به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، علی صادقین امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا علت افت بازار سرمایه را ناشی از چند عامل دانست و افزود: وضعیت حاکم در بازارهای جهانی به ویژه بازار جهانی نفت، مشتقات نفت، فلزات اساسی یا در کل بازار کامودیتیها به شدت بر روند امروز بازار تاثیرگذار بودند.
وی علت دیگر افت بازار سرمایه را ناشی از برخی مسایل روانشناسی دانست و گفت: کشمکش درخصوص دامنه نوسان دو درصدی یا پنج درصدی و همچنین شایعه برکناری رییس سازمان بورس باعث شد تا برخی از افراد از طریق فضای مجازی به استقبال ریزش امروز بازار بروند.
صادقین پیرامون برخی از سردرگمی ها در بین فعالان بازار سرمایه توضیح داد:تناقض های موجود بین سیاست وزارت اموراقتصادی و دارایی و بانک مرکزی از یک طرف و نیز سیاست مسوولان شورای عالی بورس و تصمیم گیران بورسی از سوی دیگر با یکدیگر زمینه ایجاد برخی از هیجان ها در بازار را فراهم کرده است.
به گفته وی، به نوعی اطمینان نداشتن از یکپارچگی در بازار، باعث شد تا شاخص بورس به استقبال اصلاح بازار به صورت هیجانی برود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: سهام گروه دارویی، بانکی، صندوق های سرمایه گذاری و سهام مربوط به قند و شکر جهانی نیستند و ارتباط چندانی با کامودیتی ها ندارند حتی افت بازار جهانی می تواند به دلیل ایجاد چشم انداز تورم به نفع این سهام باشد اما هیجان موجود منجر به ریزش بیشتر سهام موجود در بازار شد.
وی گفت: قیمت های جهانی به دلیل کاهش شدیدی که داشتند خطرناک شدند اما چشم انداز آنها برای دو ماه آینده مثبت خواهد بود.
به اعتقاد صادقین، رشد ٢۵ درصدی ارز سامانه نیما در چهار ماه گذشته، می تواند تا حدودی از افت قیمت های جهانی را کنترل کند، اما مباحث موجود که باعث تاثیرگذاری روانشناسی در بازار شده، پیچیده تراز افت بازار جهانی است زیرا زمانی که بازار به دلیل ترس موجود به صورت یکپارچه صف فروش ایجاد می کند، عجیب تر از تاثیر کامودیتی ها خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: چند روزه آینده چنانچه خبر جدید از سیاستگذاران بازار سرمایه منتشرنشود، هیجان موجود در بازار تمام می شود و بازار به روال عادی باز خواهد گشت، در این زمان گروه های غیرکامودیتی مسیر خود را از بازار جدا می کنند و در مسیر صعود قرار می گیرند.
این کارشناس بازار سرمایه برتاثیر کرونا بر روند معاملات بازار سرمایه تاکید کرد و افزود: کرونا تاثیر عجیبی را بر روند معاملات موجود از بازار داشت، ترس از اقتصاد جهان و ترس از تقاضا در بازار کامودیتی ناشی از وجود کرونا است، هر چند که در کسب و کار ایران هم اثر کرونا را شاهد هستیم و در دو ماه آینده تاثیر آن در کشور تشدید خواهد شد.
وی گفت: به نظر می رسد تا دو یا سه ماه آینده مشکل کرونا در کشور برطرف شود، اما در معاملات بازار بیشتر از این زمان اعلام شده، تاثیرخواهد داشت.
ریزش شاخص بورس بلند مدت نیست
همچنین محمد پنجه شاهی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افت شاخص بورس در بازار امروز ناشی از کاهش قیمت نفت و شایعات مربوط به استعفا بوده است.
وی اضافه کرد: بحث دامنه نوسان و اطلاعیه فرابورس و بورس در این زمینه بر روند بازار و شرایط حاکم در بازار تاثیرگذار بود.
پنجه شاهی گفت: تاثیر این مسایل بر بازار بلندمدت نیست و بزودی روند معاملات به روال عادی خود بازخواهد گشت، زیرا قیمت نفت هم به این صورت و در قیمت کنونی باقی نمی ماند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: روند پیشرفت کرونا در چین کاهش یافته و مانع تکثیر آن شده اند، بنابراین چنانچه موضوع کرونا در چین برطرف شود، بخش زیادی از مشکلات حاکم در کشور و بازارها برطرف می شود.
https://tejaratgardan.ir/?p=43100