مسعود تجریشی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: حدود ۶ ماه است که مذاکرات با ۲۱ دانشگاه برتر کشور را با هدف پایش صنایع آغاز کرده ایم و در حال بستن قرارداد با آنها هستیم و به احتمال بسیار زیاد کار پایش صنایع کشور توسط این دانشگاه ها از هفته آینده آغاز می شود.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال کار پایش نیروگاه های کشور را دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی با کمک دانشگاه های منطقه انجام می دهد، به همین ترتیب هر کدام از صنایع با مرجعیت یک دانشگاه برتر و به کمک دانشگاه های منطقه انجام می شود، با این کار می توانیم یک ارزیابی از صنایع کشور داشته باشیم و بعد وضعیت را به استانداران گزارش خواهیم کرد تا آنها درصدد رفع مشکلات برآیند.
تجریشی ادامه داد: در این راستا ستادهای معاونت علمی و فناوری را نیز فعال کردیم، به عنوان مثال اکنون در صنعت نساجی فقط پنج کارخانه را پایش می کنیم که اعلام کردیم دو تا از آنها آلاینده اند که بر این اساس با ستاد فناوری نانو صحبت کردیم و آنها بعد از بازدید از این دو کارخانه گفتند که مشکل آلایندگی آنها را رفع خواهند کرد.
وی اظهار داشت: یا اینکه پایش چرم سازی های کشور را پارک علم و فناوری کرمانشاه انجام می دهد که در حال رفع مشکل آلایندگی ۳۳ کارخانه چرم سازی هستند، یعنی داریم می رویم سراغ شناسایی و جایگاه دادن به این گونه مسائل تا بتوانیم بعد از ارزیابی، سندی از آنها تهیه کنیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به نظر من وظیفه اصلی محیط زیست انجام همین کارها است، بیهوده به سمت سیاست بازی رفتیم و کار محیط زیست کشور از دست ما خارج شد، می خواهیم همین کارها را برای قانون پسماند و حفاظت از تالاب ها نیز انجام دهیم یعنی می خواهیم برویم سراغ جایگاه اصلی محیط زیست که شامل ارزیابی عملکرد، پایش، نظارت و ارائه گزارش وضعیت صنایع و استان ها است.
وی افزود: یعنی این مسیری است که باید دو تا سه سال آینده برویم و چاره ای غیر از این نداریم و امیدواریم که با تغییر دولت ها این روند تغییر نکند تا بتوانیم از مجموعه ها و استان ها ارزیابی عملکرد داشته باشیم.
https://tejaratgardan.ir/?p=83098