×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۱۲ آبان , ۱۴۰۳
کاهش قیمت کنسرو ماهی با معافیت از مالیات بر ارزش افزوده/ کنسرو ماهی مواد نگهدارنده ندارد

به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مسعود بختیاری در نشست خبری مربوط به همایش ماهیگیری مسوولانه تون ماهیان افزود: یکی از نگرانی‌های ما خارج شدن کنسروماهی به عنوان غذای مغذی از سبد خرید مردم به دلیل افزایش قیمت آن است و از این رو پیشنهاد دادیم این محصول مشمول معافیت از مالیات بر ارزش افزوده شود و در این زمینه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان شیلات ایران همکاری خوبی با ما داشته‌اند.

وی افزود: سال گذشته و امسال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کنسرو ماهی را در فهرست کالاهای مشمول معافیت از مالیات بر ارزش افزوده قرار داده و امیدواریم وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی آن را لحاظ کنند.

بختیاری گفت: قصد داریم موضوع معافیت کنسرو ماهی از مالیات بر ارزش افزوده را در همایش ماهیگیری مسوولانه تون‌ماهیان به عنوان یکی از خواسته‌های این صنایع در راستای کاهش قیمت و ماندگاری در سبد خریداران بیان کنیم.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم که این کالای مغذی با قیمت مناسب‌تری به دست مصرف کنندگان اصلی برسد.

بختیاری ادامه داد: مصرف کنندگان سنتی کنسرو ماهی، اقشار متوسط به پایین هستند، زیرا دسترسی به آن آسان است.

وی آگاهی‌بخشی دقیق به جامعه در مورد سلامت کنسرو ماهی و عدم استفاده از مواد نگهدارنده در این محصول را از دیگر برنامه‌های این سندیکا در همایش ماهیگیری مسوولانه تون‌ماهیان عنوان و تصریح کرد: بیشتر مردم گمان می‌کنند در محصولات کنسروی به ویژه کنسروماهی از مواد نگهدارنده استفاده می‌شود، در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد و این صنعت به دلیل استفاده از فرآیند حرارتی یعنی دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد و فشار حدود ۱.۳ اتمسفر و زمان حداقل یک ساعت، بی‌نیاز از مواد نگهدارنده است.

رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران اظهار داشت: متاسفانه در جامعه اطلاعات نادرستی به مصرف کنندگان در مورد کاربرد مواد نگهدارنده در کنسرو ماهی منتقل شده و باید کوشش کنیم اطلاعات درست را در مورد سلامت کنسرو ماهی انتشار دهیم.

وی کنسروماهی را از سالم‌ترین محصولات صنایع غذایی کشور دانست و گفت: مهمترین ویژگی ماهی به ویژه تون‌ماهیان، وجود اسیدهای چرب چند غیراشباع به خصوص امگا۳ و همچنین فسفر و پروتیین سهل‌الهضم است که برای سلامتی بدن ضروری هستند.

بختیاری در همین حال بر افزایش کیفیت تون‌ماهیان تاکید کرد و گفت: بهبود کیفیت تون ماهیان صید شده موجب می‌شود تنها به مصرف کنسرو نرسد و ارزش افزوده بالاتری داشته باشد.

وی با بیان این که سازمان شیلات ایران برنامه مدونی برای برای توسعه روش صید با رشته قلاب یا روش انتخابی تون‌ماهیان دارد، اذعان داشت: روش صید قدیمی یا گوشگیر تقریبا در دنیا منسوخ شده و روش صید با رشته قلاب نیز در ایران با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است به تدریج جایگزین روش قدیمی شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.