×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
چند توصیه مراقبت‌های بارداری در هنگام روزه‌داری

سوزان پیروان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، بر اینکه شرایط بارداری شرایطی خاص است در نتیجه اگر مادر بارداری بخواهد روزه بگیرد حتما باید با پزشک خود هماهنگ باشد، تاکید و خاطرنشان کرد: به طور کلی مادر باردار در شرایطی که دچار تهوع بارداری نباشد و بتواند وعده سحر و افطار غذا بخورد و همچنین در فاصله وعده سحر تا افطار بدحال نشود، می تواند روزه بگیرد.

وی با یادآوری اینکه این شرایط کلی است که باید یک مادر باردار برای روزه گرفتن داشته باشد، افزود: در غیر اینصورت حتما باید با متخصص زنان خود مشورت کند و جویا شود که آیا واقعا شرایط روزه گرفتن دارد یا خیر؟

در چه ماهی از بارداری، روزه داری امکان پذیر است؟

متخصص زنان و مامایی با یادآوری اینکه بسیاری از مقالات تخصصی در این مورد تاکید می کنند که چون ممکن است روزه گرفتن بر جنین اثر بگذارد حتما باید مادر باردار از نظر جسمی آستانه تحمل بالایی داشته باشد تا آن ساعت های گرسنگی و بی آبی را تحمل کند، تصریح کرد: روزه‌داری مادر باردار در ۳ ماهه سوم توصیه نمی‌شود چرا که ۵۰ تا ۷۰ درصد انرژی جنین از گلوکز مادر تأمین می‌شود، بنابراین روزه‌داری سبب افزایش برداشت از ذخایر چربی و به دنبال آن افزایش ترکیبات کتونی در خون مادر می ‌شود که این ترکیبات از طریق جفت وارد گردش خون جنین شده و به سیستم عصبی او آسیب می رساند.

وی ادامه داد: در ۳ ماهه اول بارداری هم مادرانی که ویار دارند، میل به غذا نداشته، دچار حالت تهوع شدید، افت فشار و کمبود قند هستند نباید روزه بگیرند. همچنین مادر بارداری که دارای فشار خون بارداری یا دیابت یا بیماری قلبی است روزه داری برای او مناسب نیست اما در شرایط دیگر باید از نظر بدنی کاملا در تعادل به سر ببرد تا نوزاد سالمی به دنیا آورد.

پیروان با یادآوری اینکه ضعف بدنی ناشی از روزه آسیبی به جنین در سه ماهه دوم نمی زند اما در صورت نداشتن تغذیه مناسب، جفت کوچکتر می شود، توصیه کرد: پس مادر بارداری که قصد روزه گرفتن دارد باید در وعده سحر و افطار خوب غذا بخورد تا بدحال نشود و از نظر بدنی هم برای خود و هم برای جنین مشکلی بوجود نیاورد.

اصول تغذیه ای مناسب مادر باردار روزه دار چیست؟

عضو انجمن زنان و مامایی ایران، با تاکید بر اینکه مادر باردار همانند سایر افراد روزه دار باید اصول افطار کردن را رعایت کند، خاطرنشان کرد: هنگام افطار و به اصطلاح باز کردن روزه، باید یکسری مواد مغذی سبک را مصرف کند تا به دستگاه گوارش آسیب نرسد و وقتی میزان قند خون افزایش یافت شروع به خوردن های بعدی کند.

وی با بیان این موضوع که تغذیه حتی در حالت غیر روزه داری در یک مادر باردار با فرد عادی فرق خاصی ندارد و فقط مادران باردار در ماه های آخر نیاز بیشتری به انرژی دارند و باید یک وعده به وعده های غذایی اضافه کنند، تصریح کرد: مادر باردار روزه دار باید مقدار مناسبی از پروتئین به صورت شیر، ماست یا گوشت مصرف کند. همچنین مصرف میوه و سبزیجات حتما مصرف کنند.

پیروان با اشاره به اینکه مادر باردار باید در وعده افطار و سحر مایعات کافی به بدن برساند، تصریح کرد: رژیم غذایی برای زنان باردار سالم روزه‌دار باید به‌گونه‌ای باشد که خوراکی‌های شیرین مفید و مغذی نظیر خرما به ویژه هنگام افطار و سحر به میزان بیشتری در آن وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد: در اوایل بارداری، مادر باردار دو نفر محسوب نمی شود اما در ماه های آخر مادران باردار باید یک وعده بیشتر از افراد عادی مصرف کنند اما اینطور نیست که چند وعده بیشتر بخورند.

ورزش برای مادر باردار روزه دار توصیه می شود؟

عضو انجمن زنان و مامایی ایران در پاسخ به اینکه ورزش برای مادر باردار توصیه می شود یا خیر؟ توضیح داد: تحرک مادر باردار نباید در ماه رمضان زیادی و افراط گونه باشد چرا که قرار نیست مایعات و انرژی کافی به بدن او برسد.

پیروان تاکید کرد: ورزش باعث تعریق و عطش فراوان می شود در نتیجه همزمانی آن با روزه گرفتن، فشار را بر روی مادر باردار دو برابر می کند پس اگر شرایط بدنی این مادران اجازه می دهد روزه بگیرند هرگز ورزش نکنند.

از: فاطمه دهقان نیری

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.