ایبِنا – «بازار ارز از تب و تاب افتاد.» این یکی از خبرهای داغ و به روز دوماه اخیر است که در چند روز اخیر نیز با توجه به برخی اتفاقات و سیگنال های مثبت، پیش بینی ها را بر ادامه روند کاهشی نرخ ارز و افت بیشتر قیمت ها معطوف کرده است. این روند از آبان ماه آغاز شد و به دنبال سیاست های ارزی بانک مرکزی و همچنین ایجاد جو روانی مثبت ناشی از انتخاب جوبایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا در مدار نسبتا ثابتی ماندگار شد. با اینکه میانگین قیمت نرخ دلار در بازه یک ماه گذشته حدود ۲۵ هزار تومان بوده است، روز پنجشنبه گذشته با افت بیشتر قیمتها مواجه بودیم که شرایط موجود، حاکی از افت بیشتر انتظارات برای رشد قیمت در روزهای آینده است به نحوی که نرخ دلار در حال حاضر وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شده و این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران براین باورند که احتمال تداوم روند نزولی نرخ ارز نیز بالاست.
متاسفانه در دو سال اخیر تحریم ها شدت گرفت و بخشی از اقتصاد و تجارت ایران نمانده بود که شامل تحریم و محدودیت نشود و این در حالی است که در این مدت میزان درامدهای ارزی نیز به شدت کاهش یافت و دسترسی به منابع مالی خارج از کشور نیز مسدود و امکان استفاده از آن سخت شد. در چنین شرایطی سیاست های بانک مرکزی بود که از حرکت به سمت ابرتورم در اقتصاد ایران جلوگیری کرد. بله، در حال حاضر تورم بالاست و شاخص های کلان اقتصادی در جایگاه رضایتبخشی قرار ندارد اما به هر حال مقاومت هایی انجام شد تا وضعیت بدتر از این نشود. دو سه ماه پیش نرخ دلار با جهشی بلند مرز ۳۰ هزار تومان را هم رد کرد و در آن شرایط بود که عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی به مردم هشدار داد که این نوسانات و افزایش نرخ ارز مقطعی و الیته غیرطبیعی است بنابراین وارد بازی سفته بازاران نشود. بعد از مدتی نیز با استفاده از روشهای مختلف و همچنین فعالیت و عملکرد بازار متشکل ارزی، همین هشدار به واقعیت تبدیل شد و نرخ ارز روند کاهشی به خود گرفت و ورق برگشت.
در چند روز اخیر نیز اگرچه جرقه کوچکی از اعتراضات در امریکا و مقاومت ترامپ دربرابر پذیرفتن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برای سوداگران و سفته بازان بازار زده شد اما طولی نکشید که این تصورات به هم ریخت و با قطعی شدن ریاست جمهوری جو بایدن، بازار از جهش ناگهانی دوباره جا ماند.
در همین راستا آنطور که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده است، به مرور با فروکش کردن انتظارات و هیجانات سیاسی و رشد صادرات نفت و فرآورده در ماه های اخیر از یکسو و گشایشهای آغاز شده درباره برخی منابع بانک مرکزی، این امیدواری وجود دارد که شاهد آرامش بیشتر در بازارها، ثبات قیمت ها و کاهش تورم باشیم.
از سوی دیگر، شاهد افزایش فروش ارز توسط صادرکنندگان هستیم که به آرامش این روزهای بازار کمک کرده و این در حالی است که پیشتر با مقاومت صادرکنندهها دربرابر فروش ارز در سامانه نیما روبرو بودیم چرا که برخی از این افراد سعی داشتند نرخ ارز پیشنهادی برای فروش ارز را بالاتر از قیمت بازار اعلام کنند اما با ادامه فرایند نزولی در بازار ارز مقاومت این گروه هم شکسته شد.
در نتیجه به باور فعالان سیاست های بانک مرکزی و مدیریت منابع محدود ارزی در کشور، بازار قطعی شدن پیروزی بایدن در انتخابات امریکا، زمزمههای بازگشت آمریکا به برجام، جو روانی مثبت، ارامش و کاهش قیمت در بازارهای مختلف اعم از خودرو و مسکن، مثبت شدن شاخص بورس و امیدواری مجدد سرمایهگذاران به بورس و شکسته شدن مقاومت صادرکنندگان در عرضه ارزهای حاصل از صادرات و فروش منطقی ارز صادراتی در نیما با نرخ های متعادل از عوامل مهم و تاثیر گذار در روند کاهشی نرخ ارز در بازار است.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت…
دکتر سید محمدرضا میری لواسانی، ضمن تبریک هفدهمین سالروز تأسیس پتروشیمی پردیس، اعلام کرد :…
تور آموزشی و تفریحی پنج روزه شرکت بیمه سامان با حضور بیش از ۷۰۰ نفر…
قرعهکشی جوایز کمپین «ماشین بِبَر، باسودش» آیبیشاپ( زیر مجموعه شرکت تامین سرمایه تمدن ) برگزار…
یازدهمین دوره کارآموزی همراه اول با حضور جمعی از جوانان مستعد کشور، کارآموزان منتخب و…
پژوهشکده بیمه در دوره مدیریت جدید، روز دوشنبه ۷ آبان با حضور دکتر لیلی نیاکان…