به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، غنی کردن شیر فرآیندی است که تولیدکنندگان طی آن ریزمغذیها یا همان میکرونوترینتهایی مثل ویتامینها و مواد معدنی را به مواد غذایی اضافه میکنند.
هدف از این کار کاهش کمبودهای غذایی رایج و بیماریهایی است که ممکن است درصورت فقدان این مواد غذایی رخ دهند. غنیسازی شیر در مناطقی که خاک و گیاهانی که در آن خاک میرویند و از لحاظ مواد مقوی غذایی ضعیف هستند ضرورت بیشتری دارد. از این رو غنی کردن مواد غذایی مثل غلات، نمک و شیر از سوی برخی دولتها به دلیل نگرانیهایی که درمورد سلامت عمومی وجود دارد امری اجباری است.
البته پیش از انجام هر فرایندی شیر باید وارد چرخهی پاستوریزاسیون شود. در حال حاضر هیچ فراوردهی لبنی بدون طی کردن این چرخه مجوز فروش نمیگیرد.
پاستوریزه کردن شیر باعث میشود این خوراکی از باکتریها پاک و برای مصرف مناسب شود. البته پاستوریزاسیون هم امروزه تغییرات بسیار زیادی کرده است. پیشرفت صنعت تغذیه به ما کمک میکند شیرهایی تولید کنیم که میتوانند تا ۶ ماه داخل یخچال بدون مشکل دوام بیاورند.
شیر چطور با ویتامین D غنی سازی میشود؟
ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که کلسیم خون را حفظ میکند، سطح فسفر را متعادل نگه داشته و در سوخت و ساز کلسیم، نقش موثری دارد. غنیسازی شیر معمولا با حضور این ویتامین انجام میگیرد. پیش از این دربارهی تاثیر ویتامین D روی کرونا هم صحبت کردیم. این ویتامین را میتوان یکی از حیاتیترین ریزمغذیهای مورد نیاز بدن نامید.
چرا شیر باید غنی شده باشد؟
یکی از فواید شیر غنی شده تقویت میزان جذب کلسیم به کمک ویتامین D است. این ویتامین برای داشتن استخوانهای سالم و قوی اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این همانطور که گفتیم تعادل کلسیم اسکلتی را تقویت و سطوح کلسیم خون را حفظ میکند. مصرف ویتامین D و کلسیم کافی در قالب یک برنامه غذایی برای جلوگیری از تغییر شکل یا نرم شدن استخوانها قبل از بروز عارضه ریکتز (راشیتسم) در کودکان و نرمی استخوان در بزرگسالان ضروری است. این ویتامین از بروز ناگهانی نرمی استخوان در سالمندان نیز جلوگیری میکند.
بهتر است پیش از این که شما یا یکی از اعضای خانوادهی شما درگیر مشکلات ناشی از این کمبود شوند در رژیم غذایی خود تغییر ایجاد کنید.