×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
ویروس کرونا به جان بورس‌های جهان هم افتاد

تعداد مرگ‌های ناشی از ویروس کرونا تا روز پنج‌شنبه، به ۱۷۰ نفر و تعداد مبتلایان به ۷ هزار و ۱۷۰ نفر رسید.  

در این شرایط، کارخانه‌های چینی تعطیلات خود را تمدید کرده‌اند. ایرلاین‌های جهانی پروازشان را به چین قطع کرده‌اند. فروشگاه‌های زنجیره‌ای «ایکیا» نیز که متعلق به سوئد است، تمام شعبه‌هایش در چین را تعطیل کرده است.

یکی از اقتصاددان‌های دولت چین می‌گوید: بحران کرونا می‌تواند رشد اقتصاد جهان را یک تا ۵ درصد کاهش دهد. چرا که این بحران از بخش معدن گرفته تا کالاهای لوکس، تمام اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده است.

بر اساس گزارش رویترز، امروز (پنج‌شنبه) شاخص MSCI که وضعیت سهام ۴۹ کشور جهان را نشان می‌دهد، ۰.۵ درصد فروریخت. وضعیت سهام‌های اروپایی نیز به دنبال سهام‌های آسیایی قرمز شد. تقاضا برای داراییهای امن از اوراق قرضه تا طلا نیز افزایش یافت.

در ابتدای معاملات امروز، شاخص STOXX ۶۰۰ اروپا ۰.۹ درصد فروریخت. شاخص‌های بورسی در فرانکفورت، پاریس و لندن نیز بین ۰.۷ تا ۱.۳ درصد فروریختند.

در این شرایط، صورت‌های مالی ناامیدکننده شرکت‌ها نیز مازاد بر علت آشفتگی بورس‌های جهان شد. سود شرکت نفتی «رویال داچ شل» پس از نصف شدن سود آن در سه ماه پایانی سال، ۴.۸ درصد سقوط کرد.

سهام آتی آمریکا نیز در وال‌استریت وضعیت منفی داشت. 

گزارش سیان‌ان نیز نشان می‌دهد که بورس‌های آسیایی امروز و دیروز زیان‌های گسترده داشته‌اند.  

بر اساس این گزارش، شاخص اصلی بورس هنگ‌کنگ در دو روز ۵ درصد سقوط کرد. شاخص هنگ‌سنگ در روز پنج‌شنبه، ۲.۶ درصد فروریخت. سرمایه‌گذاران از تعطیلات سال نو بازگشته‌اند و واکنش‌های آن‌ها به شیوع ویروس مرگبار کرونا، باعث شد که عملکرد بورس هنگ‌کنگ به بدترین وضعیت ماه‌های اخیر آن برسد. در کل این شاخص در این ماه ۶ درصد سقوط کرده است.

شاخص نیکی ژاپن و کاسپی کره‌جنوبی، هر کدام ۱.۷ درصد سقوط کردند. درمیان بازارهای آسیایی، بورس تایوان بزرگترین بازنده بوده است. شاخص تایکس سنک، امروز۵.۸ درصد سقوط کرد.

«تای هوی»، رئیس استراتژیست بازار آسیا در صندوق مدیریت دارایی جیپیمورگان می‌گوید: «ما انتظار داریم که سرمایه‌گذاران آسیایی این روند نزولی را ادامه دهند. چرا که شیوع ویروس کرونا رو به رشد است و این ضربه جدی برای اقتصاد چین است.»

همچنین «جرمی پاول»، رئیس فدرال رزرو آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که بانک مرکری با دقت موقعیت ویروس کرونا را زیر نظر داد. پاول پیش‌بینی کرد که این ویروس اقتصاد چین را مختل خواهد کرد. او اضافه کرد: «البته این اختلال اقتصادی در مراحل بسیار اولیه است. هنوز نامعلوم است که تا چه اندازه گسترش خواهد یافت و چه میزان خسارت به اقتصاد وارد خواهد کرد.»

پیش از این نیز بلومبرگ گزارش داده بود که شیوع ویروس کرونا،  ۱.۵ تریلیون دلار از ارزش بورس‌های جهانی را از بین برده است.  

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.