به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مهدی جمشیدی دانا مدیرعامل شرکت انتقال گاز با تاکید بر رکوردشکنی انتقال گاز در ۱۸ آذرماه سال جاری، گفت: در این روز ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز در خطوط سراسر کشور منتقل شده است.
وی ادامه داد: این میزان، حداکثر حجم انتقال گاز در شبکه است. در روزهای اخیر اگرچه نوسان تولید در کشور وجود داشت، اما روزانه ۸۴۷ میلیون متر مکعب گاز منتقل شده است.
وی با اشاره به اینکه شبکه انتقال گاز با حداکثر توان در حال کار است، افزود: شبکه گاز پایدار است و در هیچ نقطهای از کشور قطعی گاز وجود ندارد.
مدیر شرکت انتقال گاز ایران گفت: از روز جمعه، ۱۰ روز بسیار سرد پیش رو داریم و با توجه به پیش بینی افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به نیروگاهها و صنایع عمده محدود میشود تا قطعی گازی در بخش خانگی نداشته باشیم.
به گفته جمشیدی دانا، پیشبینی میشود مصرف گاز بخش خانگی در هفته آینده به بالای ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز برسد. امسال مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده نسبت به زمان مشابه پارسال (هفته سوم آبان) روزانه حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب افزایش را نشان میدهد. افزایش مصرف گاز آن هم در آغاز فصل سرما در حالی اتفاق افتاده که سال گذشته در اوج مصرف (بهمن ماه) مصرف گاز بخش خانگی به ۵۶۵ میلیون متر مکعب در روز رسیده بود.
این موضوع که زنگ خطر افزایش مصرف در بخش خانگی و به دنبال آن قطعی گاز نیروگاهها و صنایع عمده را به صدا درآورده، باعث شد تا وزیر نفت با اعلام اینکه ۵۰ درصد از گاز بخش خانگی، توسط ۲۵ درصد از مشترکان پرمصرف و بد مصرف سوخت میشود، از اعمال جریمه برای این مشترکان خبر دهد. زیرا ادامه روند کنونی مصرف گاز در کشور، باعث میشود تا در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، میزان تولید و مصرف گاز در کشور برابر شده و ناچار به واردات شویم.
شاخص شدت مصرف انرژی در ایران ۲ برابر متوسط جهان است و بر اساس بررسیهای صورت گرفته تنها در بخش خانگی و اداری، معادل ۲ فاز پارس جنوبی (۱۱۲میلیون متر مکعب) اتلاف گاز اتفاق میافتد.