وزن زیاد مرغ های ایران مانع از صادرات است

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، «محمدرضا اسکندری» روز سه شنبه در نشست خبری خود افزود:مرغ باید با وزن کمتر از دو کیلوگرم تولید و به دست مردم برسد، تا علاوه بر حفظ کیفیت، شرایط برای رقابت پذیری با بازارهای خارجی نیز فراهم شود.

وزن استاندارد تحویل به کشتارگاه مرغ زنده در دنیا دو تا ۲.۱ کیلوگرم است و عمده مرغ‌های موجود در بازارهای جهانی وزن ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ گرم دارند. 

بررسی ها نشان می دهد میزان مصرف سالیانه گوشت مرغ در کشور بیش از دو میلیون تن بوده و ارزشی بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد ریال دارد.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر اضافه کرد: براساس برنامه ریزی، همزمان با آغاز احیای نژاد مرغ آرین از امسال تا خردادماه سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ درصد جوجه گوشتی کشور از این محل تامین و به بازار عرضه می شود. 

گزارش های پیشین نشان می دهد، دانش تولید مرغ لاین در جهان در اختیار ۶ کشور آمریکا، آلمان، هلند، انگلیس، فرانسه و ایران (با داشتن مرغ لاین آرین) به عنوان تنها دارنده لاین مرغ در خاورمیانه بوده، اما در سالیان گذشته ایران از این امتیاز ویژه خود استفاده نکرده و نژاد لاین آرین با افزایش واردات و در نتیجه وابستگی به نژادهای مرغ اجداد و مادر خارجی در حاشیه مانده و تضعیف شده است.

به گفته اسکندری، نژاد مرغ آرین از سال ۱۳۷۰ تاکنون مغفول باقی مانده و به تازگی برای احیا و اصلاح  ۲۸ هزار قطعه از نژاد مرغ آرین به سازمان اقتصادی کوثر تحویل شد.

وی تصریح کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته از ۱۲۵ هزار قطعه، ۱۱۰ هزار قطعه مرغ اجداد توسط سازمان اقتصادی کوثر و بقیه توسط اتکا انجام می شود.

اسکندری با بیان اینکه مرغ نژاد کوثر ۷ با مهندسی معکوس از یک نژاد پربازده خارجی تولید شده، افزود: تلاش می شود برای دستیابی به یک نژاد برتر مرغ در کشور صفات برتر نژاد آرین با نژاد کوثر هفت تلفیق شود.

وی، نیاز کشور به مرغ اجداد را نزدیک به ۳۰۰ هزار قطعه ذکر کرد و گفت: براساس راه اندازی خط تولید جدید نژاد مرغ کوثر ۷ می توان تولید مرغ اجداد را به ۴۳۰ هزار قطعه رساند که می تواند علاوه بر تامین نیاز داخلی، بخشی از آن صادر شود.

وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم ( ۸۸- ۱۳۸۴) افزود: تاکنون هر قطعه جوجه مرغ اجداد گوشتی با ارز رسمی به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان خریداری  و وارد کشور شده، اما با حذف ارز رسمی و خرید با ارز نیمایی نرخ هر قطعه جوجه مرغ اجداد گوشتی به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می رسد که رقم قابل توجهی است، بنابراین خودکفایی کشور در این بستر امری اجتناب ناپذیر به حساب می آید.

 وی اضافه کرد: اکنون در مجموع ۱۰ واحد پرورش مرغ اجداد نژاد آرین و کوثر هفت در کشور فعال شده که از این تعداد چهار واحد توسط سازمان اقتصادی کوثر و ۶ واحد توسط بخش خصوصی مدیریت می شود.

فتحنایی

Recent Posts

هم‌اندیشی شبکه فروش خراسان با مدیرعامل بیمه سینا

مدیرعامل بیمه سینا طی سفر به مشهد مقدس با شبکه فروش استان‌های خراسان رضوی، شمالی…

4 ساعت ago

تسریع روند پرداخت خسارت فرهنگیان، بزرگ‌ترین دستاورد بیمه معلم است

مدیرعامل شرکت بیمه معلم طی نشستی مشترک با مدیران ستاد آموزش و پرورش و ادارات…

4 ساعت ago

رونمایی از نخستین مرکز نوآوری و فناوری صنعت بیمه‌ کشور در بیمه معلم

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان دردومین روزهمایش"جهش تولید،رضایت مشتری و بهره وری پایدار" ضمن رونمایی از…

4 ساعت ago

اتمام مهرماه ”معین“، با مهر؛ رشد ۵۴ درصدی حق بیمه

گزارش فعالیت دوره یک ماهه منتهی به ۳۰ مهر ۱۴۰۳ شرکت سهامی بیمه اتکایی ایران‌معین…

4 ساعت ago

نشست هم اندیشی مدیرعامل بانک ملی ایران با مشتریان برتر و فعالان اقتصادی استان اصفهان

مدیرعامل بانک ملی ایران در جمع مشتریان ارزنده این بانک در استان اصفهان بر جدیت…

4 ساعت ago