وزیرصمت: تحویل سیستان و بلوچستان با معدن مس جانجا رقم می خورد

عباس علی‌آبادی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از معدن مس جانجا در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: محدوده اکتشافی جانجا در ۲۱۰ کیلومتری شمال زاهدان و در محدوده شهرستان نیمروز واقع شده، این معدن در تراز یک معدن جهانی است، پیش‌بینی می‌شود ذخیره بیش از یک میلیارد تن داشته باشد که می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین معادن در حوزه طلا و مس کشور تبدیل شود.

وی افزود: امیدواریم با طرح‌های در دست اجرا چهره سیستان و بلوچستان در سال‌های آینده متفاوت از الان باشد چرا که انرژی برق و آب می‌تواند توسعه پایدار را در این استان رقم بزند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در خصوص معدن جانجا تصمیم بر آن شد تا برای ایجاد زنجیره‌های پایین‌دستی در سیستان و بلوچستان برنامه‌ریزی کنیم و چهره این استان را از کشاورزی محور و آب محور به سمت صنعتی تغییر دهیم چرا که این استان استعدادهای لازم را با وجود دانشگاه‌های مرتبط در تمامی نقاط و ظرفیت نیروی انسانی دارا است.

معدن جانجا در تراز یک معدن جهانی است

یکی از معادن با ارزشی که می‌تواند فرصت اشتغال و اقتصاد بسیار خوبی را برای سیستان و بلوچستان فراهم کند معدن جانجا در ۲۱۰ کیلومتری شمال زاهدان و در محدوده شهرستان نیمروز است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از معدن جانجا افزود: این معدن در تراز یک معدن جهانی است، پیش‌بینی می‌شود ذخیره بیش از یک میلیارد تن داشته باشد که می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین معادن در حوزه طلا و مس کشور تبدیل شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت میزان سرمایه‌گذاری معدن جانجا را ۴۰۰ میلیون دلار عنوان و اظهار کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) به‌منظور استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و تسریع در عملیات راه‌اندازی، واگذاری، استخراج و فروش معدن را در دستور کار قرارداد و پس از انجام مزایده عمومی، این معدن را به کنسرسیومی با محوریت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و عضویت چهار شرکت چادرملو، گل‌گهر، گهر زمین و غدیر واگذار کرد.

شمال سیستان و بلوچستان که سال‌هاست با پدیده خشکسالی دست‌وپنجه نرم می‌کند و بر اثر آن بسیاری از فرصت‌های شغلی در زمینه کشاورزی و دامداری و صید و صیادی این منطقه از بین رفته است، بهره‌برداری از معدن جانجا می‌تواند تحول بزرگی هم در اقتصاد و هم در اشتغال مردم منطقه به وجود آورد.

به گفته علی‌آبادی در زمان بهره‌برداری از این معدن امکان اشتغال یک هزار نفر به طور مستقیم و پنج هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم فراهم خواهد شد، افزون بر آن در حال حاضر نیز ۶۰ نفر در حال فعالیت بر روی این طرح هستند.

منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

فتحنایی

Recent Posts

با همت پتروشیمی زاگرس برای اولین بار در کشور بزرگ‌ترین رویداد نوآورانه بین المللی صنعت پتروشیمی برگزار شد

برای اولین بار در کشور بزرگ‌ترین رویداد نوآورانه بین المللی صنعت پتروشیمی در مجتمع اقامتی…

4 ساعت ago

لیست مراکز درمانی طرف قرارداد شرکت بیمه ملت برای بیمه‌شدگان صندوق بازنشستگی کشوری اعلام شد

شرکت بیمه ملت برای تسهیل دسترسی بازنشستگان عزیز صندوق بازنشستگی کشوری، لیست مراکز درمانی طرف…

4 ساعت ago

رشد گل گهر در حوزه مدیریت تولید

ثبت رشد ۱۷.۸ درصدی تولید در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در سال گذشته…

4 ساعت ago

بهره برداری از طرح بازو‌های بارگیری آمونیاک مایع مجتمع صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان

با تلاش متخصصان داخلی، طرح بازوهای بارگیری آمونیاک مایع در پتروشیمی مسجدسلیمان به بهره برداری…

5 ساعت ago

غرفه مارون به عنوان غرفه برتر در نمایشگاه plastpol انتخاب گردید

غرفه مارون به عنوان غرفه برتر در نمایشگاه plastpol انتخاب گردید.

5 ساعت ago

تقدیر از روابط عمومی مجتمع پتروشیمی بدر شرق

بمناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی از مدیریت روابط عمومی مجتمع پتروشیمی بدر شرق تقدیر…

5 ساعت ago