کاهش ٩.٧ میلیون بشکه‌ای تولید نفت اوپک پلاس/ایران از کاهش تولید معاف است

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، زنگنه وزیر نفت در گفت و گوی تلویزیونی شبکه خبر در خصوص توافق کاهش تولید نفت در نشست اوپک پلاس تصریح کرد: این جلسه در ادامه جلسات ۵ شنبه و جمعه هفته گذشته بود که توافق برای کاهش ۱۰ میلیون بشکه اعضای اوپک شده بود فقط مشکلی با مکزیک وجود داشت و قرار بود مکزیک ۴۰۰ هزار بشکه تولید را کم کند و وزیر نفت این کشور قبول نکرد.

او ادامه داد: با مذاکراتی که با مکزیک انجام شد قبول کرد که برای ماه‌های مه و ژوئن ۱۰۰ هزار بشکه تولید را کم کند و مابقی آن را آمریکا از طرف مکزیک قول داده که کم کند. این توافق نهایی شده و از اول ماه مه اجرایی می شود.

زنگنه در خصوص جزئیات اجرای این توافق گفت: برای دو ماه ۱۰ میلیون بشکه و ۶ ماه بعد از آن ۸ میلیون بشکه در روز تولید نفت کاهش پیدا می‎کند.

او افزود: وزیر انرژی عربستان اعلام کرد این کشور در کنار امارات و کویت افزون بر کاهش توافق شده ۲ میلیون بشکه دیگر هم داوطلبانه کاهش می‌دهند.

زنگنه بیان کرد: امیدواریم بازار نفت با این تصمیم‌ها و به مرور زمان به حالت متعادل بازگردد و آثارش از فردا صبح که بازارها باز می‌شوند، دیده شود.

او تاکید کرد: ایران، ونزوئلا و لیبی از کاهش تولید معاف هستند.

وزیر نفت درباره اینکه آیا با این تصمیم اوپک قیمت نفت به سطح ۴۰ دلار می‌رسد، گفت: باید منتظر باز شدن بازارهای جهانی نفت خام ماند.

بر اساس این گزارش وزیران نفت و انرژی کشور‌های عضو و غیر عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) در دهمین نشست فوق‌العاده خود از طریق وبینار سرانجام پس از پذیرفتن گزینه کاهش تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه‌ای مکزیک و موافقت این کشور آمریکای شمالی برای حضور در این توافق، بر سر کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای در ماه‌های مه و ژوئن به توافق نظر رسیدند.

خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای همه کشور‌های حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی تعیین شده است، در حالی که مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشکه در نظر گرفته شده است.

مکزیک تنها مخالف این نشست به نحوه تخصیص میزان کاهش تولید معترض بود.

توافق کشور‌های عضو و غیرعضو اوپک برای مجموع کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی برای یک بازه زمانی اولیه به‌مدت دو ماه آغاز می‌شود و پایان این بازه ۳۰ ژوئن امسال خواهد بود.

کشور‌های تولیدکننده نفت حاضر در توافقنامه همکاری سپس برای یک بازه زمانی ۶ ماهه دیگر از یکم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ روزانه ۸ میلیون بشکه کاهش عرضه خواهند داشت، همچنین در بازه زمانی سوم از یکم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ به‌مدت ۱۶ ماه نیز کاهش عرضه روزانه ۶ میلیون بشکه می‌شود.

پایان هفته گذشته وزیران انرژی G۲۰ از طریق وبینار با یکدیگر مذاکره کردند و در بیانیه پایانی خود متعهد شدند برای اطمینان از ثبات بازار انرژی و رفع چالش‌های پیش‌رو، همه اقدام‌های لازم و فوری را انجام دهند و با اشاره به تعهد برخی تولیدکنندگان برای تثبیت بازار‌های انرژی، بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی به‌منظور دستیابی به تاب‌آوریسیستم‌های انرژی تأکید کردند.

پیش بینی می‌شود با اجرایی شدن توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک، قیمت نفت بار دیگر وارد کانال ۴۰ دلار برای هر بشکه شود.

فتحنایی

Recent Posts

سامسونگ از تبلت‌های سریGalaxy Tab S10  با قابلیت هوش مصنوعی رونمایی کرد

شرکت سامسونگ الکترونیکس امروز از تبلت‌های جدید Galaxy Tab S10 Ultra و Galaxy Tab S10+…

11 ساعت ago

سامسونگ از Galaxy S24 FE مجهز به هوش مصنوعی رونمایی کرد

شرکت سامسونگ الکترونیکس از تازه‌ترین گوشی مجهز به هوش مصنوعی خود تحت عنوان Galaxy S24…

11 ساعت ago

بازدید مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع از نمایشگاه دستاوردها و نقش اقشار مختلف در تحقق تمدن نوین اسلامی

همزمان با هفته دفاع مقدس، مهندس مجتبی مهری نژاد، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع،…

11 ساعت ago

پیام مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان به مناسبت هفته دفاع مقدس

هفته دفاع مقدس، یادآور حماسه آفرینی‌های ملت بزرگ ایران و تجدید میثاق با آرمان‌های بلند…

11 ساعت ago

اگر در مقام مسئولیت نگاه مومنانه داشته باشیم، برکات خداوند بر کار ما نازل می‌شود

میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در ادامه بازدید میدانی از مراکز خدمت‌رسانی بیمه‌ای، درمانی و…

11 ساعت ago