Categories: اجتماعی

چه عاملی مقابله همگانی با کرونا را تقویت می کند؟

اکبر مجدالدین روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: جلب اعتماد ملی در یک کشور که به تدریج (در طول زمان) حاصل می‌شود، یکی از اقدامات موثر در رعایت قواعد و ضوابط اجتماعی یک جامعه است.
وی تصریح کرد: به عبارت دیگر، جلب اعتماد اجتماعی سبب گفت وگو با مردم در مواقع بحران نظیر جنگ، بلایای طبیعی، بیماری و پذیرش عمومی به رعایت مقررات اجتماعی می‌شود.
مجدالدین ادامه داد: به عنوان مثال، با شیوع کرونا برخی شهروندان در خصوص آمار مبتلایان به این بیماری و جانباختگان با ابهام وتردید روبه‌رو بوده و براین اساس پذیرش همه ضوابط پیشنهادی مقابله با کرونا نیز مورد شبهه واقع می‌شد.
استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی افزود:‌ انطباق قواعد ومقررات پیشنهادی جامعه با واقعیات نیز یکی از مولفه‌های اصلی در پذیرش و رعایت ضوبط اجتماعی محسوب می‌شود. به عنوان مثال، تعطیلی کسب وکارها بدون تامین معیشت بیکاران عملا امکان‌پذیر نخواهد بود.
وی همچنین با اشاره به تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی کشور یادآور شد: عدم فروش نفت و تحمیل هزینه‌های مقابله با کرونا بر بودجه ملی کشور نیز بی‌شک بر حمایت دولت از اقشار محروم اثرگذار بوده و سبب کاهش شدت عمل برای مقابله با این بیماری و تعطیلی بلندمدت مشاغل و مراکز تجاری و اقتصادی شده است.  
مجدالدین تاکید کرد: قانون‌گرایی مسئولان و رعایت اصول بهداشت و درمان توسط آنها نیز بر تقویت رعایت همگانی قوانین اجتماعی موثر است. حضور مسئولان کشور در تجمعات، بازدید از برخی پروژه‌ها، مناطق محروم، حضور در جمع خبرنگاران و… هریک می‌تواند این مقابله همگانی را تضعیف و شرایط را عادی جلوه دهد.
وی ادامه داد: برگزاری اجتماعات در برخی اماکن مذهبی، هنری و… هم می‌تواند اذهان عمومی برای رعایت این اصول را کاهش دهد.
ضرورت ممنوعیت تردد وسائل‌نقلیه عمومی همگام با اعمال ممنوعیت‌ تردد جاده‌ای
مجدالدین خاطرنشان کرد: اعمال ممنوعیت‌ تردد جاده‌ای به منظور کاهش مسافرت‌ شهروندان نیز باید با ممنوعیت تردد وسائل نقلیه عمومی همچون قطار واتوبوس و هواپیما همراه باشد؛ شدت شیوع کرونا به دلیل مسافرت با تغییر وسیله نقلیه شخصی به عمومی تغییری در وضعیت ابتلا ایجاد نمی‌کند.
این جامعه‌شناس افزود: تبلیغات رسانه‌های جمعی با بهره‌گیری از اطلاعات پزشکی و بهداشتی نظیر ساخت آگهی تلویزیونی “هر ۴ دقیقه یک ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا جان می‌بازد” و نمایش صحنه‌های ناگوار که به دلیل سهل‌انگاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی رخ داده است نیز می‌تواند یک عامل ترغیب کننده برای جامعه باشد.
وی تصریح کرد: استناد بر جنبه‌های اخلاقی و دینی واقعه نیز حفظ و مراقبت از سلامتی فردی و اجتماعی را تقویت می‌کند. در دین اسلام حفظ جان واجب است و نباید عامدانه و عالمانه خود را در معرض خطر قرار داد؛ بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی با اشاره به این مباحث نیر می‌تواند با هدف حفظ این مسئولیت اجتماعی تقویت شود.

فتحنایی

Recent Posts

تقدیر از متولیان امر ورزش در شرکت پتروشیمی مارون

در آستانه فرارسیدن روز تربیت بدنی و ورزش جمعی از مدیران شرکت پتروشیمی مارون با…

5 ساعت ago

کسب گواهینامه تحقیق و توسعه با رتبه پیشرفته کشوری توسط شرکت گسترش فناوری خوارزمی

براساس ارزیابی های صورت گرفته از جانب معاونت هماهنگی محیط کسب و کار وزارت صنعت،…

5 ساعت ago

کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران با حمایت همراه اول آغاز به کار کرد

صبح امروز بیست‌ویکمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران با حمایت همراه اول در بخش‌های اصلی…

5 ساعت ago

آی بی شاپ پیشرو در آموزش مالی و سرمایه گذاری های هوشمندانه

میثم خدابخش، مدیر بازاریابی تأمین سرمایه تمدن و عضو هیئت مدیره آی‌بی‌شاپ، در مصاحبه‌ای به…

5 ساعت ago

ویدیو: آخرین خبرها از پیشرفت پروژه بزرگ مس جانجا در استان سیستان و بلوچستان

احداث مجتمع ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره مس جانجا، با پشتیبانی و حمایت مسئولین و محوریت…

5 ساعت ago

رشد ۷۴ درصدی تجارت الکترونیکی؛ ایران در مسیر توسعه دیجیتال/ آینده تجارت الکترونیکی در ایران بسیار امیدوارکننده است

محمدصادق مفتح جانشین وزیر صمت در امور بازرگانی در آئین پاسداشت «روز ملی تجارت الکترونیکی»،…

6 ساعت ago