پیش بینی افزایش ۳۰ درصدی سطح زیرکشت پنبه در سال آینده

محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه برداشت پنبه در استان‌های گلستان و اردبیل به پایان رسیده است، اظهار کرد: طبق روال همه ساله برداشت پنبه تا اواخر بهمن ادامه دارد چرا که هم اکنون برداشت در سایر استان‌ها به ۵۰ درصد رسیده است.

قیمت هر کیلو پنبه ۳۹ هزار تومان است

او با اشاره به اینکه اداره کل پنبه وزارت جهاد کشاورزی آمار دقیقی از تولید و واردات اعلام نکرده است، افزود: برآورد‌ها حاکی از آن است که تاکنون ۳۰ تا ۳۵ هزار تن پنبه تصفیه شده برداشت شده باشد.

کاویانی با اشاره به اینکه بازار پنبه داخل در رکود به سر می‌برد، بیان کرد: با توجه به تعطیلی یک ماهه در بخش‌های مختلف صنعت ناشی از بیماری کرونا، بازار در رکود به سر می‌برد.

مدیر عامل صندوق پنبه از کاهش قیمت پنبه در بازار خبر داد و گفت: قیمت کنونی هر کیلو پنبه برحسب کیفیت و رقم از ۲۹ تا ۳۹ هزار تومان است.

او با اشاره به اینکه آمار دقیقی از واردات پنبه نداریم، بیان کرد: از ابتدای سال ۲۰ هزار تن پنبه وارد شده است به طوری که این روز‌ها مقداری پنبه از ازبکستان، تاجیکستان و آذربایجان‌ها وارد کشور شده و در اختیار صنایع نساجی قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول درباره آینده تولید طلای سفید بیان کرد: در برخی استان‌ها همچون گلستان این امکان وجود دارد که سطح زیر کشت پنبه افزایش یابد چرا که گلستان اولین استانی است که پنبه از آن برداشت می‌شود.

او با بیان اینکه میزان موجودی پنبه خارجی در بازار کم است، گفت: با توجه به کمبود پنبه خارجی در بازار، پنبه استان گلستان با شرایط خوبی خریداری شد و علی رغم افزایش بارندگی در ماه‌های مهر و آبان، خسارتی به مزارع وارد نشد و در نهایت کشاورزان توانستند پنبه را با قیمت مناسب به فروش برسانند.

کاویانی با بیان اینکه یک هزار تن پنبه در کارخانجات پنبه پاک کنی بیشتر باقی نمانده است، گفت: با توجه به استقبال صنعت نساجی پیش‌بینی می‌شود که تا پایان ماه پنبه باقی مانده به فروش برسد.

مدیر عامل صندوق پنبه ادامه داد: با توجه به آنکه گلستان اولین استانی است که اقدام به برداشت پنبه می‌کنند، از این رو برآورد می‌شود که برای سال زراعی آینده سطح زیر کشت ۳۰ درصد افزایش یابد.

او با اشاره به اینکه کشاورزان استان گلستان از کیفیت بذور خارجی رضایت داشتند، بیان کرد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار تن بذر خارجی به سبب مسائل گمرکی با تاخیر ترخیص شد که هم اکنون این بذرها در حال توزیع میان کشاورزان استان است که امیدواریم شاهد افزایش تولید در سال آینده باشیم.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با وجود افزایش قیمت پنبه نسبت به سال قبل امیدواریم که سطح زیرکشت این محصول در سال آینده افزایش یابد تا از میزان واردات کاسته شود.

فتحنایی

Recent Posts

بیمه البرز در مسیر جهش تولید با مشارکت مردم

آئین امضا تفاهم نامه همکاری بیمه البرز با شرکت سرمایه گذاری سیگلو در قالب بیمه…

15 ساعت ago

کسب رکوردی تازه در تولید روزانه کنسانتره

مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد، اعلام کرد تلاشگران سیمیدکو با برنامه‌ریزی‌های دقیق…

15 ساعت ago

امضای موافقت نامه دانش بنیان ساخت غبارگیر کنورتور با حضور معاون رئیس جمهور در ذوب آهن اصفهان

موافقت نامه مطالعه و اجرای پروژه اصلاح و بهینه سازی سیستم تصفیه غبار کنورتور فولادسازی…

15 ساعت ago

واحد پارازایلین شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا به بهره‌برداری رسمی رسید

بازیابی واحد پارازایلین شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا با ظرفیت تولید سالانه ۴۹۰ هزار تن محصول با…

15 ساعت ago

واحد فراوری غبارهای شارژ حمل مواد ناحیه فولادسازی فولاد مبارکه کلنگ زنی شد

واحد فراوری غبارهای شارژ حمل مواد ناحیه فولادسازی فولاد مبارکه همزمان با عید سعید غدیر…

15 ساعت ago

کارخانه فرآوری لجن و پودرهای اکسیدی فولاد مبارکه به صورت BOT افتتاح شد

کارخانه فرآوری لجن و پودرهای اکسیدی فولاد مبارکه به عنوان یکی از پروژه‌های شاخص اقتصاد…

15 ساعت ago