×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳
پایان چشم انتظاری بورس برای میزبانی از طلای تفتان

به گزارش تجارت گردان ، شرکت طلای تفتان یکی از شرکت‌های تابعه شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) است که از سال ۱۴۰۱ ساخت کارخانه آن آغاز شده و به زودی به ظرفیت اسمی خواهد رسید.

این کارخانه با طراحی و تجهیزات کاملاً ایرانی در مدت زمان بسیار کوتاهی احداث شده و اکنون در مرحله تولید آزمایشی قرار دارد.

این کارخانه به ظرفیت تولید ۵۰۰ کیلوگرم طلا و ۵۰۰ کیلوگرم نقره در سال آغاز به کار کرده و امیدواریم طی یک سال آینده ظرفیت آن دو برابر شود؛ این مجموعه در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار ساخته شده و دو برابر شدن ظرفیت آن در همان ابتدای ساخت در نظر گرفته شده است.

با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بخش عمده‌ای از نیروی کار مورد نیاز معدن طلای تفتان و کارخانه‌ی استحصال آن از میان اهالی بومی تامین شده است. این امر علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، به توانمندسازی نیروی کار محلی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

در سال ۱۴۰۹ ظرفیت تولید این مجموعه تا ۱۱ تن شمش طلا خواهد رسید، این در حالیست که هم اکنون ظرفیت کل شمش تولید طلای کشور ۱۰ تن است و بنابراین تحولی در این صنعت به حساب می‌آید.

هلدینگ صدر تأمین (تاصیکو) به دنبال توسعه پایدار استان سیستان و بلوچستان است و این استان ظرفیت‌های زیادی در موضوع معادن دارد که می‌تواند اقتصاد آن را متحول کند ضمن اینکه خوشبختانه تاکنون هیچ آلایندگی در این شرکت نداشته‌ایم.

جواد ماهر مدیرعامل شرکت طلای تفتان وابسته به شستا گفت: هم اکنون ۹۵ درصد پرسنل این مجموعه بومی با میانگین سن ۲۲ سال هستند که این موضوع در بین کارخانجات کشور منحصر به فرد است.

وی ادامه داد: همچنین آموزش در این مجموعه در بهترین و بالاترین کیفیت انجام می‌شود. علاوه بر آن بالاترین استاندارد شرکت‌های کشور در بهترین فرایند‌ها در اینجا اجرایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت طلای تفتان بیان‌داشت: طلای تفتان تا دو ماه آینده وارد بورس می‌شود.

وی گفت: ۱۰۰ در صد این کارخانه در داخل ساخته شده است و تجهیزات خارجی در آن به کار نرفته است.

ماهر اضافه کرد: برآورد شده معدن اینجا ۱۰۰ میلیون تن کلوخه طلادار با عیار ۲ ppm داشته باشد. همچنین با مقادیر بالاتری نقره در کلوخه معدنی وجود دارد.

وی بیان‌داشت: باطله‌های حاصل از فرایند کار در اینجا دپو می‌شود، اما قصد کار کردن روی آنها را نیز داریم.

سعیدی گفت: به عنوان یک برنامه توسعه‌ای یک کارخانه ۵ تنی در ۳۰ کیلومتری معدن خواهیم ساخت.

ماهر عنوان‌کرد: برای تامین آرسنیک مورد نیاز این شرکت، پیشنهادات داخلی داشتیم و هر آنچه ظرفیت داخلی وجود داشته باشد حتی با کیفیت پایین‌تر از خارجی و با قیمت متفاوت تهیه خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت طلای تفتان خاطرنشان کرد: پس از جدا شدن طلا، ۸۰ درصد رطوبت که در برگیرنده آرسنیک نیز هست جذب می‌شود، لذا امکان نفوذ آرسنیک به آب‌های سطحی وجود ندارد و همچنین آلایندگی‌ها توسط آزمایشگاه دیگری نیز اندازه‌گیری می‌شود.

وی درباره خط انتقال آب دریای عمان به خراسان یادآور شد: توافقات اولیه انجام شده و مذاکرات نهایی در حال اجراست و امیدواریم شرکت طلای تفتان نیز بتواند از این ظرفیت استفاده کند.

ماهر تاکید کرد: هر چند از تکنولوژی زاراست در اینجا استفاده شده، اما همه فرایند‌های آن در کشورمان بومی‌سازی شده است؛ مشاور و تجهیز خارجی نداشته‌ایم.

وی گفت: در این زمینه همه داده‌ها و خروجی‌های تولیدی، صحت فرآیند عملکرد را نشان می‌دهد.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.