چالش امروز صنعت کشور نقدینگی است/ بانک‌ها دیگر یاری‌کننده بخش صنعتی نیستند/ سود تسهیلات ما بیشتر از کشورهای جنگ‌زده است

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان ،پیمان فروهر، دبیر کل انجمن تولیدکنندگان آب بسته بندی ایران در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص وضعیت واحدهای تولیدکننده آب بسته‌بندی در کشور گفت: خوشبختانه التهابی که سال گذشته برای تامین مواد اولیه و لوله‌های PET  داشتیم اکنون برطرف شده و به طور منظم این مواد در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد اما این بخش از صنعت نیز مانند سایر بخش‌ها با چالش کمبود نقدینگی و عدم دسترسی به منابع مالی روبرو است.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه اعم از وارداتی یا تولید داخل نیاز تولیدکنندگان به سرمایه در گردش افزایش پیدا کرد اما همزمان ما با رکود مواجه شدیم که این مساله شرایط را برای ما سخت‌تر کرده است. وقتی معیشت مردم سخت‌تر می‌شود و قدرت خرید آنها پایین‌تر می‌آید طبیعی است که در روند هزینه‌ها، مدیریت صورت بگیرد و شاهد صرفه‌جویی در سبد مصرف خانوارها باشیم. در کشور ما که از آب لوله‌کشی برای شرب استفاده می‌شود قاعدتا اولین بخش از صرفه‌جویی در خرید آب بسته‌بندی است.

وی افزود: از طرف دیگر فصل فروش ما نیز تغییر پیدا کرده و با توجه به اینکه امسال بهار خنکی را داشتیم شاهد مصرف کمتر آب بسته‌بندی بودیم در حالی که معمولا در سال‌های قبل از اردیبهشت هوا گرم‌ می‌شد و مصرف آب بالاتر می‌رفت. از سوی دیگر بارش‌های اخیر باعث شده که کیفیت منابع آب‌های زیرزمینی بهتر شود و مردم مناطق و شهرهایی که قبلا به دلیل املاح و کیفیت پایین از آب شیر استفاده نمی‌کردند اکنون با توجه به گرانی‌ها به سمت استفاده از همان آب‌های زیرزمینی بروند.

وی در خصوص تامین نقدینگی از سوی بانک‌ها گفت: بانک‌ها دیگر یاری‌کننده بخش صنعتی نیستند و بیشتر به تاجرانی می‌مانند که به دنبال حداکثر سود با کمترین ریسک هستند، با میزان سودی که بانک‌ها از تولیدکنندگان می‌گیرند و تضامین بالا هیچ توجیه اقتصادی وجود ندارد که برای تامین سرمایه در گردش و یا نقدینگی به سمت آنها برویم زیرا امروز گرفتن تسهیلات از بانک برابر با ضرر است ما در این سال‌ها هیچ خیری از بانک‌ها ندیده‌ایم و امیدی نیز به آنها نداریم. با یک بررسی ساده در همین کشورهای همسایه که جنگ زده هستند، متوجه می‌شویم سود تسهیلات در آنها بسیار پایین‌تر از ما است و اینجا یک تولیدکننده باید هر چه در می‌آورد به اضافه یک مبلغ از جیب خودش بگذارد تا وام خود را تسویه کند.

 فروهر با اشاره به نزدیک بودن روز صنعت و حضور رئیس جمهور در این مراسم گفت: امیدواریم مسئولین برگزار کننده این مراسم یکی از سخنرانان را مدیر بانک مرکزی یا یکی از مدیران عامل بانک‌ها قرار دهند و آنها بگویند گه در سال گذشته چه مقدار به واحدهای تولیدی بخش خصوصی واقعی تسهیلات دادند و چه مقدار از آنها دیرکرد و جریمه گرفتند.

فتحنایی

Recent Posts

معرفی ربات سرویس‌دهنده CLOi ال‌جی،مجهز به هوش مصنوعی برای پذیرایی و مراقبت‌های بهداشتی

تازه‌ترین ربات خودران شرکت ال‌جی، با طراحی چهار در و شش چرخ و سیستم تعلیق…

11 ساعت ago

حضور شرکت وثوق از هلدینگ فناوری اطلاعات بانک ملت در الکامپ ۱۴۰۳ به عنوان ارائه‌کننده خدمات معتمد مالیاتی (TSP)

بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی الکامپ ۱۴۰۳ با حضور شرکت توسعه اعتماد وثوق…

11 ساعت ago

بانک مرکزی سفته‌بازی را کنترل کرد/ ثبات نرخ ارز با مدیریت رشد نقدینگی

کارشناس اقتصادی گفت: عملکرد بانک مرکزی، کشور را از یک ابرتورم نجات داده است.

13 ساعت ago

۴۸ هزار هکتار زمین در محدوده شهرها برای ساخت مسکن در دولت سیزدهم تامین شد

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در نشست شورای مسکن استان اردبیل با اشاره به…

13 ساعت ago

ایران در رتبه هفتم تولید برق دنیا قرار گرفت

وزیر نیرو گفت: بر اساس آخرین مطالعات صورت گرفته ایران در رتبه هفتم تولید برق…

13 ساعت ago

۱۶ تیم راه‌یافته به یک هشتم نهایی یورو مشخص شدند + برنامه بازی‌ها

با پایان مرحله گروهی رقابت های جام ملت های فوتبال اروپا، چهره ۱۶ تیم راه‌یافته…

13 ساعت ago