سیدکریم حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس مطالعاتی که در ماههای گذشته صورت گرفت، وزارت نیرو نظرات کارشناسی استانها را برای تعیین حق آبه آنها جمع آوری کرده است، در همین راستا سازمان آب و برق، جهاد کشاورزی و استانداری خوزستان نیز نظرات کارشناسی و تخصصی خود را به وزارت نیرو ارائه کردند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نظر کارشناسی و وضعیتی که در خوزستان داریم، این سند برای یک دوره ۶ ساله تنظیم میشود، ادامه داد: حقآبه استان برای این مدت مشخص میشود؛ آورد سالانه خوزستان ۳۱ میلیارد مترمکعب است که برآورد نیاز آبی این ۳۲ میلیارد مترمکعب اعلام شد.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان تصریح کرد: از این میان سهم بخش کشاورزی برای یک میلیون و ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی خوزستان سالانه ۲۲ میلیارد مترمکعب اعلام شد ولی متأسفانه وزارت نیرو سهم این بخش را به ۱۰ میلیارد مترمکعب کاهش داده است.
کشاورزی خوزستان در معرض مشکلات
حسینی با اشاره به اینکه اگر استان خوزستان زیر بار این سند جدید برود قطعاً تا ۶ سال در بخش کشاورزی با مشکلات متعددی مواجه میشود، بیان کرد: برآوردهای وزارت نیرو برای این کاهش حقآبه استان خوزستان در سال ۸۷ (خشکترین سال مدتهای اخیر) است؛ در حالی که بر اساس اعلام نظر کارشناسان متخصصان این حوزه وزارت نیرو باید حداقل دوره ۶ سال قبل را برآورد و سنجش میکرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای استان خوزستان با وجود گرما و تبخیر آبهای سطحی به میزان سالانه ۶۰ درصد، آورد آب سد گتوند را هم محاسبه کردند در حالی که همه از مسائل این سد و ای سی بسیار بالای آنکه خبر دارند.
کاهش فرصتهای اشتغال
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان عنوان کرد: خوزستان که رتبه اول تولید محصولات کشاورزی را دارد با این کاهش حقآبه بخش کشاورزی به شدت دچار آسیب میشود؛ همچنین فرصتهای اشتغال کاهش پیدا کرده و راه اندازی فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری نیز با مشکل مواجه میشود.
حسینی گفت: خوزستان جایگاه بسیار خوبی در زمینه تولید خرما، کلزا، ذرت، شکر، برنج، سبزیجات و صیفی جات به عنوان محصولات زراعی و استراتژیک دارد که با کاهش حقآبه تولید محصولات کشاورزی در کشور نیز دچار اختلال میشود.
وی یادآور شد: با رؤسای سازمان جهاد کشاورزی، آب و برق و استاندار خوزستان جلساتی برگزار و همگی تنظیم سند حقآبه خوزستان با کمتر از ۲۲ میلیارد مترمکعب برای کشاورزی را خطرناک اعلام کردند، در همین راستا مجمع نمایندگان خوزستان به کارگروه سازگاری با کم آبی تذکر میدهد.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان بیان کرد: متأسفانه در همین تنظیم سند آبی برای استان خوزستان حتی بخش زیست محیطی نیز در نظر گرفته نشده و هیچ گونه برآورد نیازی برای این بخش انجام نشد.
هشدار جدی میدهیم
حسینی هشدار داد: در صورت کاهش سهمیه حقآبه کشاورزی خوزستان جدولی از نیازهای استان هست میشود که بخش کشاورزی، گلخانهای، دام و طیور، صنعت، معدن و تجارت، فضای سبز، شرب و بهداشت، آبزیپروری، زیست محیطی و آبخیزداری را شامل میشود.
وی اظهار کرد: استاندار خوزستان مکاتباتی را در این خصوص داشته و مجمع نمایندگان و مسئولان مربوطه استان خوزستان نیز در این زمینه هشدار جدی دادهاند.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در پایان خبر داد: فردا در اولین روز کاری مجلس (بعد از تعطیلی یک هفتهای) در صحن علنی به وزیر نیرو تذکر میدهیم.