در ابتدای نشست، مدیرعامل گروه مپنا به تبیین بخشی از برنامههای گروه مپنا و ویژگیهای گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا پرداخت و با اشاره به ارزش داراییهای هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا، گفت: عرضه اولیه “ومپنا” بخشی از رویکرد جدید مپنا شامل حضوری فعال در بازار سرمایه، افزایش شفافیت و افزایش ارزش داراییهای سهامداران خود است. این هلدینگ دارای هشت شرکت زیرمجموعه است که به دلیل راندمان بالای نیروگاههای سیکل ترکیبی، تجدیدپذیر و تولید آب، بخشی از ارزشمندترین داراییهای گروه مپنا است.
«محمد اولیاء» تاکید کرد: علاوه بر این دارایی ارزشمند، برخی شرکتهای دیگر گروه مپنا نیز در حال آمادهسازی برای ورود به بازار سرمایه و عرضه اولیه در آینده هستند.
اولیاء هدف از این عرضهها را ایجاد نگاه روشن و شفاف برای فعالان بازار سرمایه و عموم سهامداران نسبت به فعالیتهای گروه مپنا عنوان کرد و افزود: از محل عرضه سهام گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا و رشد سهام گروه، عموم سرمایهگذاران و سهامداران منتفع خواهند شد.
وی گفت: گروه مپنا در شرایط سخت وضعیت انرژی و ناترازی، برنامههای جدی در کوتاهمدت و بلندمدت دارد، از جمله برنامههایی با وزارت نیرو برای تابستان ۱۴۰۴ توافق شده است. بخشی از این طرحها، شامل تکمیل پروژههای قبلی و یا پروژههای در مراحل اولیه و آغاز است. اجرایی شدن این پروژهها جهت پشتیبانی حداکثری از تولید برق و ایجاد زیرساختهای جدید مناسب و مفید خواهد بود و در نتیجه در تابستان با شرایط بهتری نسبت به سالهای قبل و افزایش رشد مصرف سپری میشود.
اولیاء با اشاره به برنامههای گروه مپنا خاطرنشان کرد: در این خصوص، مجموعا نزدیک شش هزار مگاوات شامل ۴۰۰۰ مگاوات احداث، ارتقا و افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر و ۲۰۰۰ مگاوات برنامه کاهش ناترازی از طریق افزایش بهرهوری در حال برنامهریزی و انجام است و امیدواریم با وجود محدودیت زمانی و مسائل نقدینگی برای گروه مپنا، بتوانیم نقش خودمان را به نحو مناسب انجام دهیم.
مدیرعامل گروه مپنا به موضوع اقتصاد انرژی و صنعت برق پرداخت و گفت: برای چهارسال آینده و پایان برنامه هفتم توسعه، برنامههای دیگری به صورت میانمدت و بلندمدت در حال اجرا است و باور ما این است که در طول این چهار تا پنج سال برنامه هفتم، مسأله ناترازی انرژی با مساعدت مراجع قانونگذاری و اصلاح برخی مقررات و اصلاح تدریجی نرخ انرژی قابل بهبود و حل شدن است. موضوع اصلاح نرخ انرژی مهم است، چرا که سرمایهگذاری در حوزه انرژی و برق با اصلاح نرخ انرژی امکان پذیر است.
وی افزود: با اراده مراجع قانونی و دولت برای اصلاح تدریجی نرخها و اصلاح برخی مقررات و کمک به سرمایهگذاری در این حوزه، مپنا نیز به عنوان یکی از فعالان بزرگ صنعت میتواند برای سرمایهگذاری اقدامات لازم برای اجرای پروژه را بهتر به نتیجه برساند تا جریان نقدینگی بهتر در پروژهها جاری شود.
اولیاء تصریح کرد: در زمان اوج ناترازی و مصرف در تابستان، مسأله کمبود برق و ناترازی به گروه مپنا نیز تعمیم داده شده بود، در حالی که در زمان حاضر شاهد هستیم که دلایل آن عمدتا کمبود منابع انرژی بوده است.
مدیرعامل گروه مپنا تصریح کرد: باید برحذر بود از اینکه موضوعات انرژی و برق را به یک یا چند نهاد یا وزارتخانه تقلیل دهیم، چرا که این یک موضوع ملی است و با مساعدت همگان در طول زمان قابل حل است.
وی درباره دیدگاه توسعهای مپنا در کاهش ناترازی و بهبود وضعیت انرژی در کشور گفت: یکی از مهمترین برنامههای گروه مپنا احداث بخش بخار نیروگاههای سیکل ساده در حال فعالیت است و از این طریق به میزان مجموعا ۴۳۰۰ مگاوات به ظرفیت برق شبکه ظرف مدت چهار سال قابل افزایش است و این مهم به شرط اصلاح مقررات، تامین مالی از بازار سرمایه و مهیا بودن بقیه موارد قابل تحقق است. برق تولیدی این نیروگاهها بدون مصرف سوخت جدید تولید میشود، بنابراین از این منظر از لحاظ اثرگذاری در مشکل سوخت و محیط زیست و افزایش ظرفیت برق کشور بسیار با اهمیت است.
اولیاء با اشاره به مباحث مدل تامین مالی برای این برنامه گفت: عمده سرمایهگذاری در این زمینه، باید با استفاده از تامین مالی با روشهای نوین در بازار سرمایه انجام شود. بسیاری از صنایع مختلف پس از بازدید از تاسیسات و توانمندیهای مپنا از این موضوع بسیار استقبال میکنند و به نوعی مشارکت دادن بیشتر مردم در سرمایهگذاریهایی است که با اصلاح نرخ انرژی و امکان فروش به صنایع و حتی صادرات در ساعتهای غیر پیک قابل اجرا خواهد بود. نتیجه آن نیز این است که سرمایهگذاری بازدهی بهتر و بیشتری نسبت به گذشته برای احداث نیروگاه که حتی بعضا سرمایه اولیه خود را نیز باز نمیگرداند دارد.
وی افزود: نتیجه احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی، مزایای چندگانه از نظر تولید برق، بهبود راندمان، کاهش و عدم مصرف سوخت جدید، تاثیرات محیط زیستی مثبت و در نهایت مشارکت مردم از طریق بازار سرمایه با چشمانداز درآمد بهتر برای برق نسبت به سرمایهگذاریهای گذشته به همراه دارد. این طرح به تازگی در نمایشگاهی برای رئیس جمهور نیز ارائه شد و مورد استقبال قرار گرفت و ما شاهد پیگیری مستمر از نهاد ریاست جمهوری و وزارت نیرو و بقیه سازمانهای دستاندرکار هستیم که تا این مدل پیشنهادی به نتیجه برسد و بتوانیم اقدامات لازم را شروع کنیم و این نیروگاههای سیکل ترکیبی با تولید ۴ الی ۵ هزار مگاوات تحول خوبی برای برق کشور به همراه داشته باشد.
مدیرعامل گروه مپنا، برنامه پیشنهادی دیگر مپنا به دولت را احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی جدید به عنوان جایگزین نیروگاههای با راندمان کم و سیکل ساده و فرسوده شامل حدود ۲ الی ۳ هزار مگاوات اعلام کرد و افزود: این واحدهای سیکل ترکیبی با راندمان دو تا سه برابر نسبت به نیروگاههای ساده کنونی و مصرف سوخت به مراتب کمتر احداث میشوند.
اولیاء در ادامه با پرداختن به موضوع انرژیهای تجدیدپذیر گفت: بخشی دیگر از روند جدید و پر اقبال از جانب مردم و سرمایهگذاران و صنایع، تجدیدپذیرها محسوب میشود. در یک سال اخیر، تعداد قابل توجهی مجوز و قراردادهای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر با وزارت نیرو و سرمایهگذاران خصوصی و صنایع مختلف نهایی شده است. هماکنون نیز حدود ۱۰ الی ۳۰ هزار مگاوات پتانسیل احداث پروژههای تجدیدپذیر برای افزودن به نیروگاههای تجدیدپذیر فعلی در کشور وجود دارد.
وی افزود: اکنون برخی پروژهها در این حوزه در حال اجرا است و تا پایان سال میتواند به ۵۰۰ مگاوات برسد و تا تابستان به ۱۰۰۰ الی ۱۵۰۰ مگاوات افزایش یابد. بخشی از آن مربوط به پروژههای گروه مپنا به صورت EPC برای مالکان دیگر و سرمایهگذاری خود مپنا است، ضمن آنکه در طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر مپنا، ۴۳۰ مگاوات سرمایهگذاری جدید خورشیدی لحاظ شده است.
اولیاء تاکید کرد: با توسعه تولیدات انرژیهای تجدیدپذیر برای عموم جامعه به صورت مصرف خانگی و صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی نیاز به محصولات جدیدی است و فرصت مناسبی برای توسعه محصولات محسوب میشود. در این راستا، مپنا محصولات جدید خود را از سال آینده به بازار عرضه خواهد کرد. به عنوان مثال، یکی از این محصولات، پکیج خورشیدی به علاوه ذخیرهساز است که به صورت یک بسته در مقیاس صنایع کوچک و متوسط قابل استفاده است و به سهولت در محل نصب و راهاندازی میشود که همزمان هم برق خورشیدی تولید میکند و هم ذخیرهسازی به همراه دارد.
مدیرعامل گروه مپنا، حوزه بهرهوری انرژی را موثر بر ناترازی عنوان کرد و گفت: بهرهوری انرژی در کشور زمینههایش بیشتر شکل گرفته است، از جمله معامله صرفهجویی انرژی در بورس انرژی در چند هفته اخیر آغاز شده است. در این حوزه، غیر از اقدامات بازار سرمایه و نیازمند اصلاح مقررات، توسعه فناوری و مهندسی نیز مهم است. گروه مپنا نیز از سال گذشته به عنوان یک کسب و کار جدی، پلتفرمهای مختلفی برای این حوزه توسعه داده و برنامههایی در این یکسال در گروه مپنا در حال اجرا است.
وی همچنین به موضوع انتقال و توزیع پرداخت و گفت: فاصله تولید تا مصرف برق را صنعتی به نام توزیع و انتقال در بر میگیرد. در کشور ما در دو دهه گذشته برای تولید برق، سرمایهگذاری قابل توجهی صورت گرفته و حوزه توزیع و انتقال نیازمند سرمایهگذاری بوده است. در نتیجه شبکه و انتقال از موضوعات به روز و در حال توسعه و نیاز آینده است، به همین دلیل در تجدید و تغییرات ساختار مپنا توجه ویژهای به این حوزه شده است و به عنوان یک بخش سازمانی جدید در مپنا و ماموریت کاری یکی از شرکتهای مپنا خواهد بود. در سالهای آینده نیز توسعه کسب و کارهای دیگری در این حوزه متصوریم.
اولیاء خاطرنشان کرد: در کنار حوزه برق، موضوع آب اعم از تولید برقآبی، انتقال آب، شیرینسازی آب و بازچرخانی آب برای کشور دارای اهمیت بالایی است و گروه مپنا هم به موضوع آب توجه بسیاری خواهد داشت. از ابتدای دهه ۹۰ اقدامات مختلفی مانند شیرینسازی آب به روش حرارتی در شرکت تولید آب و برق قشم مپنا در جریان است. به عنوان مثال دو واحد ۹۰۰۰ مترمکعبی در روز به روش حرارتی از طریق بازیافت حرارت توربین گاز در حال تولید آب است. چند پروژه دیگر از این دست نیز در بخش آب برای مشتریان دیگر در حال احداث داریم. روش دیگر از تولید آب روش
Reverse Osmosis است و پلنتهای کوچک و بزرگی از جمله لیان بوشهر هم در حال تولید آب به این روش هستند. البته باید دانست توسعه آب غیر از شیرین سازی وابسته به بازچرخانی است و معتقدیم صنعت بازچرخانی آب یا استفاده از آب مصرفی برای کابردهای بعدی، کمتر توسعه یافته و لازم است بیشتر مورد توجه قرار گیرد. یک پروژه نیز به صورت BOT در ذوب آهن اصفهان با استفاده از پساب دو شهر کوچک مجاور ذوب آهن و تصفیه آن و استفاده از آب در ذوب آهن در حال اجرا داریم که تاثیرات محیط زیستی بسیار خوبی خواهد داشت و تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: از سوی دیگر آب کشاورزی دارای یکی از بیشترین مصارف آب در کشور است و کاهش مصرف آن میتواند تاثیر بسیاری در حل بحران آب داشته باشد. این مهم یکی از پروژههای در حال اجرا است.مدیرعامل گروه مپنا از دیگر رویکردهای در حال اجرا و آینده گروه مپنا را برقیسازی و زیرساختهای خودروهای برقی عنوان کرد و گفت: مپنا خودروساز نیست، بلکه برای توسعه پیشرانههای خودروهای برقی با بسیاری از شرکتهای خودروسازی همکاری میکند و پروژههای متعددی در این حوزه دارد. اما اثر پررنگ و ماموریت اصلی مپنا در این زمینه، توسعه زیرساختهای برقیسازی یعنی سیستمهای شارژ، شارژرها و ایستگاههای شارژ است که این حوزه با توجه به نیاز کشور و قراردادهای شهرداریهای کشور با گروه مپنا از شتاب بالایی برخوردار است. البته مواردی مانند بهرهوری، برقیسازی و شارژرها و موضوع آب همگی وجه اشتراکی دارند که به کسب و کار در حال توسعه و جدید گروه مپنا منجر میشود و تمامی این موارد از زیرساختهای مرتبط در بستر دیجیتال برخوردارند. هدف ما این است که کسب و کار جدید مپنا به عنوان “مپنا دیجیتال” در آینده نزدیک شروع شود و در آیندهای نزدیک به عنوان کسب و کار دیجیتال مپنا فعالیتهای توسعهای خواهیم داشت.
اولیاء در پایان سخنان خود تصریح کرد: در ذات و تبعات تمامی این رویکردها از جمله در برقیسازی و دیجیتال سازی، بحث پایداری و محیط زیست نهفته بوده و این مهم برای گروه مپنا بسیار حائز اهمیت است.
پاسخ به سوالات فعالان بازار سرمایه و خبرنگاران
در ادامه نشست، در بخش پاسخ به سوالات، معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا، در خصوص نحوه ارزشگذاری سهام و برنامه افزایش سرمایه گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا از محل تجدید ارزیابی گفت: نماد “ومپنا” بر اساس صورتهای مالی میان دورهای حسابرسی شده دارای حدود ۱۸٫۶ هزار میلیارد تومان ارزش دفتری حقوق مالکانه است، بنابراین این ارزش حقوق صاحبان سهام، قابلیت افزایش سرمایه از محل سود انباشته را دارد و برآورد میشود که سود انباشته گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا تا پایان امسال به ۱۶ هزار میلیارد تومان برسد.
احمدرضا فراست تاکید کرد: برنامه اولیه افزایش سرمایه گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا از محل سود انباشته خواهد بود و برنامه بعدی، افزایش سرمایه از محل آورده یا مطالبات است.
مدیرعامل بخش خدمات مالی گروه مپنا نیز در خصوص ارزشگذاری «ومپنا» گفت: روش عرضه و ارزشگذاری دو موضوع تکمیل کننده محسوب میشوند. در فرایند عرضه اولیه، گزارش ارزشگذار، به عنوان یک گزارش تکمیلی در اختیار سرمایهگذاران بالقوه، مدیران صندوقهای سرمایهگذاری و تحلیلگران حرفهای قرار گرفته است، با این حال نحوه عرضه، روش حراج است و کشف قیمت در طی فرآیند مربوطه انجام خواهد شد، بنابراین پس از تعیین زمان عرضه توسط فرابورس، بر اساس میزان عرضه که حدود یک درصد است، مدیران صندوقها به عنوان تحلیلگران حرفهای کشف قیمت خواهند کرد و عرضه به عموم هم انجام خواهد شد.
در دیدار فینال سوپرکاپ اسپانیا، از ساعت ۲۲:۳۰ تیم های رئال مادرید و بارسلونا در…
بانک ملت برای دور جدید فروش محصولات شرکت ایران خودرو، خدمت حساب وکالتی را به…
حجت اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه سازمان بورس به…
حمید یاری، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تغییر…
با حضور قائم موهبتی، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی، مهدی شکوری…
آیین تکریم دکتر سیدرضا کاظمینیا و معارفه دکتر فریبرز درویش، مدیران درمان سابق و جدید…