×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳
پیگیری حق‌آبه هیرمند در سفر وزیر نیرو به افغانستان/ کاهش قیمت نفت

به گزارش خبرنگار مهر پیگیری حق‌آبه هیرمند در سفر وزیر نیرو به افغانستان، سهامداری مردم در دو پتروپالایشگاه، ثبت پایین‌ترین قیمت نفت در هفت ماه گذشته و توافق افزایش ۱۰۰ هزار بشکه‌ای عرضه توسط اوپک پلاس از مهمترین اخبار حوزه آب و انرژی در هفته گذشته بود.

پیگیری حق‌آبه هیرمند در سفر وزیر نیرو به افغانستان

علی اکبر محرابیان در سفر به افغانستان با مولوی عبداللطیف منصور سرپرست وزارت انرژی و آب طالبان، مسائل مرتبط با آب و همکاری‌های دوجانبه در زمینه برق و انرژی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

پس از این دیدار کارگروه تخصصی کارشناسان آب و برق با حضور نمایندگان دو کشور نیز در وزارت انرژی و آب افغانستان تشکیل شد.

بر اساس اعلام وزارت انرژی و آب دولت طالبان در این دیدار هیأت ایرانی بر عملی سازی معاهده ۱۳۵۱ ه ش دریای هلمند میان افغانستان و ایران، تاکید کرده است.

سهامداری مردم در دو پتروپالایشگاه

جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه جلسه هیأت دولت وزیر نفت گفت: بخشی از سهام دو پتروپالایشگاه که یکی در کنار پالایشگاه خلیج فارس و دیگری در منطقه جاسک قرار دارد، در سهام بورس عرضه می‌شود و با این کار ضمن استفاده از مشارکت مردمی جلو افزایش بی‌رویه نقدینگی گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: این پتروپالایشگاه‌ها در کنار تولیدات معمول خود، خوراک لازم برای واحدهای پایین‌دست پتروشیمی‌های موجود در مجاور خود را نیز فراهم می‌کنند، از این رو از خام فروشی جلوگیری و نفت خام با ارزش افزوده بیشتری تولید می‌شود.

ثبت پایین‌ترین قیمت نفت در هفت ماه گذشته

هفته گذشته به علت نگرانی در مورد رکود اقتصادی که می‌تواند بر تقاضا تأثیر بگذارد، بازار نفت با پایین‌ترین قیمت از ماه فوریه با رقم، ۹۴.۹۲ دلار برای نفت برنت و ۸۹.۰۱ دلار برای نفت آمریکا بسته شد. همچنین قیمت سبد نفتی اوپک دیروز ۱۰۰ دلار و ۹۲ سنت ثبت شد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد که با پایان جدیدترین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها و احیای برجام، بهای جهانی طلای سیاه کاهش پیدا کرد.

توافق افزایش ۱۰۰ هزار بشکه‌ای عرضه توسط اوپک پلاس

۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپک‌پلاس) در سی و یکمین نشست خود، بر سر افزایش ۱۰۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه برای ماه سپتامبر (شهریورماه – مهرماه) به توافق رسیدند.

اوپک‌پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع کووید -۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود کرد، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است، این مقدار افزایش عرضه (۹.۷ میلیون بشکه در روز) روی کاغذ به پایان خط رسیده، اما همه این مقدار وارد بازار نشده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.