×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
وضعیت کرونا در استان‌های شمالی نگران کننده است

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار سلامت ایرنا، سعید نمکی در هفتمین اجلاس مجازی روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور ضمن تبریک روز دانشجو افزود: مرگ هر شهروند در دنیا برای ما دردناک است، اما امروز تعداد مرگ‌های روزانه ما به زیر ۳۰۰ نفر رسید و خبر خوبی بود. گرچه مرگ ۲۹۰ عزیز در این سرزمین و خانواده داغدار آنها برای ما مصیبت بزرگی است و امیدواریم حتی یک مرگ برای این بیماری در کشور نداشته باشیم. این دستاورد بسیار شگرف را می‌خواهم به دانشگاه‌های علوم پزشکی که تلاش می‌کنند، تبریک بگویم. به رییس جمهوری می‌گفتم که هر میلی متری که از این منحنی سر به فرود می‌گذارد، سانتی مترها پشت همکاران ما زیر بار مدیریت سهمگین این بیماری خم می‌شود.
وی ادامه داد: این واژه‌هایی که همکاران ما خسته هستند و بریده‌اند، القای بیرون از مجموعه نظام سلامت است. همکاران ما در این روزها و شب‌ها بسیار اذیت شدند، اما همچون کوه ایستاده‌اند و تا آخرین لحظه مدیریت این بیماری ایستاده‌اند و در مهار و مدیریت بیماری به طور شبانه روزی تلاش می‌کنند.
نمکی گفت: از همه عزیزانی که در این راه به ما کمک می‌کنند، از قرارگاه عملیاتی و وزیر کشور، وزیر راه، وزیر ارتباطات، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و همه مجموعه دولت و همه بزرگوارانی که در سازمان‌های بیرون دولت، مثل بسیج و نیروهای مسلح و ناجا و قوه قضاییه و دادستان‌های سراسر کشور، استانداران، فرمانداران، سازمان‌های مردم نهاد تشکر می‌کنم.
خطر عادی انگاری شرایط
وزیر بهداشت بیان کرد: اولین نگرانی ما، رودستی است که از ویروس کرونا در اردیبهشت ماه خوردیم و آن خاطره دردناک و تلخ برای همکاران ما خاطره‌ای ملال آور است، زیرا به محض عادی انگاری شرایط، دوباره گرفتار شدیم و این بار مصمم هستیم که حتی لحظه‌ای عقب نشینی نکنیم.
وی ادامه داد: از مردم می‌خواهیم که به ما گوش کنند و بدانند ویروس کرونا پیچیده‌تر از اردیبهشت ماه است و به مراتب سن‌های پایین‌تر را به طور پیچیده‌تر به بستر و کام مرگ می‌برد. اگر این بار دوباره عادی انگاری کنیم، زمستانی سخت‌تر از پاییز در پیش داریم و این هشداری به همه کسانی است که میل به عادی انگاری و ساده پنداری دارند.
نگرانی برای استان تهران
نمکی اظهار کرد: در چند استان بیشتر احساس نگرانی می‌کنم و اولین استان، تهران است. دیروز که در تهران به وضعیت نارنجی برگشتیم، مترو و بازارهای سربسته و پاساژها پر از جمعیت شد. روز گذشته گزارش‌هایی پخش شد که یادآور روزهای ملال آور اردیبهشت ماه است که مرگ حدود ۳۰ نفر در روز رسیدیم و دوباره وضعیت را رها کردیم.
وی افزود: این نکته نگران کننده‌ای درباره کلانشهر تهران است که آلودگی در مترو و اتوبوس‌های درون شهری و پاساژها یکی از نقاط بسیار آسیب پذیر و تهدید کننده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: از استاندار تهران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران می‌خواهم که ضمن توسعه زیرساخت‌ها، ارائه آموزش‌های کافی، برخورد قاطع با افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، انجام بدهند.
نمکی بیان کرد: خواهش ما از همه اصناف این است که برای چرخش درست اقتصاد، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، زیرا اگر وضعیت تهران حتی نزدیک به قرمز هم باشد، قرمز اعلام می‌شود. بنابراین باید تلاش کنیم از وضعیت نارنجی به زرد برویم و نه این‌که به سمت قرمز حرکت کنیم.
وی افزود: در استان‌های جنوبی با توجه به سرد شدن هوا و حضور افراد در اتاق‌ها و تراکم جمعیت، نگران افزایش بیماران در این استان‌ها هم هستیم. با فرو نشستن آب در سیلاب‌هایی که آلودگی آب با فاضلاب اتفاق می‌افتد، باید مراقب بیماری‌های روده‌ای هم باشیم.
نمکی گفت: وضعیت استان‌های شمالی نگران کننده است و به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی شمالی اعلام کردم پیک‌های قبلی کرونا در شهرهای بزرگ این استان‌ها بود، اما پای کرونا به روستاها و ارتفاعات کشیده شده و با توجه به فرهنگ ویژه این استان‌ها و دورهمی‌های زمستان، به این موضوع توجه شود.
انجام تست PCR در بیمارستان‌ها
وزیر بهداشت گفت: دفعه قبل به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کردم که تست PCR فقط در بیمارستان انجام شود و این اصلاح را انجام می‌دهم که این تست در درمانگاه‌های بیمارستانی و موارد سرپایی می‌توان از تست تشخیص سریع استفاده کرد. چه از بیرون کسی با تست تشخیص سریع مثبت یا علامت به بیمارستان ارجاع شد یا چه در کلینیک ویژه و درمانگاه بیمارستان، شخصی موکول به بستری شد، حتما باید تست PCR انجام شود. زیرا اگر بیماری در بیمارستان فوت کند، ملاک ما برای ثبت کووید ۱۹ در بیمارستان، بر اساس پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت، PCR مثبت است. بنابراین در درمانگاه‌های بیمارستان یا کلینیک‌های ویژه می‌توانند تست تشخیص سریع انجام بدهند، اما اگر قرار به بستری بود، باید تست PCR انجام شود.
استفاده از اقامتگاه‌ها برای بیماران کرونایی
نمکی اظهار کرد: در مورد اقامتگاه‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی بر حسب نیاز و به صورت تدریجی می‌توانند قرارداد ببندند. ابتدا از مهمانسراهای دولتی یا محل‌هایی که مربوط به بنیاد مستضعفان است باید قرارداد بسته شود. مشکل مالی داریم، اما امروز همه کشور پشت این برنامه ایستاده که کووید ۱۹ را جمع کنیم. اولویتی بالاتر بر جمع کردن کووید ۱۹ حتی در اقتصاد هم نداریم و خواهش من این است که بیمار مثبت کرونا رها نشود و این افراد در منزل یا اقامتگاه‌های در نظر گرفته شده، نگهداری شوند.
وی افزود: پیگیری افراد تماس نزدیک نیز اولویت بسیار مهمی است. بین ۳ تا ۱۵ نفر ممکن است در این زمینه نیاز به انجام تست باشند.
وزیر بهداشت ادامه داد: تا جایی که می‌توانیم نباید مزاحمت خانگی برای افراد ایجاد کرد و پرسنل هم در معرض آلودگی قرار نگیرند، مگر این‌که تیم ناظر به این نتیجه برسند که باید برای انجام تست کسی که نمی‌تواند جابه‌جا شود، به منزل مراجعه کنند.
مراقبت وسایل نقلیه عمومی باشید
نمکی گفت: شهرهای بزرگ و به خصوص کلانشهرها باید به شدت مراقب وسایل نقلیه عمومی باشند، زیرا یکی از کانون‌های مهم آلودگی این وسایل نقلیه است و باید مراقب این موارد باشیم.
مستندسازی کرونا انجام شود
وزیر بهداشت اظهار کرد: حماسه عظیمی که در طول این ماه‌ها خلق شده، اگر مستند و ثبت نشود، یک جور در تاریخ محسوب می‌شود. یک فرد خوش ذوق باید برای این موضوع در نظر گرفته شود. این‌که کسی در روابط عمومی باشد، حتما دلیل برای داشتن ذوق نیست و در نتیجه یک فرد خوش ذوق باید انتخاب شود که این مستندسازی را انجام بدهد. برای مستند کردن هر دقیقه از این کار بزرگ و با عظمت باید تلاش و همت شود.
وی افزود: آنچه در دفاع مقدس، صحنه‌های ماندگار شده با کمک همین مستندسازی‌ها اتفاق افتاده و می‌توانیم به دوران دفاع مقدس افتخار کنیم. مستندسازی به ما کمک می‌کند که نسل آینده بدانند قهرمانان ملی در عرصه سلامت چه حماسه‌ای آفریدند.
حمایت مالی از وزارت بهداشت
نمکی گفت: در مورد مباحث مالی برای سال آینده اتفاقاتی افتاده که خیلی از درآمد اختصاصی خرج مسائل جاری نشود. حدود ۵۲ هزار نیرو در تاریخ وزارت بهداشت کار بزرگی بود که اتفاق افتاد. با توجه به کاهش چشمگیر درآمد اختصاصی باید کمک کنیم. حتما کمک می‌کنیم. رییس جمهوری و سازمان برنامه و بودجه پشتیبان ما هستند که طرح شهید قاسم سلیمانی را با خیر و برکت به سرانجام برسانیم.
وی بیان کرد: همچنین بر اهتمام ویژه برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام تاکید می‌کنم. پروژه‌ها با اولویت پروژه‌های در حال اتمام به سرانجام برساند؛ تا اگر خدای نکرده پیک جدیدی ما را گرفتار کند، اضطراب کمبود تخت برای بیماران کرونایی یا غیرکرونایی نداشته باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.