Categories: نفت و انرژی

کاهش حجم ورودی آب به سدهای کشور/ مدیریت مصرف جدی گرفته نمی شود

در حالی که تصور می شود امسال بارش ها مناسب بوده آمارها حاکی از این است که بارش ها نه تنها خوب نبوده بلکه ورودی آب به مخازن سدها نیز تحت تاثیر این افت بارش ها از کاهش چشمگیری برخوردار شده است.

بنابراین گزارش، بارندگی‌های امسال نسبت به بارش‌های بی‌سابقه سال گذشته ۲۳ درصد کاهش نشان می دهد و همین موضوع موجب شده تا میزان ورودی آب به سدهای کشور ۲۵ درصد کاهش نسبت به پارسال داشته باشد.

حجم آب ورودی به مخزن سدهای کشور سال گذشته ۷،۷۲ میلیارد متر مکعب بود بنابراین از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه آذرماه امسال ورودی آب به ۵.۸۱ میلیارد مترمکعب رسیده که این رقم نشان می دهد که کاهش بارش ها تا چه حد در حجم ورودی آب به سدها تاثیر گذاشته و آن را کاهش داده است.

طبق گزارشات وزارت نیرو میزان بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تاکنون به ۶۶ میلی‌متر رسیده است که این رقم در مقایسه با سال آبی گذشته کاهش ۲۳ درصدی و در مقایسه با مدت میانگین ۵۱ ساله افزایش ۲۵ درصدی داشته است.

ظرفیت کل مخازن سدهای ایران ۵۰.۵ میلیارد مترمکعب است که در حال حاضر ۵۱ درصد از حجم سدهای کشور پر است و میزان آب ذخیره شده در مخازن یاد شده با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته به ۲۵.۷ میلیارد مترمکعب رسیده است.

هم اکنون در میان ۱۹۳ بزرگ کشور ۶۴ سد از جمله زاینده‌رود، داریان، ستارخان، استقلال، لار، ملاصدرا کمتر از ۴۰ درصد آب دارند. همچنین حدود نیمی از سدهای کشور همانند کرج، کرخه، شهیدرجایی و سهند بین ۵۰ تا ۷۰ درصد پر بوده و ۱۷ سد نیز از جمله مسجدسلیمان بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد پر هستند.

نگاهی به وضعیت سدهای تهران نیز حکایت از آن دارد که میزان آب ورودی به مخازن سدهای پنجگانه استان با کاهش ۴ درصدی نسبت به سال گذشته به حدود ۱۵۲ میلیون مترمکعب رسیده است. در حال حاضر ۳۷ درصد مخزن سدهای استان تهران پر است و آب موجود در سدهای پنجگانه استان (لار، طالقان، کرج، لتیان و ماملو) با افزایش ۲۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

این آمارها نشان می دهد که طبق گفته بختیاری مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران انگاره بارش های مناسب باعث شده تا شهروندان تهرانی مصرف آب شرب آنها در سال جاری هیچ گاه به زیر ۳ میلیون متر مکعب کشیده نشود.

محمد رضا بختیاری مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه مردم با این انگاره که وضعیت آب خوب است پس مدیریت مصرف را جدی نمی گیرند گفت: برای اولین بار است که در فصل پاییز مصرف آب در تهران زیر ۳ میلیون مترمکعب نیامده است و این در حالیست که آمار سدهای پنج گانه در آذر ماه چندان مناسب نبوده است.

بختیاری یکی از دلایلی که باعث شده مصرف آب شرب بالا باشد همین انگاره بارش‌های مناسب در ماههای قبل و رها شدن مدیریت مصرف است، گفت: البته بخش زیادی از مردم متوجه این هستند که هنوز وضعیت منابع آب مناسب نیست و در پاییز و زمستان هم باید در مصرف آب شرب دقت کنند .به هر حال وقتی مصرف آب شرب زیر ۳ میلیون مترمکعب نمی‌آید باید دید مشکل کجاست.

فتحنایی

Recent Posts

حضور پررنگ بانک سینا در مهمانی ۱۰ کیلومتری عید غدیر

همزمان با برگزاری میهمانی عید غدیر در شهرهای مختلف کشور، بانک سینا موکب پذیرایی از…

9 ساعت ago

انتصاب جناب آقای دکتر ظهرابی به سمت معاونت فناوری اطلاعات موسسه اعتباری ملل

دکتر مسعود ظهرابی طی حکمی از سوی مدیرعامل محترم موسسه اعتباری ملل از اول تیرماه…

9 ساعت ago

راه‌اندازی سیستم چت آنلاین در بانک پاسارگاد

بانک پاسارگاد با هدف ارائه خدمات نوین بانکی و ارتقای سطح کیفی خدمات، سیستم چت…

9 ساعت ago

مزایده عمومی املاک مازاد بانک اقتصادنوین

بانک اقتصادنوین در راستای اجرای«قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر» و رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بانک مرکزی…

9 ساعت ago

مراسم تکریم سادات در بانک صنعت و معدن

در آستانه عید سعید غدیر خم مراسم تکریم سادات با حضور حسین عسکری رییس هیات…

9 ساعت ago

بهره برداری از سایت جدید بانک ملت همزمان با عید سعید غدیرخم

همزمان با عید سعید غدیرخم، نسخه آزمایشی وب سایت جدید بانک ملت با امکانات ویژه…

9 ساعت ago