×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳
وزیر امور خارجه امروز به بحرین و کویت می‌رود

بقایی با اشاره به رایزنی‌های دیپلماتیک در خصوص توقف ماشین جنگی رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: طی دو هفته گذشته علاوه بر رایزنی‌های دیپلماتیک در سفر به کشورهای منطقه وزیر امور خارجه تماس‌های متعددی را از جمله با دبیر کل سازمان ملل متحد داشتند. پیام و نکته اصلی در سفرهای وزیر امورخارجه مشخص بود. بهبود روابط با همسایگان حتی در زمانیکه منطقه در تنش وجود دارد از جمله این نکته است.

وی با اشاره به سفر وزیر امورخارجه به مصر، ادامه داد: نکته مشترکی در همه این سفرها وجود دارد، که نگرانی از ادامه جنگ و کشتار در منطقه است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره نقش روسیه و چین در کاهش تنش در منطقه، افزود: روسیه و چین به عنوان دو عضو مهم شورای امنیت می‌توانند نقش مهمی داشته باشند. موضع این دو کشور در خصوص تجاوزات رژیم اسرائیل بسیار صریح است.

وزیر امور خارجه امروز به بحرین و کویت می‌رود

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: دغدغه جمهوری اسلامی ایران برای توقف نسل‌کشی به جنایات در غزه و لبنان به عنوان یک وظیفه اخلاقی، اسلامی و قانونی طبق قواعد حقوق بین‌الملل است.

وی افزود: وزیر امور خارجه امروز سفری را به دو کشور مهم منطقه از جمله کویت و بحرین خواهد داشت.

هیچ کشوری را از رایزنی خود مستثنی نمی‌کنیم

بقایی گفت: ما هیچ کشوری را از رایزنی خود مستثنی نمی‌کنیم. این وظیفه همگانی برای حفظ صلح و امنیت در منطقه است.

وی‌گفت: اکنون زمانی است که کشورها نشان دهند تمایل برای قدم نهادن در این مسیر را دارند. فارغ از همه ملاحظات، اولویت خودمان را رایزنی و هم افزایی برای ارتقای صلح منطقه‌ای قرار دادیم. با مصر در سطح کاردار همیشه مراوده داشتیم. از مدت‌ها قبل هم بحث بهبود روابط بوده است.

سخنگوی‌وزارت امور خارجه در مورد روابط ایران و ترکیه، عنوان کرد: رابطه ما با ترکیه به عنوان دو کشور اسلامی و دو قدرت تأثیر گذار در منطقه رابطه بزرگی است. در نشست ۳+۳ ملاقات‌های مهمی انجام شد. دیدار ما با حماس به این معنی است که حماس محترم است.

بقایی در مورد حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: تهدید به تعرضات به تأسیسات هسته‌ای کشور طبق اسناد و قطعنامه بین‌المللی محکوم و مردود است. خواسته ما روشن است و طی یادداشتی به آژانس مراتب را اعلام کرده‌ایم.

وی در مورد تحریم هواپیمایی ایران تصریح کرد: تحریم هواپیمایی غیر نظامی هیچ توضیحی ندارد جز اینکه آنها می‌خواهند مردم را از حقوق بنیادین شأن محروم کنند.

از هر تلاش برای توقف جنایات در غزه استقبال می‌کنیم

وی در خصوص میانجی گری‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی گفت: وقتی با موجودیتی رابطه ندارید و به رسمیت نمی‌شناسید صحبت از میانجی‌گری معنا ندارد. از هر کشوری که برای توقف جنگ افروزی و جنایت در غزه کمک کند استقبال می‌کنیم. همه کشورها به عنوان اعضای کنوانسیون منع نسل کشی وظیفه مشخص دارند. از هر تلاش برای توقف جنایات در غزه استقبال می‌کنیم.

وی در مورد رایزنی‌ها در ترکیه در خصوص منطقه قفقاز گفت: آن چیزی که مهم است این است که کشورهای منطقه یک چالش را به یک نقطه و مبنایی برای تفاهم تبدیل کنند. اجلاس ۳+۳ که برگزار شد، این رویکرد را به خوبی نشان داد. در بیانیه پایانی این اجلاس بر همکاری‌ها در منطقه تاکید شد. در خصوص راه‌های مواصلاتی، موضع ایران روشن است و باید با تمامیت ارضی کشورها و بدون هرگونه تغییری در مرزها و شرایط ژئوپولیتیک در منطقه باشد.

ایران درباره تمامیت سرزمینی خود و حاکمیت خودش بر جزایر سه‌گانه تردیدی ندارد

سخنگوی‌وزارت امورخارجه در مورد پاسخ احتمالی ایران به رژیم اسرائیل، گفت: پیام ما روشن و شفاف و علنی داده شده است. بارها مقامات اعلام کرده‌اند پاسخ به هرگونه شرارت رژیم اسرائیل محکم‌تر خواهد بود.

وی در مورد ادعاها علیه جزایر سه‌گانه ایرانی گفت: ما متأسفیم، منطقه باید بر پایان دادن به جنایات رژیم متمرکز باشند. کارهایی که از حیث دیپلماتیک باید انجام شود را انجام دادیم. قبل و بعد از هر نشستی با دوستانمان که به نحوی به این موضوع می‌پردازند بحث می‌کنیم. ایران درباره تمامیت سرزمینی خود و حاکمیت خودش بر جزایر سه‌گانه تردیدی ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: این موضع مبتنی بر همه موازین بین‌المللی در مورد احترام به حاکمیت ملی کشورها است. متأسفیم کشورهای اروپایی تصمیم گرفتند که به چنین مسئله‌ای بپردازند. ما مواضع خود را بیان کردیم و یادداشت‌های اعتراضی ارسال شده است.

وی در مورد انتخابات آمریکا گفت: مداخله‌ای در امور داخلی این کشور نداریم، چرا که این موضوعی است که به خود آمریکا و مردم آمریکا مربوط است. قضاوتی نمی‌کنیم چه کسی انتخاب خواهد شد. آنچه مشخص است اینکه سیاست‌های دولت آمریکا پشت سر هم علیه ایران، خصمانه و قهرآمیز بوده است.

رسیدگی به وضعیت محمدرضا نوری دغدغه وزیرخارجه است

بقایی در مورد وضعیت محمدرضا نوری تصریح کرد: در مورد زندانی ایرانی در عراق، رسیدگی به وضعیت اتباع را در هرجایی وظیفه خود میدانیم. رسیدگی به وضعیت نوری دغدغه وزیرخارجه است. قبل از سفر، با خانواده نوری دیداری انجام شد و وزیرخارجه در عراق در این باره با مقامات این کشور گفتگوهایی را انجام دادند. در آینده ان‌شاءالله خبرهای خوبی خواهیم شنید.

کشورهای منطقه در تلاشند که یک بسیج عمومی علیه کشتار انجام دهند

بقایی در مورد اینکه آیا سفرهای منطقه‌ای توانسته راهکاری برای توقف ماشین کشتار رژیم شود، گفت: این سفرها یک فرآیند و روند است. نشانه‌های مثبتی را می‌بینیم که منجر به اراده جمعی شود. عزم و اراده مشترک، ارزشمند است. اطلاع داریم که کشورهای منطقه در تعامل با شرکای خودشان در حال تلاشند که یک بسیج عمومی علیه کشتار انجام دهند.

وی در مورد اظهارات قالیباف در لبنان، گفت: ما با هر کشوری که ابتکار و پیشنهادی برای توقف جنایات و تجاوز به لبنان و غزه داشته باشد گفتگو می‌کنیم. طرح‌هایشان را می‌بینیم. موضوعی که اعلام شد در مورد اظهارات قالیباف یک سوءتفاهم بوده است. گفته‌ایم انتخابات ریاست جمهوری شأن مردم لبنان است. مقاومت و حزب الله از نیروهای تأثیر گذار در لبنان است. ایران هرگز قصد دخالت نداشته، لذا بهترین راه حل، گفتگوهای لبنانی -لبنانی است.

سخنگوی‌وزارت خارجه در مورد سفر پزشکیان به روسیه و محور گفتگوها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خودش به خودش متکی است و این را در دوران‌های مختلفی نشان داده است. به نیروهای مسلح توانمند خود همواره متکی هستیم. سفر به روسیه در قالب شرکت در اجلاس بریکس خواهد بود. عراقچی در این سفر رئیس جمهور را همراهی خواهد کرد. در حاشیه این اجلاس گفتگوهایی طبیعتاً انجام‌می شود.

روند مسقط متوقف شده است

وی در مورد توقف تبادل پیام با آمریکا گفت: روند مسقط متوقف شده است اما برای انتقال پیام به آمریکا مجاری مشخصی وجود دارد که اصلی‌ترین آن دفتر حافظ منافع یعنی سوئیس است.

تلاش می‌کنیم با کمک ترکیه و سایر شرکا تثبیت صلح و ثبات در سوریه ایجاد شود

بقایی در مورد دیدار عراقچی با هاکان فیدان و ضرورت مبارزه با گروه تروریستی پ.ک. ک افزود: یکی از موضوعاتی که دستور کار ترکیه و ایران بوده مبارزه با تروریست و تقویت مرزها بوده است. در مورد سوریه همیشه در چارچوب روند آستانه با همکاران ترکیه ارتباط بودیم. تلاش می‌کنیم با کمک ترکیه و سایر شرکا تثبیت صلح و ثبات در سوریه ایجاد شود.
مادامی که صلح و ثبات در سوریه مستقر نشود به ویژه ادامه اشغال آمریکا در برخی از مناطق این کشور، زمینه‌ای برای رشد تروریست است.

وی در مورد توهین شبکه mbc به رهبران مقاومت تصریح کرد: این توهین‌ها را غیر قابل قبول می‌دانیم و این شیوه به هیچ عنوان پذیرفته نیست . از مجاری مختلف این موضوع را متذکر شدیم.

بقایی در مورد پیام وزیرخارجه به آمریکا گفت: کانال رد و بدل پیام ما و آمریکا از طریق سفارت سوئیس است.

آمادگی کامل برای پاسخ به هرگونه تجاوزی را داریم‌

بقایی در مورد نشست وزیرخارجه با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس افزود: این در ادامه سیاست جدی ما و ارتقای همکاری‌ها است. این سیاست را به جد دنبال خواهیم کرد. جلسه‌ای که برگزار شد نمادین نبود؛ بلکه خیلی مهم بود و این مسیر را ادامه خواهیم داد.

وی در مورد درز اسناد اطلاعاتی آمریکا و ادعاهای مطرح شده، گفت: ایران برای دفع شر رژیم صهیونیستی از همه اطلاعات و خبرهایی که موجود است استفاده کرده و با اتکای به توانمندی‌های نیروهای نظامی در این راستا تلاش می‌کند. ما فارغ از مباحث رسانه‌ای، هم کار خودمان را بلدیم و هم در مورد اهدافی که مورد واکنش دفاعی ما قرار می‌گیرد تصمیم‌گیری کردیم. نظری در خصوص صحت و سقم این درزهای اطلاعاتی نداریم اما آمادگی کامل برای پاسخ به هرگونه تجاوزی را داریم.

حمایت‌های آمریکا باعث جری‌تر شدن رژیم صهیونیستی شده است

بقایی در مورد تهدیدات نسبت به فراگیر شدن جنگ منطقه‌ای و تحریم‌های اروپا علیه ایران افزود: سیاست اروپا آزار دادن مردم ایران است. کشیده شدن جنگ خیلی نیاز به استدلال ندارد، این رویه رژیم صهیونیستی است. از همان ابتدای تأسیس شوم، این رژیم از همه ابزارها برای جنگ افروزی استفاده کرده است. در مقاطع مختلف نشان دادند که به دلیل حمایت‌های آمریکا ابایی از گسترش دامنه جنگ ندارند. این گزاره که تنها موجودیتی که برای تشدید جنگ تلاش می‌کند، رژیم صهیونیستی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد استقرار سامانه تاد آمریکایی در منطقه گفت: پیام ما روشن و شفاف اعلام است. بارها مقامات اعلام کردند که هرگونه شرارت از سوی رژیم با پاسخ قاطع ایران همراه خواهد شد. استقرار سامانه موشکی صرفاً تداوم حمایت همه جانبه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در این یک سال از رژیم صهیونیستی است. همین حمایت‌ها باعث جری‌تر شدن رژیم شده است.

وی ادامه داد: مسئولیت همه کشورهایی که به هر نحوی مشارکت در تعرض به ایران کنند کاملاً مشخص است. خوشحالیم کشورهای منطقه به درجه‌ای از بلوغ رسیده‌اند که حراست از صلح منطقه وظیفه همه ما است و هرگونه تنشی آثارش متوجه کشورهای منطقه خواهد شد.

وی‌گفت: ما اطمینان داریم کشورهای منطقه اجازه نمی‌دهند که هرگونه تجاوزی از خاک آنان صورت گیرد.

بحث‌های رسانه‌ای تأثیری در تغییر دکترین هسته‌ای ما ندارد

بقایی در مورد حقابه ایران از افغانستان گفت: مبنای ما معاهده ۱۳۵۱ است. ما در تعامل با مقام‌های هیئت حاکمه افغانستان تلاش کردیم کل حقابه را از طرف مقابل بگیریم. موضوع در سطح نماینده ویژه رئیس جمهور ادامه دارد.

وی درباره اظهارات روسیه در خصوص شرایط منطقه و اعلام آمادگی برای میانجی‌گری جهت پایان تجاوزات گفت: ایران از هر ابتکاری برای جلوگیری از سرایت آتشی که رژیم روشن کرده استقبال می‌کند. اولین گام باید این باشد که جنایات در غزه و لبنان متوقف شود.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اتهام زنی علیه ایران در یک شبکه ترکیه‌ای گفت: صحبتی که وزیر فرهنگ با مقام ذی‌ربط ترکیه‌ای داشتند، روشن بود و موضوعی است که به نوعی منجر به رفع سوءتفاهم شد. رابطه ما با ترکیه به خوبی پیش می‌رود و باید کمک کنیم برخی مسائل این روابط خوب را تحت تأثیر قرار ندهد.

وی در مورد تغییر دکترین هسته‌ای ایران گفت: در خصوص مباحث رسانه‌ای باید سیاست قطعی کشور مدنظر قرار گیرد. سیاست اصلی این است که سلاح کشتار جمعی در دکترین دفاعی جایی ندارد و این فتوای خیلی مشخص از یک مقام عالی رتبه کشور، مقام معظم رهبری است. این بحث‌های رسانه‌ای تأثیری در تغییر دکترین هسته‌ای ما ندارد.

تشدید تنش در منطقه طبیعتاً دامن همه را خواهد گرفت

بقایی در مورد رویکرد دولت به مسئله افغانستان گفت: سیاست خارجی کشور با تغییر افراد عوض نمی‌شود و همه تلاش ایران در ۳ سال گذشته هم این بوده که نگرانی‌های مشترک میان ایران و افغانستان را با ادامه مراودات دو طرف بر طرف کند و به ثبات و امنیت در این کشور هم کمک کنیم تا بسیاری از مشکلات و مسائل در آنجا حل و فصل شود.

وی در مورد زمان امضای سند جامع همکاری ایران و روسیه گفت: این معاهده مهمی است و این موضوع اهمیتش آنقدر زیاد است که لازم است در جریان یک نشست دوجانبه انجام شود. زمان مشخصی هنوز تعیین نشده است.

سخنگوی‌وزارت خارجه در مورد انتقال هشدار ایران به کشورهای منطقه نسبت به تشدید تنش‌ها تصریح کرد: طبیعت آتش است که وقتی جایی را بگیرد نمی‌شود آن را کنترل کرد. گفتگوهای ما محدود به کشورهای حاشیه خلیج فارس نبود و با مصر، اردن و ترکیه رایزنی کردیم. تشدید تنش در منطقه طبیعتاً دامن همه را خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش در این نشست «بهزاد صابری» دیپلمات ارشد و «سید عباس موسوی» سفیر سابق ایران در آذربایجان نیز حضور داشتند. / مهر

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.