به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سیدمسلم سیدالحسینی، عضو هیاتمدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست ظرفیتسنجی تسهیلات نوسازی واحدهای مسکونی در بافتهای ناکارآمد شهری که در ادارهکل راه و شهرسازی خراسان رضوی برگزار شد به تشریح برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار در کشور پرداخت و رویکرد اصلی این برنامه را ایجاد همگرایی بین دستگاههای دولتی، عمومی(ملی، محلی)، خصوصی و مردم خواند.
او با بیان اینکه در تدوین و اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار، ارتقاء شاخصهای زیستپذیری در بافتهای ناکارآمد شهری مدنظر است، افزود: با برنامهریزی و سیاستگذاری یکپارچه و همسوسازی اقدامات، بهدنبال خلق حداکثری ارزش در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری هستیم.
سیدالحسینی افزود: همکاری و بهرهبرداری متقابل بهمنظور استفاده از ظرفیتها، توانمندیهای اجرایی، منابع و امکانات و تسهیل در مدیریت توسعه برای بافتهای هدف بازآفرینی شهری بهعنوان ماموریت اصلی در راستای اقدامات مشترک به شمار میآید.
او برنامه اقدام مشترک در حوزه بازآفرینی شهری را در دو حوزه کلان پیشگیری و پیشنگری و درمان تقسیم کرد و با اشاره به اینکه در گذشته موضوع پیشگیری و پیشنگری از اهمیت بالایی برخوردار نبود، عنوان کرد: در حال حاضر سیاست کلیدی بازآفرینی شهری، پیشگیری بههمراه انجام اقدامات مکمل در حوزه درمان است.
عضو هیاتمدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین به سیاست مهم دولت در طرح اقدام ملی تولید مسکن در کشور اشاره کرد و گفت: در راستای طرح اقدام ملی تولید مسکن، ساخت ۱۴۵ ھزار واحد دربافتهای ناکارآمد شهری در دستور کار شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار دارد که ۱۰۰ هزار واحد از این تعداد با حمایت تسهیلات و بستههای تشویقی و ۴۵ هزار واحد دیگر در اراضی و املاک شرکت بازآفرینی شهری ایران ساخته میشود.
این مقام مسئول در شرکت بازآفرینی شهری ایران، تصریح کرد: تحقق این امر مستلزم کاهش هزینههای ساخت مسکن از طریق واگذاری زمینهای دولتی با نرخ مناسب، تدوین بستههای حمایتی و تشویقی، ارائه تسهیلات تخفیفی در زمینههای بخشودگی بخشی از هزینههای شهرداری، خدمات نظام مهندسی و دستگاههای خدماترسان همچون آب، برق و گاز است.
سیدالحسینی، توجه به اطلاعرسانی در حوزه بازآفرینی شهری را مهم خواند و گفت: ضرورت دارد نسبتبه اطلاعرسانی و ایجاد بسترهای مناسب برای ورود بخش خصوصی، سرمایهگذاران و فعالان بخش مسکن جهت مشارکت در طرح اقدام ملی تولید مسکن فعالیتهای گستردهای صورت گیرد تا در سال جهش تولید شاهد ارتقای تولید در بخش مسکن باشیم.