نگرانی وجود ندارد و مانند آفت کش ها کودها نیز دارای شناسنامه هستند. طی دو سال و نیم گذشته دوران نگران کننده را پشت سر گذاشتیم اما در حال حاضر رنج عناصر فلزات سنگین کودی که تایید نمی شود با عددی که باید باشد کمتر از ۱۰ درصد اختلاف دارد، در حالی که در گذشته به این شکل نبوده و فاصله بسیار زیاد بود. همچنین ترکیب کود نیز بهتر شده است و می‌توانیم علاوه بر افزایش کیفیت محصولات، آنها را از گرما و سرما حفظ کنیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی همچنین به اهمیت حضور تولیدکنندگان داخلی نیز اشاره کرد و گفت: در شش سال قبل از چهار میلیون تن کود که محققان معتقدند باید مصرف شود، ۱.۲ تن مصرف داشتیم که در این ۱.۲ تن کود مصرفی حدود ۳۵ درصد وابسته بودیم در حال حاضر اما ۲.۴ تن کود مصرف می کنیم که در کمتر از ۱۵ درصد آن وابسته هستیم. همچنین برنامه‌هایی در دستور کار داریم که طی یکی – دو سال آینده وابستگی به کود صفر خواهد شد.

وی عنوان کرد که از کودهای مکمل که رایج شده استقبال و حمایت می کنیم و مانعی برای ورود این نوع کودها وجود ندارد.

کشاورز همچنین به غنی‌سازی محصولات با افزایش عناصر تغذیه ای اشاره کرد و گفت: بایستی روی، منگنز،کلسیم و آهن در عناصر تغذیه‌ای وارد شود و محصولات غنی شوند.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به بذر نیز اشاره کرد و گفت: بذر ژنتیک است. دنیا مشکل غذا را با ژنتیک حل کرده است. تولید بذر در کشور در وضعیت خوبی قرار دارد و تولیدکنندگان هم رویکرد خوبی در پیش گرفتند. ما نیز سعی کردیم مقررات را به نفع حمایت از تولید کیفی آسان‌تر کنیم. تنوع نیز بسیار زیاد شده است. کود نیز همانند آفت‌کش ها تجارتی مربوط به بخش خصوصی است و باید از بخش خصوصی حمایت بیشتری شود.

وی در پایان گفت: مشکلی که در حوزه بذر وجود دارد این است که در بعضی محصولات وابسته به واردات هستیم. این محصولات از نظر اقتصاد کشاورزی مهم هستند. حدود ۲۹ میلیون تن انواع سبزی و صیفی تولید می کنیم که همه آنها وابسته به بذر وارداتی است و بایستی حجمی از این واردات به تولید داخل منتقل شود که این موضوع حتی باعث کاهش قیمت هم می شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.