بیشترین تمرکز سرمایهگذاری این هلدینگ در حوزه عناصر فلزی، به ویژه سنگآهن است و با توجه به نقش توسعهمحوری که دارد، چندین سال است که در حوزه توسعه زیرساختها، همچون تامین انرژی، اکتشاف و حمل و نقل نیز ورود کرده است و در ارتباط با دانشگاه و فعالیتهای دانشبنیان نیز یکی از پیشتازان این عرصه محسوب میشود؛ همچنین طی یکیدوسال اخیر برنامههایی در زمینه ایجاد تنوع بیشتر در سبد محصولات خود از قبیل پلیمتالها و عناصر نادر خاکی نیز در پیش گرفته است.محمدحسین قائمی راد، معاون برنامهریزی و نظارت بر امور شرکتهای هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، گفت: در حال حاضر این هلدینگ تنها نقش سرمایهگذاری و خرید سهام شرکتهای تعیینکننده در بخش معدن و صنایع معدنی را ندارد، بلکه خودش با تعریف پروژههای متعدد وارد مرحله عملیاتی شده است که میتوان به ۷ پروژه از ۴۸ ابرپروژه ملی پیشرانان پیشرفت ایران اشاره کرد که با راهبری این هلدینگ در حال پیشروی است.قائمی راد ادامه داد: طی ماههای گذشته تمرکز ویژهای روی این پروژهها داشتهایم؛ توسعه زیرساختها، اصلاح ساختار سهامداری و اعضای هیئتمدیره و تأمین نقدینگی برای شرکتهای زیرمجموعه از جمله فعالیتهایی است که طی این چند ماه، پیش بردیم و نظارت بر اجرای پروژهها نیز همچنان به شکل مؤثرتری صورت میگیرد.معاون برنامهریزی «ومعادن» دربارهی پروژه صباامید غرب خاورمیانه گفت: این پروژه از نظر تامین نقدینگی در وضعیت مطلوب است. برای تسریع در روند اجرای پروژه، ما تذکرات لازم را دادهایم و به زودی، طی یکی دو ماه آینده، قرار است گزارش پیشرفت پروژه را به ما ارائه دهند.وی بیان کرد: در تلاشیم سرعت اجرای تمام پروژهها را با تامین نقدینگی از طریق افزایش سرمایه مصوب، بالا ببریم.قائمی راد تاکید کرد: تنها منبع تامین نقدینگی پروژهها از طریق افزایش سرمایه مصوب است و خارج از این چارچوب ما هیچ تامین مالی انجام نخواهیم داد؛ میزان نقدینگی مورد نیاز و مصارف آن در طرح توجیهی افزایش سرمایه مشخصاً ذکر میشود و در زمان مقرر این تامین مالی صورت میگیرد. معضل اصلی بخش معدن و صنایع معدنی، عدم توازن در ظرفیتسازی زنجیره تولید استظرفیتسازی برای تولید محصولات معدنی و فولادی، با سرعت زیادی در کشور ما در حال انجام است؛ درحالیکه مشکلات متعددی چون بحران انرژی، مصوبات و ابلاغیههای محدودکننده و عدم توجه به مکانیسم عرضه و تقاضا (بازار) معمولاً مانع از آن میشود که تولید واقعی ما به ظرفیت اسمی برسد.در حال حاضر، در کنار ریزش قیمتهای جهانی در زنجیره فولاد، در کشور دچار بحران دپوی گندله هستیم، نه امکان صادرات مطلوب وجود دارد و نه آنچنان که باید، میتوان در تولید داخل از آن استفاده کرد. با اینکه ظرفیت کافی برای تولید فولاد داریم، دستاندازهای متعددی که ذکر شد، مانع از افزایش تولید واقعی شدهاست؛ در حالیکه ظرفیت خالی و بلااستفاده باعث افزایش هزینهها و همچنین کاهش حاشیه سود تولیدکنندگان میشود.
محمدحسین قائمی راد تاکید کرد: معضل اصلی بخش معدن و صنایع معدنی عدم توازن در ظرفیت تولید و مقدار واقعی تولید است. ما در آیندهای نزدیک با مسئله جدی تامین خوراک و عدم بازار مناسب مواجه خواهیم بود؛ بنابراین هم باید به ابتدای زنجیره توجه کنیم و هم انتهای آن.
وی افزود: در شرایطی که در شرف وقوع بحران تامین مواد اولیه هستیم، سرمایهگذاری کافی نیز در بخش اکتشاف صورت نگرفته است. ما در هلدینگ برای توسعه اکتشاف برنامههای مفصلی داریم و در تلاش هستیم تا در صورت امکان، توسعه اکتشاف را در اولویت برنامههای هلدینگ قرار دهیم.
وی ادامه داد: از سوی شرکت صبانور، ۶۰ هزار متر عملیات حفاری را در برنامه امسال داریم.
برجام مشکلگشای اقتصاد ایران نیست؛ بلکه نقطه شروع حرکت است
قائمی راد معتقد است که توافق برجام جهش ایران به شکوفایی اقتصادی نیست و قرار نیست با امضای برجام، تمام مسائل اقتصادی ما حل شود؛ هرچند که قطعا میتواند آثار مهم و بزرگی داشته باشد. برای بهرهبردن از نتایج خوب برجام ابتدا باید زیرساختهای آن را فراهم کنیم؛ در غیر این صورت نباید منتظر معجزه باشیم.
وی تصریح کرد: اقتصاد قواعد خودش را دارد. مکانیزمهای بازار است که روند پیشرفت ما را تعیین میکند. ما نمیتوانیم قواعد اقتصادی را دستکاری کنیم و انتظار داشته باشیم با برجام همه مشکلاتمان حل شود.
محمدحسین قائمی راد در پایان افزود: کشور ترکیه یک کشور آزاد است که روابط بینالمللی دارد و تحریم هم نیست اما چرا گرفتار تورم ۸۰ درصدی شدهاست؟ چون دولت ترکیه به قواعد اقتصاد توجهی نکرد؛ لذا در صورتی که برنامههای مشخص و کارشناسیشده و نیز مدیریت صحیح نداشتهباشیم، رفع تحریمها نیز باعث بهبود وضعیت ما نخواهد شد.
منبع : معدن مدیا