×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳
پیش‌بینی بازار ۱۵۰ همتی حوزه دارو

 به گزارش تجارت گردان به نقل از ایسنا، دکتر سید حیدر محمدی – رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری هشتمین نمایشگاه بین‌المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما)، گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران، صنایع دارویی است که شاید آن طور که باید به آن توجه نشده است، اما این صنعت علیرغم شرایط سخت تولید که در تمام کشورها هم وجود دارد، توانسته پیشرو و مقتدر عمل کند. با اینکه اعلام شد رشد صنایع دارویی کشور امسال مثبت نبوده است، اما بیش از ۳۰ محصول رونمایی شده است و شرکت‌های دارویی پیگیر توسعه و ارتقای خود در حوزه داروهای شیمیایی و بیولوژیک هستند.

وی افزود: اواخر سال گذشته و اوایل امسال شرایط در زمینه حمایت از صنعت دارو سخت بود و همه از مشکلات برای تامین ارز و نقدینگی آگاه هستند، ولی شرایط را نسبت به قبل مثبت‌تر می‌بینم. تلاش مسئولین مرتبط و غیرمرتبط این بوده است که شرایط خوبی رقم بزنند.

رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: امسال بعد از سختی‌های زیادی که در تامین ارز داشتیم تاکنون حدود ۲.۵ میلیارد دلار تخصیص ارز حوزه سلامت بود که ۶۰ درصد آن مربوط به بخش دارو بود و ۱.۷ میلیارد تامین شده که اختلاف زیادی با حواله داشت، اما خوشبختانه به بیش از ۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تقریبا از خرداد ماه به بعد شرایط بهتری داشتیم، هرچند مشکلات اصلاح حواله‌های ارزی و کالایی اندکی تاخیر ایجاد کرد. ایده‌آل ما این است که تمام اعتباری که توسط شرکت‌ها انجام شده‌است، حواله هم پرداخت شود که در این زمینه تا حد ایده‌آل فاصله داریم و همواره پیگیر رفع این مشکل بوده‌ایم. درخصوص نقدینگی بر اساس پیش‌بینی فکر می‌کنیم بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بازار دارویی بسته به میزان قیمت‌ها و فروش ریالی و عددی باشد. با توجه به اینکه آمارنامه نهایی سال قبل، پیش بینی امسال ما هم همان ۱۵۰ همت تا پایان سال است که این عدد تقریبا با گزارش شش ماهه اول امسال در سامانه تی‌تک همین حدود را اثبات می‌کند.

وی افزود: برای ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز به نقدینگی متناسب داریم. کسانی که مابه‌التفاوت نرخ ارز را حساب می‌کنند بر اساس حدود ۳.۵ میلیارد دلار حساب می‌کنند ولی خیلی از شرکت‌های ما نقدینگی‌ را تنها برای خرید ارز نمی‌خواهند و با توجه به تورم، نقدینگی را برای برخی اقلامی که ریالی خریداری می‌شوند هم نیاز دارند لذا ما حدودا ۸۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی کردیم که با ۵۰ هزار میلیارد تومان آن موافقت شد. تاکنون مصوب ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب برای حوزه دارو در نظر گرفته شده است که از این اعتبار حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید تخصیص یافته است و مقداری هم باقی مانده است که پیگیر آن هستیم.

محمدی بیان کرد: بعد از تلاش‌های صورت گرفته سهمیه ارزی ما به ۴ میلیارد افزایش یافت. از طرفی مقرر شد مابه‌التفاوت نرخ ارز برای شرکت‌هایی که مشمول نرخ جدید شوند از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یابد. یکی از چالش‌هایی که ممکن است شرکت‌ها به آن مبتلا باشند بحث قیمت گذاری است، ما مکلف هستیم بر اساس شاخص‌های تاثیرگذار بر قیمت درخواست همه شرکت‌ها را بررسی کنیم و این اقدام چند ماه است که سرعت گرفته است؛ اما محدودیت‌هایی هم وجود دارد. یک مسیر برگزاری کمیسیون‌های قیمت‌گذاری است و یک مسیر دیگر استفاده از ظرفیت پژوهشگاه‌ها و سندیکاها در راستای ارائه پیشنهادات جدید است. ما فارغ از تمام موضوعات وظیفه حمایت از صنایع دارویی را داریم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.