Categories: نفت و انرژی

پیشنهاد ایجاد صندوق حمایت از سرمایه‌گذاران میان ایران و روسیه

محمد علی خطیبی، مدیر اسبق ایران در اوپک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با تعامل ایران و روسیه در بحث انرژی اظهار کرد: به طور کلی یکی از مشکلاتی که در زمینه این تعاملات خارجی وجود دارد این است که سران کشورها در جلسات توافقاتی می‌کنند و این توافقات به مرحله اجرا که می‌رسد یا محقق نمی‌شود یا بخش کمی از آن تحقق پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ما پیش از این نیز توافقاتی داشتیم که انجام نشد، افزود: به همین منظور اولین کاری که باید انجام شود این است که برای اجرایی شدن توافقات سران یک کمیته اجرایی تشکیل شود و سران هم پیگیری کنند.

خطیبی با بیان اینکه کشور ما و روسیه در سه سازمان انرژی بین المللی عضو هستیم، تصریح کرد: ما در اوپک و اوپک پلاس عضو هستیم و می‌توانیم همکاری‌های نزدیکی را از این جهت داشته باشیم. همچنین در GECF هم عضو هستیم و همکاری‌هایی را نیز از این طریق در بحث صادرات گاز داشته باشیم.

وی افزود: به نظر من ایران و روسیه و چین که هر سه کشور مورد تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار گرفته‌اند می‌توانند کلوپ کشورهای ضد تحریمی را تشکیل دهند و به مرور سایر کشورها مثل ونزوئلا هم به این مجمع بپیوندند تا تجارت و سرمایه‌گذاری بین این کشورها تسهیل شود.

نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: روسیه از مدت‌ها پیش علی‌رغم اینکه خود صادر کننده است، نفت ایران را هم می‌خریده و از مشتریان آن بوده است. یعنی این امکان را دارد که مقداری از نیازهای داخلی خودش را از نفت ما تأمین کند و نفت بیشتری از خودش را صادر کند.

وی افزود: همچنین روسیه امکان اینکه نفت ایران را بگیرد و معامله کند را داراست. در این موارد قبلاً طرح‌هایی مطرح شد ولی در مرحله اجرا مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف کرد.

وی در رابطه با تعاملات گازی گفت: ایران و روسیه هر دو از عرضه کنندگان بزرگ نفت هستند و طبیعی است که رقابتی داشته باشند ولی با یک برنامه منسجم می‌توانیم نقاط مشترک را ببینیم تا هر دو دارای منافع شوند.

خطیبی گفت: شرکت‌های روسی نیز در صنعت نفت و گاز خیلی پیشرفته اند و توان سرمایه‌گذاری و اجرایی بالایی دارند. سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز ما می‌تواند یکی از بخش‌های مهمی باشد که می‌تواند مطرح شود. مشکلی که وجود دارد این است که این شرکت‌ها عموماً در بورس‌های بین المللی حضور دارند و نگرانی‌هایی در مورد تحریم‌ها دارند و این نگرانی‌ها را باید دولت‌ها برطرف کنند و به نوعی از شرکت‌های سرمایه گذار روسی و ایرانی حمایت کنند. به همین منظور پیشنهاد می‌کنم یک صندوق حمایت از سرمایه گذاری توسط ایران و روسیه تشکیل شود تا شرکت‌هایی که اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند را بیمه کنند.

فتحنایی

Recent Posts

فجر انرژی میزبان نمایندگان ملت

جعفر قادری رئیس کمیسیون جهش تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مجلس،…

5 ساعت ago

نشست هم‌اندیشی اعضای سازمان نصر با دبیر شورای عالی فضای مجازی

چهارشنبه، ۹ آبان ماه نشست هم‌اندیشی اعضای سازمان نصر با سید محمد آقامیری، دبیر شورای…

6 ساعت ago

اهداف و برنامه‌های کارگروه منابع انسانی کمیسیون نرم‌افزارهای پیشرفته‌ سازمانی مشخص شد

در راستای فعالیت‌های کمیسیون‌های دوره هفتم سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران (نصر تهران)، کمیسیون…

6 ساعت ago

حضور ایرانسل در کیش اینوکس ۲۰۲۴

اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران با هلدینگ سرمایه‌گذاری ویستا و راهکارهای سازمانی، ضمن حمایت…

6 ساعت ago

جشنواره ۲۱ بیمه ملت به مدت سه ماه برگزار می‌شود

شرکت بیمه ملت به مناسبت بیست و یکمین سالگرد تأسیس خود، جشنواره‌ ۲۱ را برگزار…

6 ساعت ago

مدیرعامل فولاد خوزستان با بازرس کل خوزستان دیدار نمود

امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با حجت الاسلام و المسلمین مصطفی انصاری‌فرد بازرس کل…

6 ساعت ago