به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در نشست خبری که درباره آنفلوانزا صبح امروز در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد درباره این بیماری اظهار کرد: اکنون حدود ۳ هفته است که موج اول آنفلوانزای فصلی در کشور با شدت آغاز شده به طوری که در بیشتر استانهای کشور موارد ابتلا به این بیماری گزارش شده است. او بیان کرد: ویروسآنفلوانزا به دو نوع H۱N۱ و H۳N۲ تقسم بندی میشود که موارد ابتلا به ویروس H۱N۱ بیشتر است. در سال جاری آنفلوانزای فصلی استانهای بیشتری را در کشور درگیر کرده است که از میان استانهای درگیر این بیماری استانهای قزوین، آذربایجان غربی و شرقی، گلستان، سمنان، کرمانشاه، تهران، اصفهان و مازندران بیشترین آمار ابتلا به آنفلوانزا را به خود اختصاص دادهاند که استانهای گلستان و مازندران دارای بیشترین آمار مبتلایان هستند. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: در هفته گذشته موارد بستری بیماران ناشی از ویروس آنفلوانزا نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و آمار مرگ و میر افراد نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. به طوری که در هفته گذشته ۱۵ نفر بر اثر بیماری آنفلوانزا جان خود را از دست دادهاند. در این میان بیشترین آمار مرگ و میر مربوط به استانهای تهران، مازندران و آذربایجان شرقی است و اغلب افرادی که جان خود را بر اثر آنفلوانزا از دست دادهاند به بیماری زمینهای دچار بوده یا سن بالا داشتهاند. گویا تاکید کرد: همه افرادی که جان خود را بر اثر بیمای آنفولانزا از دست داده اند در بیمارستان بستری و تحت درمان بودند. اما این افراد به علت واکسینه نشدن، دیر مراجعه کردن به مراکز درمانی و ابتلا به بیماری زمینهای متاسفانه جان خود را از دست دادند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه افزود: هفته گذشته جلسهای در کشور مراکش برگزار شد که در آن نمایندگان کشورهای مختلف حضور داشتند و در این جلسه شواهد آزمایشگاهی نشان داد که ویروس آنفلوانزا امسال نسبت به سال گذشته تغییراتی داشته است.
ویروس آنفلوانزای فصلی را با رعایت این راهکارها از خود دور کنید
او با بیان اینکه مهمترین اقدام درباره ویروس آنفلوانزا پیشگیری است، تصریح کرد: افراد برای جلوگیری از ابتلا به ویروس آنفولانزا باید به نکات بهداشتی توجه کنند. شست و شوی دستها به ویژه در کودکان اهمیت بسیاری دارد، همچنین اشخاصی که علائمی شبیه به آنفلوانزا را در خود مشاهده میکنند باید آداب تنفسی را رعایت کنند به این صورت که هنگام سرفه و عطسه کردن دستمالی را جلوی بینی خود قرار دهند، سپس این دستمال را درون کیسه پلاستیکی بگذارند و آن را داخل سطل زباله بیاندازند. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: مبتلایان به ویروس آنفلوانزا باید از خود درمانی کردن پرهیز کنند، زیرا خود درمانی علائم این بیماری را تشدید میکند و حتی ممکن است فرد در بیمارستان بستری شود. مصرف آنتی بیوتیکها و داروهای کورتون دار به مبتلایان به آنفلوانزا پیشنهاد نمیشود، زیرا این بیماری ناشی از عفونتی ویروسی است و بهترین پیشنهاد برای افراد استفاده از داروهای استامینوفن ساده، نوشیدن مایعات گرم و استراحت در خانه است.
تزریق واکسن آنفولانزا به چه کسانی پیشنهاد میشود
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: پیشنهاد میشود اشخاص بالای ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران قلبی و ریوی، مبتلایان به سرطان که تحت درمان قرار گرفتهند، افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند، اشخاصی که به بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی دچار هستند، مبتلایان به نارساییهای کبد و کلیه و افرادی که به بیماری دیابت دچار هستند و بیماری آنها کنترل نشده است واکسن آنفلوانزا را تزریق نمایند.
کمبود داروی آنفلوانزا در کشور نداریم
گویا تصریح کرد: خوشبختانه کمبود داروی آنفلوانزا در کشور وجود ندارد، به طور تقریبی از زمستان گذشته وزارت بهداشت با همکاری سازمان غذا و دارو تلاش کرده تا داروی آنفلوانزا را در کشور فراهم کند. موج آنفولانزای فصلی ارتباطی با زائران اربعین ندارد و در کشورهایی که هیچ زائری نداشته نیز موج این بیماری را داریم. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا ابتدای آغاز فصل سرما (اوایل مهر) است، البته اگر افرادی به ویژه اشخاص در معرض خطر، کارکنان و پرستل بیمارستانی و برخی بیماران خاص که تا کنون واکسن آنفلوانزا را تزریق نکردهاند بهتر است هرچه زودتر نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.
https://tejaratgardan.ir/?p=29211