سایز متن /
ملایر در استان همدان زادگاه انگور و فرآوردههای آن یعنی کشمش و شیره است. آنچه بر جذابیت این شهر و روستاهای اطرافش میافزاید، بندهایی است که در برخی از اتاقهای خانههای قدیمی با سقف تیرک چوبی دیده میشود. انگورها از این بندها آویزان میشوند تا در سایه خشک شوند که به آنها «سایه خشک» میگویند. خوشهها در زمینهای کاهگلی پهن میشوند تا در برابر نور مستقیم آفتاب خشک شوند. دهم آذر سال ۹۷ نظام تولید انگور ملایر در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ثبت شد. نظام تولید انگور «درّه جوزان» ملایر ۷۰۰ سال قدمت دارد و سالانه افزون بر ۲۴۰ هزار تن انگور از حدود ۱۱ هزار هکتار باغ برداشت میشود.
تصویربردار: پوریا پاکیزه / تدوینگر: جواد علیزاده
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ