×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
کارمندان دیگر نمی‌توانند ابتلای خود به کرونا را پنهان کنند

 به گزارش تجارت گردان به نقل از ایرنا، حضور کرونا در کشور تا چند هفته دیگر ‌ساله می‌شود. ستاد مبارزه با کرونا از همان روزهای ابتدایی شیوع این ویروس در کشور تشکیل شد. اما نکته مهمی که شاید در این بین مغفول ماند، حضور وزارت ارتباطات به عنوان یکی از اعضای این ستاد بود.

حالا پس از چندین ماه، وزیر ارتباطات مدتی است در جلسات ستاد حضور پیدا می‌کند و شاید بتوان گفت وزارت ارتباطات توانسته در این بین جدی‌تر از گذشته نقش‌آفرینی کند. در شرایط کنونی که همه چیز وابسته به اینترنت و فضای مجازی است، حضور وزارت ارتباطات می‌تواند نقش بزرگی را ایفا کند. رئیس جمهوری نیز در آخرین جلسه‌ای که برای آغاز محدویت‌های جدی کرونا در دولت تشکیل شد (چهارشنبه ۲۸ آبان) بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های حوزه فناوری اطلاعات برای کاهش تردد مردم در سطح شهر و تسهیل امور مربوط به کار و آموزش تاکید کرد.

«کمیته ویژه مبارزه با بیماری کرونا» حدود یک هفته قبل با دستور وزیر ارتباطات، با حضور معاونین وزارتخانه و نمایندگان فعال در بخش خصوصی ICT آغاز به کار کرد.  

«امیر ناظمی» معاون وزیر ارتباطات که در حکم صادره از سوی آذری جهرمی به عنوان عضوی از کمیته مشغول به کار است، در گفت و گو با ایرنا به شرح اهمیت کمیته و فعالیت‌های آن پرداخت.

اعضایی از دولت و بخش خصوصی 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات به ایرنا گفت: کمیته ویژه مبارزه با بیماری کرونا هفته قبل، تشکیل و از آن به بعد جلسات کمیته به صورت آنلاین با حضور اعضا برگزار شد. این کمیته متشکل از اعضای وزارتخانه و بخش خصوصی است. در بخش دولتی اغلب مدیران و معاونان وزارتخانه برای حضور در کمیته منصوب شدند و در بخش خصوصی رئیس نظام صنفی رایانه‌ای، دبیر اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی و مدیرعامل‌های کسب وکارهای اینترنتی مانند دیجی کالا حضور دارند.  

معاون وزیر ارتباطات با عنوان این که آخرین جلسه این کمیته در روز جمعه به صورت آنلاین برگزار شد، افزود: هدف اصلی از تشکیل این کمیته برقراری هماهنگی‌های لازم در بخش ICT است. این‌که چگونه می‌تواند خدمات این حوزه را به کل جامعه ارائه بدهد.

او با بیان این‌که دو هفته قبل و پس از تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا، با استفاده از ظرفیت‌های دولت الکترونیک، طرحی اجرایی شد که به واسطه آن از جابه‌جایی مسافران کرونایی در وسایل حمل و نقل عمومی جلوگیری به عمل آمد، خاطرنشان کرد: با همکاری خوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت راه و شهرسازی بر بستر ‌دولت الکترونیکی تمامی مسافران هواپیما و قطار بین شهری با بانک اطلاعاتی مبتلایان به ‌کرونا تطابق داده می‌شوند و از جابجایی افرادی مبتلا به کرونا جلوگیری خواهد شد.

شرکت‌ها از ابتلای کارمندان باخبر خواهند شد

ناظمی اضافه کرد: سرویس جدیدی از هفته آینده به مجموعه‌های دارای کارمند بیمه‌شده، ارائه خواهد شد که بر اساس آن، هر رئیس شرکتی که دارای کد کارگاهی بیمه است می‌تواند از ابتلای کارمندانش به کرونا مطلع شود تا افراد با پنهان‌کاری و حضور در محل کار باعث گسترش بیماری نشوند. این تنها یکی از مجموعه کارهایی است که ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌تواند برای هماهنگی بین بخشی و مقابله با شیوع کرونا انجام دهد.

ناظمی تاکید کرد: راه حل بسیاری از موضوعات که امروز جهان درگیر آن شده، خلاقانه است و برای پیاده‌سازی آن احتیاج به هماهنگی و همکاری بین دستگاهی داریم.

همکاری‌ها به سمت خوبی رفته است

ناظمی درباره میزان همکاری سازمان‌های دیگر به کمیته ویژه‌ای که در وزارت ارتباطات تشکیل شده است، اشاره کرد و گفت: در زمان‌های مختلف میزان همکاری متفاوت بوده است. طرحی که در یک هفته گذشته برای رانندگان اسنپ و تپسی اجرایی شده، یک‌مرتبه نیز اواسط اسفندماه انجام شد اما از آن‌جایی که وزارت بهداشت فهرست و کدملی افراد مبتلا را غیر از یک یا دوبار، دیگر در اختیار ما قرار نداد نتوانستیم طرح را پیش ببریم. اما اکنون این لیست دوباره در دسترس ما قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: اولین گزارش‌ها درباره جا به جایی‌ها در سطح کشور را سال گذشته ارائه دادیم، اما از آن‌جایی که وزارت بهداشت دیگر از ما درخواست چنین چیزی را نداشت آن کار هم متوقف شد. هر زمان که به ما اعلام کنند حاضر هستیم با ظرفیتی که فضای ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد، به مقابله با بیماری کرونا کمک کنیم.

وی افزود: در جلساتی که برگزار شد، ایده‌هایی را مطرح کردیم که پیاده سازی آن در حال بررسی است و به محض نهایی شدن اطلاع خواهیم داد.

استفاده از تمام ظرفیت‌های فضای مجازی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در حکمی دستور تشکیل «کمیته ویژه مبارزه با بیماری کرونا» را صادر کرد. «محمدجواد آذری جهرمی» در این حکم تاکید کرد اعضای این کمیته از تمامی ظرفیت و ابزارهای موجود شبکه داخلی و شبکه مخابراتی، زیرساخت‌های لجستیکی و اطلاعاتی، توانمندی‌های حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی برای پایش، مراقبت الکترونیکی افراد در قرنطینه و کنترل اضطراری و آنی بیماران، آموزش و اطلاع رسانی هوشمند و دقیق، حمایت از کسب و کارهای در معرض و عرضه الکترونیکی محصولات و خدمات سازمان‌های صنعتی و کسب و کارها بهره بگیرند.

در حکم صادره از سوی وزیر ارتباطات، معاونان او و مدیر کل‌های بخش‌های مهم زیرساختی کشور هر کدام دارای مسئولیت هستند تا بتوانند از زیرساخت‌هایی که در حوزه فناوری وجود دارد به نفع رفاه و سلامت مردم به بهترین شکل استفاده کنند.

بر اساس این حکم «حمید فتاحی»، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، «محمدرضا فنایی» رییس مرکز حراست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «مهرداد ترابیان»، مدیر کل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ارتباطات، «مجتبی جوانبخت» مدیر کل امنیت سیستم‌های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، «مجید صدری»، مدیر عامل شرکت مخابرات ایران، «حسین فلاح جوشقانی»، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، «امیر ناظمی»، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، «رمضانعلی سبحانی فر» مدیر عامل شرکت ملی پست ایران، «امیر رضا رضوانی پور»، رییس مرکز بازرسی، نظارت مدیریتی و پاسخگویی به شکایات وزارت ارتباطات، «برات قنبری»، مشاور وزیر و دبیر کل سازمان نظام صنفی رایانه‌ ای کشور، «محمدباقر اثنی عشری»، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، «حمید محمدی»، مدیر عامل دیجی کالا و عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، «ناصر علی سعادت»، عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، «شهاب جوانمردی»، مدیر عامل شرکت فناپ و عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، «فرامرز رستگار»، دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران و «رضا الفت نسب» عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی به عنوان اعضای این کمیته معرفی شدند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.